Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
To jest fajna oferta, ale nieco przekracza 700 zł. http://allegro.pl/wkretarka-metabo-bs-14-4-2x1-5-ah-osprz-176-szt-i2402357558.html
Widziałem ten zestawik Metabo, fajna sprawa. Jak uda mi się ucuiłać jeszcze te 50 zł to powyższa propozycja wejdzie w grę. Jak to jest w końcu z tymi metabo BS14, jest model starszy i młodszy tak jak pisaliście wyżej? Różnią się czymś konkretnym czy tylko pomijalne szczegóły? I jaki uchwyt ma ta BSka, 10 czy 13 mm, bo na stronie któregoś sprzedawcy było napisane że 10mm, co dla mnie trochę dziwne.
Różnią się czymś konkretnym czy tylko pomijalne szczegóły?.
I jaki uchwyt ma ta BSka, 10 czy 13 mm, bo na stronie któregoś sprzedawcy było napisane że 10mm, co dla mnie trochę dziwne.
Bez nicku, 4 razy wymieniałeś akumulatory? Przez ile czasu? Szczerze nie wierzę ci, bo gdyby przyjąć nawet że aku Li-ion średnio działałby kiepsko 1,5roku(tyle co NiCd) to wkrętarkę AEG z Li-ion musiałbyś kupić 6 lat temu;] aa sorki AEG ma w ofercie Li-ion od 4 lat... Zresztą nawet gdyby przyjąć że miałeś pecha i jeden z dwóch byłby uszkodzony, to w 4 uszkodzone nie ma bata, ale zmyślasz totalnie taki odsetek kiepskich Li-ion nie ma nawet Parkside albo jakimś Budgecie z praktikera. A podaj mi nazwisko tego pana z serwisu, który powiedział Ci że Akumulatory Li-ion są takiego kiepskie i padają jak muchy, chętnie z nim pogadam;)) Michale musisz nauczyć się jednego na tym forum, odrózniać opinię obiektywną od bajek pisanych na złość komuś. Co do Akumulatorów i cen, tutaj nie ma w tym tajemnic. 2 akumulatory to 70% ceny nowego narzędzia, Czy producenci zawyżają ceny? Nie sądze, choć by z tego względu że samą wkrętarkę np[:; z AEG BS 14C kupisz za 200-250zł a cena całości katalogowo to 850zł. Tylko bosch w zasadzie ma tanie akumulatory, ale jest tego oczywisty powód. Ilość narzędzi na rynku, ja niemal codziennie mam klienta który przychodzi z problemem: Bo mu akumulatory z boscha padły, bosch po prostu zalał rynek... duzo tanio, kiepsko.... A akumulatory NiCd na allegro są bez problemowo do dostania, z AEG także. np; http://allegro.pl/akumulator-b1215r-12v-1-5-ah-aeg-warszawa-i2398012615.html Co do realnych spraw: W domu mam od ponad 4 lat AEG BS12X z 1,5Ah NiCd - odstąpiłem szwagrowi który uzywa jej do remontu już od pół roku i nadal da sie pracować. Od niecałych 2 lat mam AEG BS 12c IQ z Li-ion, ale sama wkrętarka pochodzi z 2008, baterie nie są już nowe ale nie mogą powiedzieć że są na wykończeniu. Mam też od kilu miesięcy Milwaukee C18PD z 3Ah z udarem - mam w domu i młotek udarowy, i małą wiertarkę 600W i dużą 850W dwubiegową...a ściany mam głównie z betonu i do wiercenia wnich używam głównie.....tak wkrętarki z udarem! Też na początku myślałem że udar to bajer, który tylko zwiększa wagę ale tak nie jest. Wiercenie 6 czy 8mm w ścianach nie robi mi problemu, po prostu nie chce mi się wyciągać młota. Co do wypowiedzi że wkrętarka z udarem jest gorzej wyważona.... bzdura totalna, tak mówi osoba która nie miała narzędzia w rękach. Niemal większość profesjonalnych wkrętarek z udarem jest specjalnie zaprojektowana tak, by środek ciężkości był nadal w tym samym miejscu. Michale pomyśl nad tym Kressem bo to najlepsza oferta, stosunek jakości/ceny/parametrów najlepszy.
