Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
żółta szlifierka zepsuła się w pierwszym dniu. COś z przyciskiem, ale nie działa.
Używam odkurzacza BT VC 1500 i komfort pracy nie odbiega od używanych wcześniej Boscha GAS 25 i Makity 440. A swoją drogą to wszystkie firmy schodzą "na psy" między 2 kg niebieskim Boschem (2-24) kupionym 16 lat temu a z pozoru "mocniejszym" tej firmy (2-26) dostępnym obecnie jest ogromna różnica , oczywiście na korzyść tego "starego" w którym głowicę wymieniłem po 12 latach eksploatacji a w nowym już po roku ! Mój kolega mawia ; " ja nie kupuję żadnych podróbek.... wszystko co mam jest oryginalne - chińskie ! "
Przede wszystkim podstawą jest wybór dobrej i odpowiedniej firmy. Moim zdaniem Makita nie ma sobie pod tym względem równych,mam większosć narzędzi od nich i jestem zadowolony.
Szlifierka kątowa, czerwona linia, kupiona na potrzeby remontu mieszkania, wysypała się przekładnia po sporadycznym użytkowaniu, jakieś dwa tygodnie od zakupu, naprawa za pośrednictwem sklepu, urządzenie kilkukrotnie użyte i znów zonk ( znów wysypana przekładnia ), na szczęście w odwodzie jest stara TOYA.
Z tego co piszesz wynika,że nie warto inwestować w narzędzia tej firmy,czy ktoś jeszcze ma na ich temat jakieś opinie?
Witam ja rowniez sprzedaje elektronazedzia i moim zdaniem einhell red jest dobrym sprzetem dla majsterkowicza lepszy od B&D ktory czesto nie uwzglednia reklamacji daleko mu do kress, dewalt hilti itp. w swojej kategorii cenowej naprawde przyzwoity
Właśnie odebrałem zamówiona wiertarkę Einhell RT-ID 65 czerwoną, nową oryginalnie zapakowaną, wyprodukowaną w chinach. Po rozpakowaniu, ślad od buta w pudełku:O, otwór na instrukcję wycięty nożykiem, w taki sposób, że przy okazji ponacinana jest walizka. Farba imitująca korpus metalowy na górze, pozaciąganą na pozostałą czerwoną część. Zadry plastiku na korpusie. Nie wiem jak w innych urządzeniach działa spin lock, ale w tej tłucze się podczas uruchomienia, tak że obawiam się czy podczas pracy samoczynnie coś się nie zablokuje i nie wysypie. Mam inne urządzenia Einhella: niebieską wkrętarkę, która od momentu zakupu miała krzywe wrzeciono i kątówkę małą niebieską, która jest używana okazyjnie i jest ok. Poleciłem koledze wiertarkę z serii bavaria-stara zółta. Jestem amatorem i jako amator nie poleciłbym już nikomu tej marki, a na pewno czerwonej serii. Lepiej dołożyć 50-80 zł do Boscha, Makity, czy DeWalta. Pan JK ostro pracuje na tym forum nad dobrym wizerunkiem Einhella, ale bez względu co napisze, można to tylko reklamować i tracić czas.
A gdzie kolega zamawiał omawianą wiertarkę ??? Allegro ,sklep internetowy ??? Nie chcę nic sugerować ,ale być może ktoś ożenił koledze używany ,odpicowany sprzęt ,być może egzemplarz pogwarancyjny ! Widziałem osobiście dziesiątki czerwonych Einhellów i nigdy nie spotkałem się z opisanymi efektami. Raczej mogę powiedzieć że nowe maszynki zapakowane zawsze był w twarde kartony,z zafoliowanym uchwytem narzędziowym i serwisową nakładką z tektury na wtyczce-do wiertarki przypinana jest książeczka informacyjna na takiej czerwonej nitce. Jeśli kolega kupił sprzęt w sklepie to na bank jest to egzemplarz z ekspozycji ,a jeśli przez internet to zrobili kolegę w balona. Proponuję podejść do jakiegoś serwisu z autoryzacją Einhella i zapytać co oni na to.
