Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
bo widze że nawet nie potrafisz zrozumieć kilku słów. Czego konkretnie? Zacytujesz? Czy to jest wszystko, co masz do powiedzenia w tym temacie?
JK - wybacz, ale jesteś skończonym ignorantem. Pisze zawsze pod R2D2 W przeciwieństwie do ciebie jak czegoś nie jestem pewien w 100% to się nie wypowiadam. PS wyślij CV do pzpn, bo się marnujesz chłopie
Witam. Niezależnie od tego , że w innym wątku sprzeczam się z JK w tym muszę przyznać mu trochę racji. Otóż wypowiem się na temat einhella z serii global. Młotowiertarka 726 BH-G EINHELL GLOBAL jest na prawdę bardzo dobrym sprzętem. Daje radę jako sprzęt do konkretniejszych zastosowań w domu podczas dużych remontów. Porównanie jej do kinzo to nieporozumienie. Jeśli chodzi o inne narzędzia einhela to powiem tak: - kątówki bavaria - tragedia - wyrzynarki - całkiem przyzwoite jeśli chodzi o pracę ale ergonomia poniżej średniej - wkrętarka global 18V - ciężka ale poręczna - szlif. oscylacyjne - tylko te powyżej 150 watt Jeśli chodzi o pracę tymi narzędziami to nie pytajcie mnie o konkretne modele bo pracowałem nimi u kogoś i nie skupiałem się nad modelami. Ogólnie o firmie powiem tyle: dobre narzędzia amatorskie w przyzwoitej cenie w stosunku do parametrów. Klasa marek Skil , B&D , Sparky , Graphite. Pozdrawiam
Ale ja się całkowicie z tym zgadzam, że Einhell jest przyzwoitą klasą sprzętu amatorskiego. Nie porównywałbym go do Skila czy Graphite - stanowczą są na ciut wyższym poziomie - co nie zmienia faktu, że jest do przyzwoity sprzęt. Einhell Blue czy Bavaria - to poziom równie przyzwoitych marek Ferm, Verto czy Nutool - przykłady odpowiedników urządzeń pochodzących z tych samych fabryk podawałem. To czemy stanowczo zaprzeczę to "profesjonalizm" czerwonej linii Einhell - to również jest przyzwoity, ale amatorski sprzęt, o często bardzo zlych opiniach u dystrybutorów marki Einhell (niektórzy z nich twierdzą nawet, że jest słabszy od Bavarii, ale według mnie to przesada i wynik zderzania obietnic producenta z rzeczywistością). Zwalczam też pogląd, że sam fakt niemieckiego importera: jest gwarancją jakości wyższej od polskich importerów. Nierzadko bywa wręcz na odwrót. Pozdrawiam,
"9. a)Reklamacje Einhell Red to rzadkość - oczywiście, że ma mniej reklamacji z prostego powodu - słabo się sprzedaje, choć w bogatym portfolio kolegów masz zapewne takiego co ma sklep narzedziowy i Einhell Red sprzedaje mu się wysmienicie :))" Hym ? Sprzedaję między innymi Reda wiec mogę trochę na ten temat powiedzieć. Po pierwsze sprzedaje się zupełnie dobrze nawet biorąc pod uwagę to że jest sporo droższy od linii Blue. Po drugie nawet na "słuch" charakteryzuje się większą kulturą pracy.no i po trzecie reklamacje faktycznie są bardzo sporadyczna. Przez półtora roku o ile pamiętam przyjąłem do reklamacji jedynie szlifierkę wielofunkcyjną i jedną kątówkę 1000w. Kolega R2D2 powinien raczej ostrożniej podchodzić do swoich ocen bo tak naprawdę niczym konkretnym nie popiera swoich twierdzeń na temat marnej jakości narzędzi omawianej marki. Ja mogę tutaj zaraz wywnętrzyć się na temat bublowatości np "Niebieskiego Boscha " a co ! Powiem jeszcze tylko tyle -narzędzia Einhella są bardzo popularne -pracują zarówno w gospodarstwach domowych jak i na budowach ( tak,tak -nie wszyscy budowlańcy dają sobie ożenić Hilti a to nie oznacza że nie są profesjonalistami) Osobiście sprzedałem jednej firmie "RED-a" za jakieś osiem tysięcy -maszyny pracują już z pół roku i nic mi nie przywieziono ! ---------- Ps.Przepraszam za dwa posty ale pisałem w edytorze i jakoś tak dziwnie mi się wkleiło -proszę moderatora o usunięcie pierwszego posta.
