Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Planuję zakup pilarki spalinowej, jako że jestem ,,świeży" w tym temacie trudno się na coś zdecydować. Biorę pod uwagę kilka modeli: Partner P340 S; 1,95 KM - ok. 450 zł Makita EA3200; 1,85 KM - ok. 660 zł (prowadnica z rowkiem 1.1) Husqvarna 236; 1,9KM - ok. 710 zł Oleo-Mac GS 350; 2,1 KM - ok. 700 zł Która z wymienionych byłaby możliwie najlepszym wyborem. Chciałem coś najtańszego do max 600 zł ale trochę podniosłem w górę. Bardzo mnie kusiła ta Makita jest lekka 4,1 kg ale ma łańcuch 1.1 - gdzieś słyszałem że lepiej brać z 1.3, bo 1.1 szybko się tępią, nie wiem ile w tym prawdy ? Wypowie się ktoś ??
Polecam szczerze oleo-mac GS 350.Używam jej od 2-lat do przygotowywania opału i czasem ścinki drzew w ogrodzie.Zanim ją kupiłem u dealera przeczytałem wiele stron internetowych,reklam,forum pilarzy.Ma silnik zbudowany z dobrych materiałów,a karter aluminiowy, w przeciwieństwie do tych tanich husqvarna,partner,makita,które mają plastikowy.Pompka olejowa też z aluminium a więc te zębatki trwalsze. Moc 2,1KM największa z tych wymienionych.Uważam,że obecnie w cenie do 1000zł to najlepsza piła dla. amatora.
Weż sobie Makitę nie patrz na jakies śmieszne reklamy,mojemu wujkowi Oleomac rozsypał sie po pół roku,gwarancji nie uznali bo tak kombinowali żeby nikt nic nie wiedział co tak na prawdę sie stało i dla czego,do Makity masz wszystkie części a z Oleomakiem bywa różnie z tego co wiem ponadto jest ona robiona w Chinach i to z materiałów przeciętnej jakości
Spróbuj zapytać się na www. pilarz.net.pl,gdzie wypowiadają się pilarze praktycy co do wyboru jednej z tych 4-ch pilarek jako najlepszej.
Sugeruję się też tym abym miał serwis na miejscu. W tej Makicie odstrasza mnie ten łańcuch 1,1. Oglądałem dziś w sklepie tego Oleo-Maca, jako jedyna z tych wymienionych przeze mnie ma 3 lata gwarancji i zdaje się że to włoska produkcja, poza tym gość ze sklepu za 700 zł by mi puścił i jeszcze dawał taczkę ogrodniczą gratis. Ale czy nie lepiej jak już daję 700 nie dołożyć 10 czy 20 zł i kupić Husqvarnę 236. Zapaleni pilarze z pilarz.net.pl pewnie by powiedzieli że Husq, bo z tego co trochę tam czytałem to tylko husq i stihl się tam liczy a tu normalnie się dowiaduję że tania Husqvarna ma plastikowy krater, cokolwiek to znaczy, ale nie brzmi dobrze). Mam mętlik i dylemat wielki.
Jeśli chodzi o www.pilarz,net.pl to rzeczywiście ja też musiałem poczekać parę dni zanim zostałem zaakceptowany przez moderatora (spóbuj ponownie) ale warto bo tam piszą ludzie,którzy na co dzień pracują w lesie a także amatorzy.Tam często piszą,że te tańsze husqvarny to zabawki plastikowe,makity tańsze to też plastik.Jestem przekonany,że z tych 4-ech pilarek zawodowcy polecili by ci oleo-mac 350 ale też będą tacy,którzy kazali by sobie zafundować mocną,profesjonalną Husqvarnę,Sthl pow.1500zł bo tam też wypowiadają się dealerzy tych firm.Tak jak na narzędziach.pl gdzie zachwalają makity(drogie modele są dobre) a obrzydzają inne marki.
jesli weszliśmy na temat forum pilarzy to większość z tych co tną niech zajmie się cięciem a nie naprawami lub doradzaniem sprzętu,oni nie mają pojęcia na temat serwisu i napraw pilarek,sam się nie raz przekonałem że wciskali ludziom to co nie miało pokrycia w rzeczywistości,w wiekszości postów jest tak namieszane nie na temat żeby się nie połapać o co chodzi,wracając do tematu to lepsza będzie Makita a nie chiński Oleomac
Na www.pilarz.net.pl wypowiadają się praktycy,którzy rozbierają,naprawiają,składają i kłócą się w sprawach serwisowych pilarek,kos itp.i nie można zmuszać ich aby tylko harowali w lesie nie interesując się sprzętem,jego jakością,spalaniem paliwa,smarowaniem,wydajnością i ustawicznym porównywaniem różnych marek.A w sklep narzędzia.pl ma ogromną ilość makit róźnych modeli to i popiera tę markę dyskryminując inne.
A nie lepiej dołożyć parę grosza i kupić sprzęt na długie lata? ja tak zrobiłem i zakupiłem pilarkę spalinową Stiga model SP 46 z niezłym silnikiem i porządnym ostrzem
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Wszyscy chwalą husqvarne, mam odmienne zdanie. Posiadam model H136, piła kupiona w salonie firmowym, scina co roku dwa drzewa (to chyba nie za wiele) i co roku jakiś problem nie wspomnę o beznadziejnym smarowaniu łańcucha, które poprawnie działało tylko jak była nowa. Stanowczo odradzam tą firmę.
Ludzie każdy sprzet firmowy jest ok jeśli go się przystosuje do potrzeb,i o niego dba ja mam od 1.5roku husqvarne 236e i już wycieła 80litrów paliwa zdarłem 5łancuchow i chodzi,raz była tylko na regulacij i tyle,tylko trzeba o sprzet dbać i mieć troche pojecia co się robi.,a tam z kolegą się zgadzam Ci pilarze nie mają pojecia o naprawie i serwisowaniu maszyn to są oczytani lajcy i nic wiecej.
Jeśli chcesz wydać do 600 zł to kup chińczyka za 200-300 zł. Może się uda ale przy cięciu sie nie nachylaj nad piła bo możesz dostać tłokiem. A na serio nie ma nic za darmo jeśli chcesz pilarkę to husqvarna albo stihl ze wzgledu na serwis i jakość tradycję podawanie takich danych jak np wibracje spalanie i it . Ale nie ma cudów ceny zaczynaja sie od 700 zł. W tym przedziale nie kupisz nic konkretnego a pilarki profi zaczynają się od ok 2000 w góre. Patrz na moc to główne kryterium reguluje zywotność pilarki nie wspomne o wibracjach i plastikowych karterach.Kup coś nowego o mocy pow. 3.5 kw na alegro są huski ze stanów w fajnych cenach. nie masz gwarancji.( tam piły o 30- 50% tańsze.) ps 1 km odpowiada ok 10 cm prowadnicy zeby sprawnie scinać drzewa więc 2 konne piły 40 cm prowadnice chwyt maketingowy można ale masakra
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.