Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Posiadam kosę spalinową eurotec germany gt110 power, jestem z niej zadowolony, mimo iż kupiłem używaną i nie posiadam do niej instrukcji - poszukuję...
Jeśli chodzi o części szukaj na ich stronie, mają całe bazy wraz z schematami https://m2parts.pl/pl/navigation/czesci-zamienne-151.html
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
Złe ładowanie czy przechowywanie czy nie. Tomasz musi rozwiązać problem, albo kupić nowe akumulatory albo całość. Jeszcze niedawno na allegro były 14V li-ion 3Ah za 149zł. Pochodzące jeszcze z niebieskiej serii, były tanie bo kupowano je w UK na wyprzedażach i takich ewentualnie nowych baterii bym szukał.
Przepraszam, ze dopiero teraz piszę ale nie było mnie w domu. Z tych postów wyłowiłem w sumie kilka rzeczy. -Wiem jak się obchodzić z aku. -były od początku ładowane i rozładowywane do końca. Za każdym razem po rozładowaniu idą pod ładowarkę, ja zakładam drugie aku i pracuje nadal. Nie da sie ich rozładować jak ktos napisał na maksa bo wcześniej elektronika odcina baterie od narzędzia. - Przechowywane sa w ogrzewanym warsztacie, oczywiście mogły sie wyziębić w podróży na montaż, ale jeśli to jest przyczyna to lipa nie aku. - Biorę pod uwagę wymianę samych ogniw, ale z rozmowy z serwisantem zrozumiałem, że może byc padnięta elektronika, a ta ma specjalizowane układy i jest zatapiana w żywicy czy czymś takim. Musze zaryzykować kupno i wymianę ogniw bez gwarancji powodzenia. Znajomy miał ten sam problem bezpośrednio po zakupie, jedno aku nie ładowało się juz jako nowe, ale zostało wymienione przez serwis bez problemów. JK, i znajomy i ja mamy baterie starego typu, nowe sa bardziej płaskie. I ostatnia rzecz Gwarancja na aku jest 1 rok. Pozdrawiam wszystkich Tomek 72
Nie kalibrowanie, a formowanie.
Tomku baterie pasują;) to że w nowych pomarańczowych są bardziej płaskie guziki nic nie znaczy, zaczepy są te same. Apropo przypomniała mi się jedna rzecz, mówiłeś że kupiłeś zestaw wkretak udarowy-wkrętarka. Jesli kupiłeś jeszcze niebieskie wersje z wyprzedaży, to fakt że cena była atrakcyjna. Choć akumulatory powinny ci jednak wytrzymać dłużej. Jest jeszcze jedna możliwa przyczyna, z ładowarką może być coś nnie tak. ŹLe ładować, przez to akumulatory czybciej się zużyły. Jeśli ten kolega ma tą samą wkrętarke to sprawdź w jaki sposób ładuje się na jego ładowarce.
Tak kupiłem zestaw z lini niebieskiej i wiem, ze nowe baterie tez pasują. Taka przyszła z serwisu po reklamacji kolegi. Druga bateria w zestawie ( stara) też juz zaczyna słabo trzymać- wymieniona ma sie dobrze. Według mnie to wina samego aku, a nie ładowarki. Zastanawiam się czy po wywaleniu elektronika byłaby możliwość ładowania tego aku tak jak w najprostszych wkrętarkach
Zastanawiam się czy po wywaleniu elektronika byłaby możliwość ładowania tego aku tak jak w najprostszych wkrętarkach
Aeg spadło na psy. powiem wam że coś takiego jak serwis AEGówna nie działa. polecam makitę albo matabo. pozdrawiam
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
TY też spadłeś ale umysłowo, polecaj makitę bez elektonicznej ochrony ogniw, albo Metabo(resztki dobrej produkcji w niemczech w WinnedenAEG czy w zakładach kressa;)) - bo reszta to "assembled in china" - rewelacja.
Pokuszę sie o podsumowanie. Zestaw ten wybrałem w pełni świadomie. Gdyby nie problemy z aku polecałbym wszystkim bo sprzęt jest naprawdę solidny, niestety aku lipa... Ryzykować z wywalanie elektroniki nie polecacie, zostaje mi więc wymian ogniw i sprawdzenie jak będzie to funkcjonować. W takim razie jakie ogniwa najlepiej wybrać? Są lepsze i gorsze firmy, macie jakieś doświadczenia z nimi związane?
Jesli chcesz wymienić ogniwo, musisz poszukać ogniw Li-ion, bo 90% firm zajmujących się regeneracją używa ogniw niklowo-wodorkowych. Ceny są rózne od 5 do 10zł(NiMH), ale szczerze nie znam ani cen ani jakości dostępnych ogniw Li-Ion.
Zapytaj na forum światełka lub elektroda.
jestem, kolejnym zniesmaczonym klientem AEG 2 lata temu kupiłem wkrętarkę do użytku domowego i baterie tak jak wcześniej pisał Tomek trzymają kilka minut dałem 518 zł , myślę że jak bym kupił jakiś szajs za 70 zł to bym miał to samo i 450 zł w kieszeni, a ja uwierzyłem sprzedawcy, że kupuję porządny sprzęt na lata, też rozważam kupno nowego aku, bo sama wkrętaka jest ok , ale jak mam dać około 300 zł to może lepiej dołożyć drugie 300zł i kupić np. HITACHI ?
Człowieku mineły 2 lata i ty oczekujesz że akumulatory będą nowe? Co zrobiłeś w czasie tych dwóch lat aby akumulatory były sprawne????
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.