Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
JK - nie mam co wybaczać, sam fakt posiadania certyfikatu jeszcze o niczym nie świadczy - na terenie UE (zatem również Polska) 100% urządzeń musi posiadać certyfikat bezpieczeństwa. BYło pytanie o szzcegółu, więc je podałem razem z tymi testami jakich nie przeszedł ubóstwiany przez ciebie Einhell. Możesz je zignorować, to wolny kraj na szczęście.
Rozumiem zatem że cześć testów jest zwykłą sztuką dla sztuki bo jeśli jakiś sprzęt takowego nie przechodzi a i tak jest kierowany do dystrybucji -oznacza nie mniej nie więcej jak to że jest on do niczego nie potrzebny. Ja to widzę tak -testujemy samochód na zderzenie z twardą przeszkodą przy prędkości 40 km/h i jest cacy -przechodzi to się nadaje ,możemy też przetestować go jak zachowa się przy zrzuceniu go z piątego piętra -Hammer wytrzyma ,Panda nie !!! Tylko co z tego ? Jeśli do dopuszczenia sprzętu do eksploatacji wymagana jest certyfikacja a urząd za to odpowiedzialny dopuszcza sprzęt do dystrybucji to przeciętny zjadacz chleba ma prawo być pewny że z nim jest wszystko OK bo konieczne testy przeszedł i jest bezpieczny,a testy których nie przeszedł są widocznie mało znaczące bo dotyczą ekstremalnych warunków pracy ( owe 300V) z którymi w/w może nigdy się nie zetknąć. Tak przynajmniej mi się wydaje !!! W mojej dziesięcioletniej praktyce sprzedawcy elektronarzędzi nigdy nie spotkałem klienta który zapytałby mnie o testy certyfikacyjne sprzętu -który co wytrzymał! Cóż może mam głupawych klientów,ale ich zazwyczaj (w 90%) interesuje cena ! I owszem mam klientów którzy np kolekcjonują narzędzia w swoim przydomowym warsztaciku i wydają naprawdę duże pieniądze na wypasiony sprzęt po to tylko aby nim się potem pochwalić znajomym. Trafiają się też fachowcy którzy potrafią wydać duże pieniądze na nowoczesny bardzo dobry markowy sprzęt ,ale większa cześć to ludzi którzy kupują tanie narzędzia i nie dotyczy to tylko kogoś kto trzepie fuchy po pracy ale nawet właścicieli sporych firm budowlanych którzy nagminnie twierdzą że nie dadzą robotnikowi Makity czy Perlesa bo w ich łapkach wytrzyma on tyle samo co Toya czy żółty Einhell. Einhell jako marka postrzegany jest jako coś lepszego od Toyi czy Redwooda,po za tym jest bardzo popularny ! Pewnie że ma zwolenników i przeciwników ale tych pierwszych jest zdecydowanie więcej. Linia Red moim zdaniem jest krokiem w dobrym kierunku,jakość wykonania jest już więcej jak przyzwoita,poziom reklamacji naprawdę niski (tak to wygada u mnie ale wiem też z innych sklepów z którymi mam kontakt że u nich jest podobnie) wiele zrobiła zmiana desingu. Wiem od przedstawiciela że Einhell pracuje nad linią która będzie w pełni "Profi" -ja im życzę powodzenia !
Witam Ja jestem tym "chomikiem" , o ktorym mowi Sasza- mam duzo narzędzi "dobrych" firm i tego popularnego badziewia. Moja opinia o sprzęcie dobrej firmy jest różna ponieważ mam narzędzia kilkunastoletnie w których nie wymieniłem nawet szczotki i dalej pracują, nie iskrzą ,ale mam i takie które po krótkim czasie eksploatacji są do wyrzucenia. Dotyczy to rownież tych narzędzi tanich. Dobra firma wg. mnie gwarantuje: -dobra i trwałą konstrukcję, -serwis (dostęp do części), -zapewnia ,że materiały , z których je wykonano są najwyższej jakości. Będę używał Einhellla -global (chociaż brak serwisu)bo w miarę tani, Euroteca topexa, bo maja duzo wyrobów w dobrej relacji trwałośc-cena. Natomiast nie kupię juz nigdy Graphite bo to badziewie takie samo jak u powyższych producentów ale z wygórowaną ceną. pozdrawiam Sławek
Narzędzia serii Glabal były dobre parę lat temu, gdy ta seria powstała
Więc mówicie panowie, że czerwony Einhell to już dobra jakość? Mam zamiar kupić struga i w okolicach 250 zł można kupić tego Einhella czerwonego. Będzie używany zawodowo ale niezbyt intensywnie. Ma ktoś ten sprzęt? http://www.skapiec.pl/site/cat/513/comp/377104
Też jestem chomikiem :) i prawda, że z tej samej firmy, nawet najlepszej można trafić coś bardzo dobrego i badziew. Jak akurat bardzo mocno naciąłem się na Einhella, totalna czerwona chińska szmira, której więcej nie kupie i nie chce mi się 10 raz wymieniać tego samego młota na nowy
Z lekkim zażenowanie czytam cały wątek i stwierdzam, że prawie nikt nie zna się tutaj na narzędziach. A zasada jest prosta: na 100 sztuk markowego narzędzia trafi się 5-10, które ulegną awarii. Z kolei na 100 "niemarkowych", "chinoli", "tandety", czy jak Wy to tam nazywacie, 5-10 będzie idealnych. Kupowanie tych narzędzi to trochę jak rosyjska ruletka: możesz mieć bardzo długo szczęście lub bardzo szybko pecha. Za markę płaci się więcej po to, żeby zminimalizować ryzyko szybkiego pecha.
