Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Witam. Jakieś półtora roku temu kupiłem zakrętarkę i wkrętarkę AEG 14,4v.. W zestawie były dwa akumulatory li-ion 3Ah . Na początku jeszcze całkiem dobrze trzymały, ale to co sie dzieje teraz ,powoli mnie załamuje. Po pełnym naładowaniu bateria potrafi podziałać kilkanaście minut i wymaga ponownego ładowania. Zauważyłem też, że do "pełnego" naładowania potrzebuje kilkunastu minut. Skończyły sie ogniwa, czy lektronika aku wysiadła? Druga bateria działa lepiej, ale cudów nie ma. Podpowiedzcie co z tym poradzić.
w sumie to powiem tyle AEG... i wszystko jasne , a z ciekawości często używasz wkrętarki przez te półtora roku?
Chińska technologia pod niemiecką naklejką.. czego oczekiwałeś... ;]
Służą do składania mebli więc kilka dni w tygodniu po 3-5 h. Czego sie spodziewałem? Cena była dobra do tego 3Ah więc myślałem, że dadzą radę, ale lipa... Zresztą na tym forum AEG jest mocno promowane, niestety rzeczywistość zweryfikowała slogany reklamowe. Z drugiej strony gdyby aku działały jak powinny to nie miałbym zastrzeżeń. A tak loteria na montażu, bo nie wiadomo kiedy padnie..Następna będzie pewnie makita.
albo proponuje dewalta, robi świetne narzędzia zwłaszcza do obróbki drewna, ale i również wkrętarki aku, poczytaj o nowym modelu 18v 3Ah w necie . co do AEGówna jest tylko chyba jestem koleżka co najbardziej zachwala tą chińszczyznę, bo nimi handluje, rozglądnij się po allegro jakie wkrętarki ludzie kupują i zauważ że aeg zamyka peleton sprzedaży. pozdrawiam
Dzwoniłem do serwisu i qpa. Gwarancja na aku to tylko rok. Nowe aku kosztuje około 300pln. Nigdy więcej wynalazków. A może ktos umie naprawic elektronikę w aku AEG?
kolego zmień markę , dewalt , makita , kress , na końcu poleciłbym boscha ale naprawdę ostatnie aku jakie bym kupił
Wejdź na youtube jest pełno filmów jak regenerować aku i przywracać do życia. Z tym że w usa mają pełno zamienników i masakrystycznie prostszy dostęp do tych rzeczy. A u nas na allelolu cena jednego ogniwa to 10 i więcej złoty, do tego pierdziel wie co to warte. Czyli średnio na jeża opłacalny interes bo kilkanaście ogniw i jest koszt połowy oryginału aku. Jak ci się chce to rozkręć aku i pomierz ogniwa multimetrem zobaczysz które nie trzyma parametrów i te możesz spróbować wymieni/pomyśleć o wymianie i ich dostępności. Bo elektronika na pewno nie padła a ogniwo.
Z tego co mi wiadomo metabo daje 3 lata gwarancji na akumulator. Nie wiem jak to dziala, ale zawsze to lepsze niz 12 miesiecy lub 6 bo głownie pól roku jest na akku.
Tam są chyba cztery ogniwa, czy tak? Chyba że łączą równolegle. Zapytaj na elektrodzie, albo ludzi ze światełka.pl.