JK nigdzie nie napisałem, ze to była jedna wkrętarka. Wymieniłem 4 aku z fabrycznych zestawów,Jak zapewne wiesz AEG daje przedłużona 3 letnią gwarancje na sprzęt, ale na AKU TYLKO 1 ROK. Dwie baterie nie dały sie naładować od nowości, dwie kolejne padły po kilku miesiącach. Wszystkie wymienione na gwarancji. Niestety za drugim razem już gwarancji nie było. To jest forum na którym wymieniamy sie opiniami o sprzęcie, mnie sie widocznie kiepskie trafiło, dlatego uważam że AEG to przereklamowane gó.... Masz prawo się ze mną nie zgadzać, tak jak ja mam prawo pisać, że nie jest tak pięknie jak twierdzisz. Wkrętarką to sobie w gipsie i innych suporexach wiercić, do betonu sa młotki. Tak na marginesie wiertarka AEG z widiowymi wiertłami AEG 8mm ledwo daje radę w betonie, widocznie wkrętarka jest mocniejsza..
Bez nicku - to mów poprawnie, bo według wczesniejszej opinii to AEG powinno kosztować 50zł....to raz. Po drugie znowu piszesz źle, bo 2 baterie miałeś padnięte - nie wiem gdzie kupowałeś, ale to raczej nie możliwe by ci ktoś takie sprzedał! Towar sprawdzany jest na miejscu, więc gdyby baterie były martwe obie to to da się od razu zauważyć. Gdy że ktoś ci wcisnął po prosty zepsuty towar! To pretensje do sprzedawcy nie do Firmy. Po trzecie wymienili ci na nowe 2(czyli masz już czerty) działały kilka miesięcy(obie) - to już jesteś "szczęściarz" jakbyś trafił w totka 4 zepsute akumulatory! Po czwarte kolejny błąd twój, piszesz że działały kilka miesięcy gdy baterie mają rok gwarancji, a ci nie wymienili już bo po gwarancji? Więc albo używałeś ich grubo ponad rok, albo kręcisz. Co więcej, z twojej wypowiedzi wynika że masz kolejną parę akumulatorów. czyli w sumie 6 zepsutych? Wiesz co ale to nawet przy NiCd marki Budget czy jakiś eurotec się nie zdarza.. A twoja ostatnia opinią mówi mi jedno, przekolorowałeś kolego. Tu nie chodzi czy się zgadzam z tobą czy nie, czy ktoś lubi markę tak czy owaką, ale twoja historia jest w zasadzie nierealna. I nie ma to dla mnie znaczenia czy to AEG, Bosch, makita czy Dewalt...więc mam o tobie dwojaką opinię. Albo ci się coś popsuło i z czystej złośliwości dorobiłeś to tego dodatkową historię. Albo jesteś chodzącym nieszczęściem i lepiej byś nie kupował narzędzi, albo mając pecha w dodatku źle używałeś wkrętarki i krótko mówiąc narzędzie(akumulator) nie wytrzymał twojego podejścia do pracy... Ale jeśli miałeś niebywałego pecha, to mogę cię pocieszyć, już prawdopodobnie go wyczerpałeś, więc co byś teraz nie kupił będzie ci działać bardzo długo. a że Polacy to zdolny naród jestem w stanie uwierzyć, gdy widzę jak makita po 2 miesiącach w firmie usługowej ma zniszczony silnik to mnie juz nic nie zdziwi....albo pan który zapomniał, że wkrętarkę akumulatorową trzeba naładować jak się wyczerpie bateria;) bo miałem już klienta który przyniósł po 3 dniach "niedziałającą" wkrętarkę. No nie ma prawa działać jak jest akumulator pusty;)
To może i ja dorzucę od siebie... Kolego Michał - jeśli szukasz wkrętarki to zwróć uwagę na to by akumulatory były "jak najprostsze" oraz łatwo rozbieralne a nie np. klejone, jak padną zawsze możesz nawet samodzielnie wymienić same ogniwa, kupujesz na aledrogo lutownica w rękę i do dzieła - w ostateczności wychodzi dużo taniej. Fakt że LI-ON są lepsze, np maja większą gęstość energii na kg wagi ale i tak się kiedyś zużyją. Ja pół roku temu również stałem przed takim samym dylematem co kolega, z tym że szukałem najtańszej wkrętarki profi za najniższą kasę, która cechowała by się w miarę wysokim momentem obrotowym - mi wybór padł na AEG BS12XR, udało mi się ją wyrwać za 300 zeta nówka, niestety bez gwarancji, ale trafiłem: jakość wykonania na 5, moment obrotowy - na moje potrzeby wystarczający. Ja na twoim miejscu zastanowił bym się nad: http://allegro.pl/aeg-wkretarka-udarowa-aku-bsb-12-stx-2x1-5ah-torba-i2444339022.html. Pozdrawiam.
