Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
coś mi się link źle wkleił. trzeba szukać na stronie: http://www.metabo.pl/Promocje.18850.0.html i wybrać pdfa o akumulatorowych zestawach a atam 4 strona. Jak się najedzie na pdf i zrobi kopiuj adres odnośnika to później się plik nie otworzy, dziwne...
kłótnie , kłótnie i jeszcze raz kłótnie
ja się nie kłócę ;-) Podlinkowałem info ze strony, bo może @JK dawno temu miał metabo i nie wie jak to się teraz zmieniło.
http://sjp.pwn.pl/szukaj/flustrat inteligent.. :D :D :D
@Janie - tylko tobie odpowiem bo reszta tutaj nie nadaje się do komentarza już. Otóz jesteś przykładem klienta który daje się nabierać na slogan reklamowy, a nie czyta zasad tej reklamacji. Nie dawaj mi linków bo doskonale je znam. Metabo raz już sobie strzeliło gola reklamą "pierwsze spalenie silnika w ramach gwarancji" - z tym że znam przynajmniej kilka osób które chciało z korzystać z tej procedury i lipa;) naprawa ale tylko płatna....powód oczywisty przytoczony punkt o tym iż to serwis decyduje czy naprawia taką usterkę płatnie czy nie. Podobnie ma się to do baterii, a jak Janie myślisz czemu tylko Metabo bryluje z takimi sloganami a żadna inna marka nie decyduje się na to? Bo doskonale wiedzą, że jeśli mają dobre produkty to wady materiałowe czy fabryczne baterii albo nie ujawniają się, albo jak już to od razu(rok gwarancji jak wszystkie dobre marki). Metabo doskonale wie że mając dobre akumulatory, że kilka padniętych szybko baterii na kilka tysięcy nie uszczupli ich budżetu, Spróbuj zgłosić po roku czasu sie z baterią do serwisu metabo;))) - zobaczysz ile znaczy ich super gwarancja. Odpiszą ci - że gwarancji udzielają tylko na wady materiałowe, a reklamuje pan zużytą lub źle ładowaną baterię, czego gwarancja nie obejmuje;)... W przeciwieństwie do reszty tutaj ja mam odwagę przyznać że sprzedaje narzędzia, codziennie trafia się kilku klientów, którzy padli ofiarą własnego głupoty lub reklamy, najczęsciej pretensje to: "Panie bosch daje trzy lata gwarancji a po kilku miesiącach coś padło i musiałem zapłacić złodzieją..." A gdy pokazuje kartę gwarancyjną dowolnej marki i czytam co obejmuje gwarancja a co nie... to reakcje są dwie, albo zrozumienie(rzadko) albo przekleństwa że go oszukali bo mu nikt nie powiedział że jak spali silnik, zniszczy baterię czy zapyli narzędzie, to tego gwarancja nie obejmie. A potem taki klient z flustracji, pisze na forum że kupił dane narzędzie - i rozpisuje sie jaki to szajs sprzedaje dana marka. A to że ma zerowe doświadczenie z narzędziami i pracą nimi widać z daleka. Ale przecież najłatwiej napisać: "nie kupuj Boscha
@eryk - jesli to jest nowość dewalta to gratuluje!! Takie coś AEG robi od lat, podobnie jak Bosch czy Hilti. W czym jest to Nowość?? Nazwali sobie baterie XR - extreme i już jest nowość? Dobre sobie, nowość to chyba jedynie nowy kształt baterii;) który znowu wymusza kupno nowego narzędzia bo starsze 18V wkrętarki mają inne mocowanie;) Naprawde super wiadomość dla klienta. Tym czasem W AEG od 4 lat istnieje jeden system mocowania, mimo nowych narzędzi i baterii zaczepy wciąż te same. tak aby klient mógł kupić albo samo narzędzie albo sam akumulator do starego narzędzia. CO więcej może kupić akumulator innego marki Wurth czy Ridgid i też pasuje. Więc na co jest 3 lata gwarancji w Dewalt na inteligenty przełącznik(ROTFL) czy na napis XR? a może na 14 zakresów pracy(B&D mają 23;)) - powaliłeś mnie tą nowością. A tak na marginesie to Dewalt 3 raz w ciągu 5lat zmienia system akumulatorów Li-ion - tylko czemu? Bo poprzednie były do...... A może chcą krytporeklamą o super nowościach więcej zarobić? Wrednie to ty piszesz bo ile miałeś marek w ręku, ile AEG, skoro tak słabo się sprzedaje? Skąd znasz wyniki sprzedaży? Nie pisz o gwarancjach w belgii bo nawet nie wiesz na co ona przysługuje;) Umiesz przeczytać tylko tą 3lata na opakowaniu. Wiesz że AEG daje dożywotnią gwarancję na serwisowanie w Anglii np? Ale mało kto wie u nas co to znaczy dozywotnia gwarancja serwisowa;]
dla trochę inteligentnych . poprostu JK i wszystko jasne. wiesz jedyne co ci wychodzi to kłótnie jesteś najlepszy. dobra panowie zmieniamy temat. bo nie ma sensu o co kolwiek pytać jak JK jest na forum bo z postu robi się śmietnik składający się 99% z kłótni i przemądrzania i 1% rzeczowej pomocy. pozdrawiam
panowie jestem jebnięty i AEGówno jest najlepsze i nie ma innego. i nie mówcie o jakimś dewalcie, makicie czy boschu tylko AEG
Dla bardziej inteligentnych już napisałem;) ci mniej wolą podchody i zabawy w fachowców.
ale pamiętajcie, jestem najinteligentniejszy na tym forum! i AEGówno jest najlepsze.
Pomijając kłótnie. Tomek72: objawy wskazują na brak "kalibracji" akumulatorów (kilka pełnych ładowań i rozładowań na początku użytkowania) lub na przechowywanie akumulatorów w temperaturze poniżej zera stopni. PS. Trochę kryptoreklamy: http://www.festool.pl/Produkty/Pages/Product-Detail.aspx?pid=564271&name=Akumulatorowa-wiertarko-wkr-tarka-CXS-Li-1-3-Set
fajna zabawka ale cena zabija, no ale jak się chwalić przed sąsiadem to trza bulić.
Piotras dzięki za wyjaśnienie, gdybym ja to powiedział, zaraz znowu ktoś zacząłby kłótnie twierdząc że tylko AEG jest złe.;] Dlatego wielokrotnie powtarzam to moim klientom jak i tutaj, akumulatory nawet litowo-jonowe wymagają pewnej ostrożności. Nie mogą być na mrozie i najlepiej jak zawsze rozładowujemy je pracą do zatrzymania.
Li-ion sa bardzo wrazliwe na nie ladowanie do konca takze jak koledzy wspomnieli na temperature (na mroz ale takze na upal np: rozgrzane auto)oraz o czym moze nie wszyscy wiedza na calkowite rozladowanie np: az sie przestanie dioda palic, doladowywac mozna kiedy sie chce tylko aby do 100%. Tomek72 napisz jak przechowywales swoje baterie, jak ladowales bo to jest wazne. I gwarantuje ze nie przestrzeganie tych zasad rozwali kazdy akumulator czy to aeg czy dewalt czy inny.
Nie kalibrowanie, a formowanie.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.