Rozumiem, że moje opinie są dość kategoryczne i przez to mogą budzić wątpliwości. Cenię sobie również konstruktywną polemikę p. Saszy. Tematem narzędzi i elektronarzędzi zajmuje się od wielu lat, nie tylko hobbystycznie, ale także w ramach: audytów fabrycznych, badań opinii o poszczególnych markach na rynku krajowym, jakościowych testów porównawczych różnych marek, zgodności konstrukcji z aktualnymi przepisami, itd - stąd moje dane. Tyle mogę powiedzieć o sobie. Co do marki Einhell Red - ostatnie badanie opinii robiliśmy na południu Polski w listopadzie br. wśród osób decydujących o zakupach w sklepach specjalistycznych. Jak wspominałem we wcześniejszych wpisach zaskoczeniem dla mnie były opinie klasyfikujące linię Red poniżej linii Einhell Bavaria (były to opinie dystrybutorów marki Einhell, którzy generalnie pozytywnie oceniają produkty tej firmy - można zatem uznać, że byli obiektywni). W mojej ocenie może to wynikać to z rozczarowania z obietnic producenta cenowo poziomującego markę na bardzo wysokim poziomie. Z badań porównujących jakość poszczególnych marek elektronarzędzi (z tej marki testowaliśmy w ostatnim m-cu: młotowiertarkę RT-RH24 oraz wiertarkę udarową RT-ID75 - ten model wiertarki nie przeszedł dość standardowych testów: testu 300V oraz oraz testu bezpieczeństwa - nastąpiło przebicie na izolacji wirnika). Oznacza to, że wiertarka ta niespełniła podstawowych norm EU: EN-60745-1:2006 (punkty 12, 15 i 18). W ramach testów badaliśmy m.in. marki: Nutool, Verto, Einhell Blue i Red, Graphite oraz Skil. Wyniki wskazywały, że wśród tych marek Einhell stanowczo nie jest w czołówce jakościowej - nie jest też najgorszy. Chciałbym jeszcze raz podkreślić - nie twierdzę, że to są złe urządzenia - obie linie marki Einhell: tzw. Red i Blue to przyzwoity poziom elektronarzędzi dla majsterkowiczów. O sprzedaży inni na pewno mają lepszą wiedzę niż ja, chociaż świetna sprzedaż dla jednych oznacza 5 szt tygodniowo, dla innych 50 szt. Podobnie jak informacje o zwrotach reklamacyjnych dają pogląd jedynie w odniesieniu do ilości sprzedaży z uwzględnieniem czasu i sposobu używania narzędzia. Mam nadzieję, że te skrótowe informacje dadzą pewne poczucie, że swoich opinii nie opieram na prywatnych poglądach tylko na konkretnych badaniach i doświadczeniach. Pozdrawiam,
Twoje testy chcąc niechąc sa nie miarodaje, każdy może sobie powiedzieć cos takiego. Skoro ty masz obiekcje do prostych wyników sprzedaż-reklamacja w moim sklepie. Powiedz mi poza tym co to za test 300V?? Kto testuje narzędzia pod katem takiego napięcia, skoro przebicie na silniku izolacji wskazuje zbyt wysokie obciążenie(więc to natężenie prądu, nie napięcie, co jest normalne że izolacja może niewytrzymac przy takim napięciu)To tak jakby dziwić się że żarówka 12W przepali się na napięciu 24V. Pomijając dywagacje teoretyczne, przykład z zycia: Ostsnio przed świętami pryzszła do mnie pani, która chciała kupić wiertarke dla męza w prezencie. Koniecznie chciała usłyszeć jaki to dobry wybór zrobiła bo wybrała Boscha PSB 500RE, obok nas stał jakiś młody człowiek w ubraniu roboczym kupował wiertła. Jak zobaczył co pani wybrała stwierdził: "to ten czerwony Einhell jest sto razy lepszy" - uśmiechął sie i poszedł. A a pani po chwili stwierdziła jednak że bosch to bosch;] i uradowana kupiła prezent dla męża. Ah jeszcze jedno pytanko - którzy dystrybutorzy twierdzą że Red jest poniżej Bawarii?? Podaj mi ich nazwę, bo wiem juz kogo omijać.