Nie dbam o wizerunek Einhella, tylko nie lubie frajerstwa i narzekania że się popsuło a gdy sie kupowało chciało się najtańsze. A tak do rzeczy: 1). Nie ma farby "imitującej" aluminiowy korpus! To po prosty jasno szara część obudowy! Każdy niemal Einhell Red jest w takich barwach. Jeśli Myslał pan że to aluminum , to trzeba było zapytać sprzedawcę przed zakupem, albo dokładniej przeczytać Opis narzędzia na stronie www.einhell.pl - tam wszystko piszem, owsze RT-ID 75 ma aluminiowy korpus, ale jest tez droższa, Ale jest to w opisie narzędzia.. Hitachi DH22PH - też ma szarą obudową i co? Czy gdzies ktos na stronie Hitachi, lub w sklepie pisze że to aluminium? NIE.(choć zna zdjąciach je przypomnina) 2) Stan wiertarki duzo sugeruje, sam przedaje te wiertarki i jakoś w żadniej z nich nie miałem opisanych przez pana wad. 3) Slad buta wszystko mówi;)) 4) Blokada uchwytu - jesli wydaje ona jakieś dziwięki to albo jest popsuta, albo źle pan coś zrobił - choć nie podejrzewam. Blokada nie wydaje żadnych dzięków! oprócz cichego JEDNEGO stuknięcia tak jak innych tego typu wiertarkach(B&D, Skil, Bosch) i szlifierkach kątowych. 5) jedyne co osobiście mogę zarzucić Einhellowi, to zaczepy walizek, sa dość dziwne i wypadają często jak w tańszych narzędziach, ale da się je z powrotem włożyć i bezpiecznie uzytkować. 6) Co do dodania nieco kasy i kupienia Boscha czy Makity to mam taką odpowiedź - Trzeba było od razu kupić za 300zł coś lepszego. Ale raczej za 50zł wiecej nic lepszego i tak by pan nie kupił. co nawyzej rzężącego zielonego Boscha z plastikowymi uchwytami wieratrskimi(Einhell ma metalowe uchwyty Rohma!), albo B&D ze słabą elektryką. 7) Z tego co widzę kupił pan jakiś reklamacyjny odpad a nie nową i sprawną wiertarkę. Nie nie wina Einhella, tylko tego co panu ją sprzedał!
Kupiłem niedawno szlifierkę RT-BS 75, na razie jestem zadowolony, przeszlifowałem kilka arkuszy klejonki i sprawdziła się, jest trochę ciężka ale to akurat moi odpowiada bo nie trzeba specjalnie na nią cisnąć bierze pod własnym ciężarem i to stosunkowo twarde drewno, a że kupiłem z ekspozycji to jeszcze targowałem więc jest OK. Do zadań domowych i hobbistycznych OK. Generalnie przymierzam się jeszcze do: - frezarki RT-RO 55 - pilarki RT-CS 190 L ma ktoś jakieś doświadczenia z powyższymi narzędziami ? pozdrawiam
Frezarki akurat nie mam, mam tylko niebieską. Jedyne co mogę poradzić to sprawdzenie w sklepie czy wrzeciono chodzi równo. Choć przy tańszych frezarkach jeszcze aż takej wady jeszcze nie spotkałem. Co do pilarki, mogę polecić jednak tez jest przyciężkawa, ale ma sporo mocy oraz pynny rozruch, co zwieksza trwałość i bezpieczeństwo. Ma też przydatny system odsłaniania tarczy, rówież biezpieczny. Jedynie włącznik laseru/lampki Led, jest troszkę "dziwnie" zrobiony.
No i właśnie problem jest tego typu że najwięcej sprzętu Einhell red jest w internecie, na pólkach zwykle leżą te tańsze niebieskie, pomarańczowe, udało mi się wyrwać tą szlifierkę, posłuchałem pooglądałem i wziąłem. Była też frezarka ale wtedy nie obejrzałem a teraz już jej nie ma ;) i to jest taki problem. Może wiesz gdzie na Śląsku można takiego Einhella kupić ale żeby leżał w sklepie i dało się rzucić okiem posłuchać ?
Pilarki poszukaj w OBI-albo dostaniesz oryginalnego RED-a ze starych zapasów albo trochę taniej LUX-Tools-a Lux-Tools to dokładnie ta sama pilarka tylko robiona dla OBI. Różni się tylko kolorem obudowy.
Fakt, pilarki Luxa są tańsze o około 100zł chyba;P Gwarancji jest jak w einhelllu 2 lata, dostępność podobnie jak do Reda 10lat na częsci, 72godziny na naprawe.
Z ostatniej chwili.Szlifierka tasmowa BBS 1200 W spaliła się po 7 godzinach nie ciągłej pracy przy szlifowaniu drzwi. Oddałem do sklepu, mam czekać 3 tygodnie na "ustosunkowanie sie do reklamacji", a w domu bałagan. Do diabła z tym barachłem
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.