JK Starałem sie pisać jasno. Kupiłem 2 zestawy, czyli 2 wkrętarki + 4 aku, wszystkie padły przed upływem roku, w tym jedna miała dość energi na obracanie wrzecionem i tyle, więcej nie dawała sie naładować, druga padła bodajże po miesiącu od zakupu. Wybacz ,okresu działania w dniach jakos nie pamiętam. KOlejne dwie przed upływem gwarancji. Wszystkie zostały wymienione na nowe. Minął rok i skończyły żywot, więc sa bez gwarancji. Czy teraz jest to zrozumiałe? Byc może miałem pecha i trafiłem na wadliwą serię (jednoczesny zakup), ale nie nastraja mnie to pozytywnie do firmy która chce się szczycic profi jakościa.
To nadal twierdze że to nie wina AEG. Bo nawet jakby przyjąć że masz rację...to pomyśl troszkę, jak ogniwa li-ion mogą działać przez kilka tygodni góra??!! Za 200zł kupisz einhella z li-ion i będzie on działał przynajmniej 2-3 lata. Swoje pretensje powinieneś kierować do sklepu/sprzedawcy w którym kupowałeś te wkrętarki! Bo to niemożliwe by trafić 4 złe akumulatory na raz. Dla mnie nadal mówisz rzeczy nierealne... Mniejsza z tym, rozumiem że możesz być przez to zrażony do marki, ale musisz też być świadom że tysiące ludzi kupuje ten sprzęt, podobnie jak innych marek i są z niego zadowoleni. A tak z innej beczki, gdzie je kupowałeś i za ile? Bo jesli chcesz pomóc komuś w wyborze, lepiej byś powiedział kto sprzedał ci w zasadzie zużyty sprzęt.. Aby unikać tego sklepu.
Trzbe uwazac na opinie sprzedawcow takich jak JK i ostroznie podchodzic do np AEG, przynjamniej jesli chodzi o wkretarki. na niemieckim amazonie maja wyjatkowo kiepskie opinie http://www.amazon.de/AEG-4935411979-BS-Powerdeal-Akku-Kompaktschrauber-Set/dp/B0030T13UY/ref=sr_1_9?s=diy&ie=UTF8&qid=1341490214&sr=1-9 http://www.amazon.de/AEG-4935411530-BS-12-Akku-Kompaktschrauber/dp/B00238NELE/ref=sr_1_4?s=diy&ie=UTF8&qid=1341490239&sr=1-4 wynika z nich ze masowo padaja akumulatory.
Kiepski jesteś w udawaniu mnie;)
taa udawaniu.... kwestie o winie sprzedawcy i wadliwym sprzecie pisales nie raz JK
Jedno co wynika to masowa głupota;) tego forum...
Kupiłem wkrętarke bs18c i na drugi dzień oddałem ją. Wszystko mi w niej pasowało oprócz tego, że nie wiercila prosto. Jak można takie butle wypuścić. Totalne lekceważenie klienta. Uważają, że większość ludzi tych bubli nie zwróci. To nie jest bubel za stowke tylko ponad 700 zł. Myślałem zamienić, niestety następna była z tą samą wadą. Porażka firmy, ale naiwni pewnie będą kupować nadal.
to musiałeś miec masakrycznego pecha, mam sporo urządzeń aeg i żadnego nie nazwał bym bublem, to jest sprzęt do pracy i sprawdza się w 100%, warte są swojej ceny chociaż i tak w porównaniu z innymi do zastosowań profesjonalnych to cena jest dużo pryzyjaźniejsza dla portfela, nie ma co określać calej marki po jednym urządzeniu, szkoda ze nie wymieniłeś na inny model
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.