Powiedz mi poza tym co to za test 300V?? Kto testuje narzędzia pod katem takiego napięcia, skoro przebicie na silniku izolacji wskazuje zbyt wysokie obciążenie(więc to natężenie prądu, nie napięcie, co jest normalne że izolacja może niewytrzymac przy takim napięciu)To tak jakby dziwić się że żarówka 12W przepali się na napięciu 24V. Buahahahahaha.....W tym momencie straciłem do Ciebie resztki szacunku. Jak pracując w sklepie z narzędziami można pytać o takie rzeczy? No comment...
No to ja tez muszę stracić do siebie szacunek bo od dziesięciu lat handluję narzędziami i też nie słyszałem o takim teście ): Powiem więcej byłem na wielu szkoleniach asortymentowych praktycznie we wszystkich większych firmach zajmujących się dystrybucją elektronarzędzi i tam też o takim teście nie mówili. Tak sobie myślę że inaczej szkoli się handlowca i inaczej servisowca i może tutaj tkwi tzw diabełek ! Jak mniemam chodzi o wytrzymałość narzędzia na napięcie większe jak 230 V !? Nie wiem tylko jaki sens ma takie badanie skoro w sieciach energetycznych raczej nie dochodzi do tak wielkich skoków napięcia,generatory prądotwórcze stabilizują napięcie w zakresie +/_ 10% ... no ale jak mówię nie znam się ! Wracając do Einhella "Red" to muszę się zgodzić z tym że określanie tych narzędzi mianem "Profi" jest nieco na wyrost bo nie jest jednak Kress,Prles czy DeValt ale moim zdanie pozycja tej linii jest gdzieś pomiędzy zwykłą klasą średnią dla majsterkowicza ( Black Decker,Skill) a maszynami najwyższej klasy. Wydaje mi się że przynajmniej część maszyn z linii "Red" przewyższa zwykłego Skila, BD czy zielonego Boscha. Moim zdanie w Red-dzie bardzo dobrze spisują się wiertarki,dobrą opinię ma młotek 800W,dobre są kątówki-gorsze opinie dotyczą wkrętarek które są ciężkie ,mało poręczne i mają marne akumulatory. Po za tym opinię o elektronarzędziach najlepiej kształtować na postawie opinii klientów-dokąd są chętni zakupu jakiejś konkretnej marki to oznacza to że producent że tak powiem "Daję radę" Powiem wam szczerze że mam takich klientów którzy o innej marce jak Einhell nie chcą nawet słyszeć. Nawiasem mówiąc jest to bardzo popularna marka wśród pracujących w naszym kraju robotników pochodzących ze wschodu-jak przychodzą do sklepu pytają tylkom "Żołtyj Ejnhjel jest" -nie przekonuje ich nawet to że w miejsce żółtka można kupić Blue. Dla nich "żółtek" jest najlepszy :0 W zbliżającym się roku życzę wszystkim wszystkiego najlepszego i wystrzegania się niepotrzebnego wzrostu poziomu adrenaliny podczas pisania postów :)
300V Wybaczcie, ale: a) to nie jest kwestia szacunku tylko wiedzy. Nr normy podałem - jeśli do niej zajrzycie to będziecie wiedzieli. Jesli nadal macie wątpliwości jest w Polsce sporo ośrodków certyfikacyjnych - po podaniu numeru norm odpowiedzą na wasze pytania i wątpliwości (PCBC/PCA, Eltest, przedstawicielstwa TUV czy Kema, lub inne) b) test 300V polega na tym, że urządzenie w laboratorium podłącza się bez obciążenia (czyli bieg jałowy) pod 300V, na 60 sek i między innymi obserwuje się jak zachowują się szczotki vs komutatory - w słabych urządzeniach w trakcie testu spalają się szczotki, urządzenie ulega uszkodzeniu lub pojawia się min. tzw. łuk elektryczny. Ten test pokazuje m.in. prawidłowość elektryczną silnika (komutacja). Ten test jest elementem całości badań jakie urządzenie powinno przejść pozytywnie by móc być uznane za bezpieczne i spełniające normy związane ze znakiem CE c) gdybyście potrzebowali jeszcze jakiś dodatkowych informacji służę pomocą Pozdrawiam Was życzliwie,
JK - współczując jeszcze raz zachęcę cie do zmiany branży - polityka lub PZPN Co do dystrybutorów - po twoich wypowiedziach sądziłem że kupujesz bezpośrednio w Einhellu i nie potrzebujesz pośrednictwa...
