25ofert od27.69PLN do502.99PLN
53,49
dostępne
3 szt.
dostawa
wysyłka
jutro
54,99
dostępne
3 szt.
dostawa
wysyłka
jutro
51,99
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
czwartek
40,91
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
czwartek
89,99
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
czwartek
116,49
dostępne
8 szt.
dostawa
wysyłka
czwartek
84,99
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
czwartek
73,49
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
czwartek
65,99
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
czwartek
124,99 Przekreślona cena jest najniższą ceną produktu w okresie 30 dni przed promocją
100
dostępne
3 szt.
dostawa
wysyłka
czwartek
27,69
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
czwartek
115,49
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
czwartek
64,99
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
czwartek
102
dostępne
2 szt.
dostawa
wysyłka
czwartek
502,99
dostępne
8 szt.
dostawa
wysyłka
czwartek
Strona 1 z 2

Noże kuchenne i ostrzałki do noży

Noże to akcesoria, które stanowią nieodzowną część wyposażenia każdej kuchni. Dobrej jakości ostrza zapewniają szybkie i efektywne krojenie oraz siekanie. Używamy ich każdego dnia, dlatego powinny być odpowiedniej jakości, aby służyły przez długi czas każdemu profesjonalnemu, ale także domowemu szefowi kuchni.

Noże dla szefa kuchni i wielbiciela gotowania

W tym dziale znajdziesz wysokiej jakości noże kuchenne, które idealnie sprawdzą się podczas ich codziennej eksploatacji w trakcie przygotowywania posiłków. Przygotowaliśmy rozwiązania uniwersalne, jak i do zastosowania w określonych celach. Niezależnie od tego, czy jesteś zawodowym szefem kuchni, czy wielbicielem domowego gotowania, znajdziesz tutaj produkt idealnie dopasowany do swoich potrzeb.

Zdajemy sobie sprawę, że nikt nie lubi kroić tępymi nożami, dlatego w tym dziale przygotowaliśmy także bogatą ofertę ostrzałek do noży, które przedłużą żywotność Twoich kuchennych ostrzy i sprawią, że krojenie czy siekanie będzie czystą przyjemnością.

Jakie noże kuchenne wybrać?

Dobrej jakości nóż musi być wykonany z twardych materiałów, powinien być także ostry. Możesz wybierać spośród ostrzy ze stali nierdzewnej, węglowej oraz noży ceramicznych wykonanych z dwutlenku cyrkonu i węglika cyrkonu. Wielu producentów pokrywa noże specjalną powłoką, która chroni je przed uszkodzeniami, korozją, pękaniem i ścieraniem. Najbardziej wytrzymałe i odporne są noże ze stali nierdzewnej. Również stal węglowa odznacza się długą żywotnością, jednak jest podatna na korozję.

Od lat popularność zyskują także noże ceramiczne, które nie wchodzą w kontakt z żywnością, nie korodują, a do tego charakteryzują się największą ostrością. Niestety są bardziej podatne na uszkodzenia niż noże ze stali. Podczas krojenia ważny jest także wygodna rękojeść, która umożliwia pewny chwyt noża. Dobrze, jeśli jest ona pokryta antypoślizgowym materiałem i odpowiednio wyprofilowana. Możesz zaopatrzyć się także w zestawy noży, które zawierają elementy o różnej wielkości, przeznaczone do krojenia każdego rodzaju pożywienia. To doskonała opcja, gdy lubisz mieć wszystko pod ręką. Wiele tego typu produktów zawiera blok ułatwiający przechowywanie noży.