31ofert od29.90PLN do100.60PLN
58,90 PLN
dostępne
10 szt.
dostawa
wysyłka
dziś
69,90 PLN
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
dziś
94,90 PLN
dostępne
10 szt.
dostawa
wysyłka
dziś
70,50 PLN
dostępne
7 szt.
dostawa
wysyłka
3-5 dni
42 PLN
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
3-5 dni
29,90 PLN
dostępne
2 szt.
dostawa
wysyłka
3-5 dni
65,80 PLN
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
3-5 dni
62 PLN
dostępne
8 szt.
dostawa
wysyłka
3-5 dni
53,60 PLN
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
3-5 dni
50,90 PLN
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
3-5 dni
55,60 PLN
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
3-5 dni
94,60 PLN
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
3-5 dni
93 PLN
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
3-5 dni
99 PLN
dostępne
>10szt.
dostawa
wysyłka
3-5 dni
100,60 PLN
dostępne
4 szt.
dostawa
wysyłka
3-5 dni
Strona 1 z 3

Noże kuchenne i ostrzałki do noży

Noże to akcesoria, które stanowią nieodzowną część wyposażenia każdej kuchni. Dobrej jakości ostrza zapewniają szybkie i efektywne krojenie oraz siekanie. Używamy ich każdego dnia, dlatego powinny być odpowiedniej jakości, aby służyły przez długi czas każdemu profesjonalnemu, ale także domowemu szefowi kuchni.

Noże dla szefa kuchni i wielbiciela gotowania

W tym dziale znajdziesz wysokiej jakości noże kuchenne, które idealnie sprawdzą się podczas ich codziennej eksploatacji w trakcie przygotowywania posiłków. Przygotowaliśmy rozwiązania uniwersalne, jak i do zastosowania w określonych celach. Niezależnie od tego, czy jesteś zawodowym szefem kuchni, czy wielbicielem domowego gotowania, znajdziesz tutaj produkt idealnie dopasowany do swoich potrzeb.

Zdajemy sobie sprawę, że nikt nie lubi kroić tępymi nożami, dlatego w tym dziale przygotowaliśmy także bogatą ofertę ostrzałek do noży, które przedłużą żywotność Twoich kuchennych ostrzy i sprawią, że krojenie czy siekanie będzie czystą przyjemnością.

Jakie noże kuchenne wybrać?

Dobrej jakości nóż musi być wykonany z twardych materiałów, powinien być także ostry. Możesz wybierać spośród ostrzy ze stali nierdzewnej, węglowej oraz noży ceramicznych wykonanych z dwutlenku cyrkonu i węglika cyrkonu. Wielu producentów pokrywa noże specjalną powłoką, która chroni je przed uszkodzeniami, korozją, pękaniem i ścieraniem. Najbardziej wytrzymałe i odporne są noże ze stali nierdzewnej. Również stal węglowa odznacza się długą żywotnością, jednak jest podatna na korozję.

Od lat popularność zyskują także noże ceramiczne, które nie wchodzą w kontakt z żywnością, nie korodują, a do tego charakteryzują się największą ostrością. Niestety są bardziej podatne na uszkodzenia niż noże ze stali. Podczas krojenia ważny jest także wygodna rękojeść, która umożliwia pewny chwyt noża. Dobrze, jeśli jest ona pokryta antypoślizgowym materiałem i odpowiednio wyprofilowana. Możesz zaopatrzyć się także w zestawy noży, które zawierają elementy o różnej wielkości, przeznaczone do krojenia każdego rodzaju pożywienia. To doskonała opcja, gdy lubisz mieć wszystko pod ręką. Wiele tego typu produktów zawiera blok ułatwiający przechowywanie noży.