Wydaje mi się że nie ma ludzi dysponujących pełnią wiedzy w jakiejś branży. W branży narzędziowej mamy do czynienia z handlowcami,servisantami,ludźmi zajmującymi się certyfikacją itd.... Ja jako handlowiec nie muszę znać wszystkich procedur certyfikacyjnych bo nie jest to mi do niczego potrzebna tak jak komuś od certyfikacji nie jest potrzebna wiedza dotycząca analizy sprzedaży,technik sprzedaży czy merchandisingu...wiec nie co tutaj przekrzykiwać się to wie więcej,bo handlowiec wie swoje a technik servisant swoje! To jest taka sama sytuacja jak z filmami-jak film podoba się ludziom to zwykle nie podoba się krytykom i odwrotnie.
Wybacz R2D2 ale einhell posiada wszyskie wymagane certyfikaty, a jak sam powiedziałeś te są przeprowadzane w warunkach laboratoryjnych. Więc ty wybacz ale twój test jest calkowicie nieobiektywny. Bo skoro specjalistyczne laboratoria wykazały co innego: http://www.einhell.pl/upfiles/pdf/bb65fa0a83a9c0b9e0a44d908c548ca9_1.pdf Budowlaniec - buhahahaha skoro takiś mądry to czemu sam tego nie napisałeś cwaniaku z budowy? Bo sam nie masz pewnie pojęcia o tym;]
Budowlaniec - buhahahaha skoro takiś mądry to czemu sam tego nie napisałeś cwaniaku z budowy? Bo sam nie masz pewnie pojęcia o tym;] Po pierwsze: gdy nie mam o czymś pojęcia, to nie zabieram głosu, po drugie - na jakiej podstawie nazywasz mnie cwaniakiem? Po trzecie: jak widzisz, wystarczy odrobina wiedzy i dostęp do internetu, żeby ustalić pewne szczegóły. Jeśli natomiast jesteś na tyle ograniczony, że pytasz o podstawowe zagadnienia dotyczące elektronarzędzi (test 300V), zamiast to sobie wygooglać i się nie zbłaźnić, to kolejny raz udowadniasz swoją indolencję ( http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=19954). Powiem to kolejny raz: jesteś dla mnie najmniej wiarygodnym i profesjonalnym użytkownikiem tego forum. Uwielbiam za to "rozmawiać" z Tobą w tym miejscu, bo za każdym razem wychodzisz na głupka i brniesz jeszcze dalej - na swoje życzenie. Chciałbym, żebyś dobrze mnie zrozumiał, więc użyję porównania z Twojej branży: jesteś jak elektronarzędzia marki Einhell, linia Red: niby profesjonalny, ale wykładasz się na podstawowych zadaniach. Udajesz kogoś, kim chciałbyś być, ale widocznie w sklepie dostajesz tak często w dupę od klientów i szefostwa, że tylko tutaj możesz realizować swoje marzenia o potędze. Życzę Ci, kolejny raz, aby 2010 był dla Ciebie jeszcze bardziej owocny w pielęgnowaniu miłości do samego siebie. Pozdrawiam, Robert.
Jesteś cwaniak, bo dopiero R2D2 gdy powiedział o co mu chodzi, to puściłeś hasło: Jak można nie wiedzież o teście 300V. Sam nie wiedziałeś, a grasz mądrego ale ci nie wychodzi. A twoją wiedze i pojęcie, moge określić tak: Jesteś jak narzędzia Toya, pełno tego a i z 10 szt nic dobrego nie wynika.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.