Tomku a gdzie przechowujesz te baterie? Bo znam doskonale twój przykład jeśli chodzi o baterie Li-ion i prawdopodobnie wiem czemu tak ci się stało. Bo powody tego mogą być tylko dwa. Tomku napisz wszystkim tutaj wyraźnie że dzwoniłeś do serwisu i mówili o rocznej gwarancji na akumulatory, bo ci sami panowie co tutaj jadą po AEG burzyli całe forum tutaj twierdząc, że AEG ma 6 miesięcy gwarancji;)) @eryk7 - szczerze to wiem kim jesteś, twoje wypowiedzi dobitnie świadczą że handlujesz dewaltem. Bo wciskasz na siłe to w każdym temacie. Ludzie pytają o coś innego, mają problem a TY na siłe wciskasz im dewalta! Z ciekawości zobacz co jest w europie na zachodzie popularniejsze, AEG czy Dewalt wtedy pogadamy. Przestań też pisać o nowym modelu 18V bo ani to nowość 18V li-ion na rynku, ani dewalt nie wprowadził żadnej nowości, a po trzecie nawet nie jesteś w stanie podać nikomu konkretnego modelu! Dla wyjaśnienia dla wszystkich podam ten link, aby obejrzeli "nowości" dewalta http://www.dewalt.pl/newproducts/ Jesteś marnie kryjącym się przedstawicielem handlowym dewalta, albo kochasz żółty kolor - jedno z dwóch. AEG zamyka peleton sprzedaży?? _ BREDZISZ, skąd ty to wiesz? Jakby dewalt tak wspaniale z B&D się przedawały, to czemu wykupił was Stanley?(made in china)??????????????? Kolejny dowód na to iż jesteś sprzedawcą bazarowym dewalta - skoro masz dostęp to jakis wyników sprzedaży;))) gratuluje!! TO teraz słuchaj podszkolę cię;) AEG, MILWAUKEE, KRESS czy Metabo zaopatrują się w te same ogniwa. @TTI - antyJK czy jak się jeszcze tam inaczej nazwiesz czy jak ci tam, piszesz na chińskiej klawiaturze raczej. @Jan - owszem Metabo daje 3 lata gwarancji ale na wady fabrycznie;) słyszałeś kiedyś o wadzie fabrycznej ogniwa po 2latach pracy na akumulatorze czy nawet po roku? Bo ja nie;] Fajny slogan reklamowy, ale w praktyce podobnie jak słynne "spalenie silnika" nie działa;) trzeba czytać dokładnie o gwarancji, zwłaszcza co zastrzega sobie producent. @Tomku na koniec taka mała rada, apropo baterii; nikt nie daje gwarancji na długość działania części "zuzywalnej" czyli ogniw. Gdyby z twoją baterią było coś nie tak fabrycznie, to na 100% po kilku naładowaniach objawiłby się to. Jedno co ci mogę doradzić, to nie próbuj boscha;] - bo on zawsze tyle lub mniej wytrzymuje(rok) oraz nie słuchaj zbytnio tutaj rad ludzi którzy są mądrzy po twojej szkodzie i zachęcają cię do kupna czegoś innego. BO jeśli znowu będzisz miał pecha i trafisz na niezbyt wytzrymałe baterie? Co wtedy? Pan eryk pseudo Dewalt, albo pan anty(rózne nicki) pseudo metabo zwrócą ci kasę? Kieruj się rozsądkiem i własnym sumieniem a nie opinią kilku flustratów, którzy nie mogąc wyżyć się na żonie lub dzieciach udają fachowców tutaj.
nie wprowadził nic nowego ? hmmmm http://dewalt.be/nl/powertools/cordless/xr-system/ oczywiście nie na polskę ale już 900km za zachud owszem , więc jak nie jestem w stanie podać modelu czy jestem handlarzem ? niee , dla formalności , mam małą firmę i montuje sauny i klimatyzatory , zawsze szukasz zaczepki człowieku , jesteś konfliktowy strasznie , masz jakiś kompleks, człowieku nie czepiaj się kogoś kto ma cię w dupie. i nie odpisuj na kogoś posty wrednie, ktoś szuka pomocy to celuj post do niego a nie kłóć się z innymi i zaśmiecasz forum. cały dzień był spokój na forum ale musiałeś się odezwać. pozdrawiam wszystkich
ale to jest polska i jesteśmy śmiesznymi polaczkami z kompleksem niższości i najlepiej wychodzi nam kłócenie się , a mam teraz gdzie się popisać , w centrum eu po przejęciu przewodnictwa , ale będzie kompromitacja. sorki za zmianę tematu ale niestety tak jest na tym forum. 80% niepotrzebnej kłótni 20% rzeczowej pomocy.
ale to jest polska i jesteśmy śmiesznymi polaczkami z kompleksem niższości i najlepiej wychodzi nam kłócenie się , a mamy teraz gdzie się popisać , w centrum eu po przejęciu przewodnictwa , ale będzie kompromitacja. sorki za zmianę tematu ale niestety tak jest na tym forum. 80% niepotrzebnej kłótni 20% rzeczowej pomocy.
@JK - az musiałem poszukać: http://www.metabo.pl/fileadmin/metabo/_countries/pl/pdf/Aktionen/Zestawy_akumulatorowe_Metabo_x_4_.pdf. Ciekawe czy by sobie strzelali takiego samobója pisząc coś, czego sami nie przestrzegają. Jest jak byka napisane, że wymieniają na nowy w przypadku utraty pojemności lub sprawności... Może ty po prostu uprzedzony jesteś do metabo? ;-) Aha i miałeś napisać co się stało z akumulatorami tomka, bo niby są dwa możliwe powody uszkodzenia, Ale tak się zaangażowałeś w kłótnie, że najwyraźniej zapomniałeś...
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.