Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
z 6-7 lat temu amatorską frezarkę Ryobi 6mm kupiłem w Castoramie; made in Japan wg tabliczki; wtedy kosztowała coś koło 500zł(?), w każdym razie była wtedy droższa od najtańszych B&D, coś koło ówczesnej ceny najtańszego Boscha (zielonego oczywiście); dość solidnie wykonana, najprostszy model, ale już ze sterowaniem prędkości. dołączony do fezarki frez palcowy był marny, frezy Boscha okazały się znacznie lepsze. Trzyma się kupy, jest tylko problem z tańszymi frezami 6mm, bo teraz pełno badziewnych frezarek z uchwytem 8mm i frezów do nich. Castorama oferowała narzędzia Ryobi dość krótko.
Chyba bardzo krótko bo nie powstał nigdzie serwis gdzie można by naprawiać narzędzia RYOBI; uważam, że jeśli sprzedano choć tylko kilka sztuk tej "marki" to serwis powinien być. Ryobi bez problemu można kupić w Niemczech, Angli, obawiam się tylko, że proponują coś pomiędzy zielonym Boschem a Einhellem. pozdrawiam
w casto obecnie sa dwa modele pilarek spalinowych tej firmy. szczeże mówiac przypominają zabawki:) pozdro
a jest gdzies w Polsce serwis Ryobi zeby mozna bylo naprawic kose spalinowa??
Chyba bardzo krótko bo nie powstał nigdzie serwis gdzie można by naprawiać narzędzia RYOBI; uważam, że jeśli sprzedano choć tylko kilka sztuk tej marki to serwis powinien być. Ryobi bez problemu można kupić w Niemczech, Angli, obawiam się tylko, że proponują coś pomiędzy zielonym Boschem a Einhellem. pozdrawiam sprawdziłem w pudle z frezarką odnośnie tego (ówczesnego) serwisu- gwarantem była jakaś spółka z o.o. (nazwa nic mi nie mówi, zapewne ówczesny dystrybutor), na karcie było 13 punktów serwisowych; frezareczka kosztowała w marcu 1999r. 590zł, made in Japan jak już wspominałem; co do ceny, to - jak widać - amatorskie elektronarzędzia potaniały bardzo w ostatnich latach:) i to nie tylko rozmaite "topexy"; na temat renomy marki Ryobi nie będę się wypowiadał, bo się nie znam - mam raptem parę narzędzi hobbystycznych - 2 Skila (jeszcze z czasów, kiedy robili na Europę w Holandii), B&D, Kressa, poczciwą Celmę, ze dwa tzw. topexy; w każdym razie Ryobi to japoński koncern, produkujący masę rzeczy; elektronarzędzia to tylko częśc produkcji, zapewne robią i takie, i śmakie (jak wiele firm); BTW: parę dni temu widziałem w OBI zestawik fezów Boscha made in China - zestawik kosztował tyle, co jeden frez Boscha made in USA sprzed paru lat. Gdzie głównię produkują linię niebieską? Bo na zielonej to widywałem Szwajcarię, Niemcy, Węgry, Chiny; pzdr
podobnie: głównie Niemcy, Szwajcaria, Irlandia, USA, a ostatnimi czasy nawet Węgry, Malezja i Chiny (PRC), a akumulatory li-ion robią w Polsce ;) wieść gminna niesie (moje zaprzyjaźnione wiewiórki to potwierdzają) że w przeciągu kilku następnych lat wszystkie duże koncerny narzędziowe przeniosą z europy produkcję w 100% wiecie gdzie ;) żegnaj o legendarna nieniecka jakości..... pozdro
tzn. będą tam inwestować w budowę zakładów czy zlecać produkcję istniejącym miejscowym firmom? i kto w takiej np. Swajcarii (tj. chodzi mi o "firmę") produkował(-uje) dla np. takiego Metabo czy Boscha, czy B&D np. ostrza do wyrzynarek? pytam o to, czego używałem; niby kraj pochodzenia jest mało ważny (kto pamięta, jak wyśmiewano Japoński przemysł elektroniczy, motoryzacyjny, optyczny....? 40 lat temu?), ale "marka" też już nie jest tak ważna, jak kiedyś:)
produkują tam od lat w zasadzie od samego początku. najnowsze faby powstały na Węgrzech i Słowacji. A co do fabryk osprzętu to zupełnie inna bajka. W St. Niclaus w Szwajcarii tłuką głównie brzeszczoty, bodaj pod Stuttgartem jest fab robiący dłuta i wiertła, a w Stanach robią bity, klucze i nasadki. A co do marki mylisz się ;) Tylko to się teraz liczy. Mając dobrze wyrobioną i rozreklamowaną markę, sprzedaż dosłownie wszystko co się nawinie, bo ludzie nadal ślepo lecą na metkę. inna sprawa ze przez nieudolne posunięcia, lub spektakularne wtopy szybko taki dobry wizerunek można utracić ;) To co budował się z mozołem przez dziesięciolecia, może ulecieć w ciągu zaledwie roku. pozdro
Znalazłem link do firmy NAC, która sprzedaje ten sprzęt. Kiedyś sam kupiłem opalarkę tej firmy i działa bez zastrzeżeń. Są dobrej klasy. Pozdrawiam Mariusz
Witam! Mam pytanie, moze mi ktos pwiedziec cos na temat pil spalinowych tej firmy?! moze ktos ma juz taki sprzet i moze cos opowiedziec jak sie sprawuje?! prosilbym o info mailem: reczul@o2.pl
posiadam pliy ryobi testowalem i powiem ze sa swietne a nadodatek sprzedaje je i juz sporo sprzedalem pily ryobi, bardzo duzo sprzedalem tych pil nabudowe i z tego co wiem to podobno pracownicy byli zadowoleni wiec polecam pily ryobi
Koledzy może wyjaśnię. RYOBI jest firmą dla majsterkowiczów, a seria profi to tak jak np. w B&D seria o podwyższonym standardzie. Ogólnie RYOBI należy do AEG i MILWAUKEE i jest poniżej. Jeżeli chodzi o narzędzia profi to AEG, MILWAUKEE, a także RIDGID.
Koledzy może wyjaśnię. RYOBI jest firmą dla majsterkowiczów, a seria profi to tak jak np. w B&D seria o podwyższonym standardzie. Ogólnie RYOBI należy do AEG i MILWAUKEE i jest poniżej. Jeżeli chodzi o narzędzia profi to AEG, MILWAUKEE, a także RIDGID. ....Dość dokładnie przestudiowałem historię firmy Ryobi, ale nie ma tam mowy o jakimkolwiek mariażu z AEG i Millwaukee. Słowem mówiąc jestem conajmniej zdziwiony tą wiadomością. Jasne że Ryobi profi nie dorównuje może AEG i MIllwaukee ale porównywać R... do B&D.... no chyba że do tego z przed parunastu lat, to zgoda..... Widziałem R... wiertarko wkrętarki aku w wersji "industrial"..... i to bynajmniej nie podrasowane DIY.Pozdrawiam.
jest serwis w proszkowie pod warszawa mam gdzies numer telefonu musze go znalesc to sie odezwe jeszcze
B&D o podwyższonym standardzie ma dodatkowo oznaczenie XT. nazwano to serią narzędzi dla rzemielśnika lub jako narzędzia wspomagające. pozdro
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.