Jest tyle innych firm, że kupując Einhella czy to niebieskiego czy czerwonego zrobiłbym głupi błąd. W podobnej cenie jest Skil Masters. Dostępne są na wyprzedażach elektronarzędzia niebieskiej lini AEG
A czy masz coś na potwierdzenie swojej tezy że Chiński Skil Masters jest w czymś lepszy od Chińskiego Einhell Red ? Bardzo mnie to interesuje bo akurat moje odczucie poparte obserwacjami i statystykami reklamacji jest nieco inne ! Ale chętnie dowiem się w czym Skil jest lepszy. AEG z wyprzedaży już sie kończy-gdzie nie gdzie jeszcze można trafić resztki wkrętarek -wiec nie jest to alternatywa !
Witam, Osobiście nie przepadam za Skilem, ale różnica jest chociazby w miejscach produkcji - Skil jest produkowany w CHinach, ale w fabrykach, które specjalizują się w danych narzedziach. Einhell większy nacisk kładzie przy produkcji na mniejsze, tańsze fabryki = większe ryzyko nieudanego modelu, nawet przy dobrych chęciach.
Witam, Osobiście nie przepadam za Skilem, ale różnica jest chociazby w miejscach produkcji - Skil jest produkowany w CHinach, ale w fabrykach, które specjalizują się w danych narzedziach. Einhell większy nacisk kładzie przy produkcji na mniejsze, tańsze fabryki = większe ryzyko nieudanego modelu, nawet przy dobrych chęciach. Nie rozumiem pojęcia "specjalizują sie w danych narzędziach" Niby fabryki w których produkuje Einhell specjalizują się w produkcji sprzętu sportowego albo butów na wysokim obcasie ??? W Chinach jest kilka wiodących fabryk elektronarzędzi z których korzysta wielu europejskich importerów jednocześnie. Einhell czy NuTool ma wyselekcjonowanych swoich producentów u których produkują swoje narzędzia z jednoczesnym swoim audytem dotyczącym jakości i dotrzymania odpowiednich norm. W przypadku linii "Red" z tego co wiem od dostawcy mamy do czynienia z nowym producentem który do niedawna dla Einhella nie pracował. Narzędzia Skil Master w znacznej części montowane są w fabryce Boscha w Miszkolcu na Węgrzech jednak w wiekszości z elementów produkowanych w PRC. Zwykły SKIL to już w większości produkt w 100% zrobiony w PRC i niewiele ma wspólnego z tym co kiedyś SKIL produkował w Holandii. Nawiasem mówiąc taki Einhell też doczekał się swojego że tak powiem klona - na rynku od jakiegoś czasu pokazały się narzędzia marki Roschell- dizajnersko w wielu przypadkach identyczne jak Einhell o nieco niższej cenie . Nawet nazwa marki naklejona na maszynach sugeruje związek z Einhellem. http://roschell.pl/?id=aktualnosci&s=aktualnosc
Dokopałem się do tego tematu i tak przy okazji muszę kolegom powiedzieć że narzędzia "Einhell Red" nie są narzędziami profesjonalnymi o czym informuje dystrybutor w instrukcji obsługi. Jest tam taki akapit mówiący o tym że w przypadku stwierdzenia użytkowania narzędzi w przemyśle lub rzemiośle nie można ubiegać się o uprawnienia z tytułu gwarancji producenta. Sytuacja jest na tyle ciekawa i warta rozgryzienia że o ile się nie mylę to w kartach gwarancyjnych takie ograniczenia nie istnieja. Pytanie ! Czy ograniczenia zawarte w instrukcji obłsłgi mają moc prawną? Inną sprawą jest to że serwis Einhella nie robi w zasadzie problemów z naprawami gwarancyjnymi bez względu na to kto narzędzie zakupił.
ja już dawno o tym mówiłem, einhell nie produkuje narzędzi pierwszego gatunku, nazywanych profesjonalnymi. Lina Red jest zaawansowaną liną dla majsterkowiczów. Rufus - to że pisze o tym w instrukcji a nie w karcie gwarancyjnej, jest zobowiązane prawem. Ponieważ karta gwarancyjna jest tylko dodatkiem, a od 1.11.2009r einhell przyjmuje do serwisu narzędzia nie posiadające kart gwarancyjnych. Z tego zwzględu że karty często były dołączane w taki sposób że wypadały zanim tfaiły do rąk klienta. Co do zastrzeżeń producenta odnośnie użytkowania, taka informacja musi się znaleźć, ponieważ istnieje ustawa o "niezgodności towaru z umową" - która działa tylko w zakupie konsumenckim(paragon) a poza tym, gdyby klient zgłosił niezgodność towaru z umową, sprzedawca jest pierwszym ogniwem które rozpatruje taką reklamację konsumencką. Stąd też sprzedawca/dystrybutor musi mieć w instrukcji obsługi podane wszystkie dane, sposób uzytowania oraz zastrzeżenia by móc rozpatrzyć pozytywnie lub negatywnie takie zgłoszenie. Na ogól zajmuje się tym serwis, z powodu umowy między sprzedawcą(sklepem) a dystrybutorem(producentem).
czy ktos zna dystrybutora częsci einhell (adres, telefon)
A ja myślałem że żyjemy w 21 wieku;P www.einhell.pl - to wszystko
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.