Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
Witam. Nawet najtańsza markowa pilarka będzie dobra. Ważne, żeby był dostęp do serwisu i części zamiennych. Kurs obsługi pilarki też jest potrzebny,...
Witam chciałem siędowiedzieć co to za cześć pod kołem magnesowym w traktorku . Proszę o odpowiedź na email mieszany13@onet.pl
schematy traktorków i części MTD dostępne na www.mtd-serwis.pl
Tak ! Są części do traktorków a do zwykłych, pchanych spalinówek nie podali. Nie chcą żeby się ludzie dowiedzieli że za duperelną naprawę w serwisie z wykorzystaniem części za 20 zł biorą od 120 zł wzwyż !!!
ddefwe
jestem ciekaw szczegółów dot. reklamacji ;)
No niestety MTD nie cieszy sie zbyt dobą sławą
Witam Wszystkich, na tym forum. Mam may problem i mam nadzieję że uda się go rozwiązać. Mam kosiarkę "traktorek" MTD wersja bez kosza. Zastanawiam się czy można dorobić taki kosz, może ktoś z użytkowników dorobił taki kosz lub może wie coś o jakimś innym patencie.
Od ponad dwóch lat posiadam MTD spyder 92 kosiarka traktorek silnik Tecumseh 13.5 ,od nowości silnik nie odpala przy niskich temperaturach dopiero powyżej 20 st można go uruchomić . Zgłaszałem na gwarancji i stwierdzili ze wina zeszłorocznego paliwa :) jesienią też nie paliła i na wiosnę nawet po wymianie paliwa nawet nie zakaszlała . Kosiarkę używam tylko latem wiec dałem spokój jestem mechanikiem i sam naprawie jak zajdzie potrzeba . Osobiście uważam ze problem z naprawami gwarancyjnymi tkwi nie w firmie MTD ale w serwisach gdzie mechanicy majo własne zdanie na rożne tematy . W moim przypadku mam jeden serwis w okolicy gdzie przy wymianie oleju wlano go dużo ponad max i stwierdzono ze tak się należny .Od kiedy to lejemy więcej oleju do silnika niż producent zaleca ? Na skutek tego silnik zaczął niesamowicie dymić na lekkim wzniesieniu ,po tym zajściu spuściłem nadmiar oleju i zrezygnowałem z dalszego serwisowania w SERWISIE . Tegoż samego roku zaczęło szumieć łożysko napinacza napędu , było już po gwarancji wiec wymieniłem sam bo balem się im go jeszcze raz zostawić .
to może ja powiem coś o swojim MTD 17,5 Km jest to traktorek mam go od nowości kupionego , napoczątku fajna zabawa tak na marginesie teraz głownie mój Ojciec tym jeździ , Mamy ją już 4 sezon, do koszenia jest 20 arów zielonego + na drugiej działce 15 , w traktorku wymieniałem filtry i olej to wszystko tyle mego doświadczenia przez 4 sezony a czy się sypie jak dla mnie bomba zero wkładu tylko paliwko i jazda z tego co wiem to zawory trzeba by było już dawno wyregulować i tak zrobie przed tym sezonem , Firma jak dla mnie godna nie bo mam tylko bo mam i uzytkuje i nie psuje się wcale a chodzi w sezonie nom stoper
Kup sobie w sklepie Husqwarna kosiarkę partnera ona ma 53 cm koszenia i koła na łożyskach za 999zł podziękujesz mi za tą podpowiedz
Ta i wykoś tym pół hektara . Już ci dziękuje. A swego MTD sam naprawiłem , źle ustawiona linka gazu , przepustnica ssania zamykała się tylko do polowy . Serwis-śmerwis!
O MTD już dużo było napisane na innych forach i w większości raczej opinie były negatywne,i tak jest w praktyce,ludzie psy na nich wieszali i częściowo mieli racje a wpisy jak wyżej że" robią nawet więcej" są śmiechu warte
Podsumowując , co nam innego pozostaje niż wyżyć się na jakimś forum a potem śmiać się z komentarzy innych ?
Niestety też jestem posiadaczem sprzętu firmy MTD a mianowicie wertykulatora elektrycznego VE40 o mocy 1500KM. Generalnie mam do pielęgnacji niecałe 400m2 trawnika więc zakup elektrycznego wertykulatora wydawał się sensownym rozwiązaniem. Niestety na urządzeniu tym udało mi się pracować z przerwami około 1 godziny. Producent przewidział 5-stopniową regulację regulację noży, przy czym ja przeważnie pracowałem na tym najwyższym położeniu tj, około 0,5-1 cm ingerencji noży w podłoże. Więc nie powinno być problemu... a jednak 1. Co 4 metry nóż stawał i nie radził sobie z wertykulacją. Niestety wtedy trzeba było podnosić maszynę (30 kg !!!) i uwalniać noże aby z powrotem nabrały rozpędu. 2. Po około 0.5 godziny napęd zaczął wydawać dziwne piski a niedługo potem pojawiły się wibracje 3. Po godzinie maszyna nie była w stanie wertykulować trawnika, nie pomagało nawet uwolnienie noży. Prawdopodobnie nie wytrzymał napęd (pasek, zębatka czy jakieś inne elementy) Po 1 godzinie normalnej pracy !!! W serwisie dostałem następujące wyjaśnienia: Regularne blokowanie noża jest typowe przy pracy wertykulatorem. Oczywiście elementy napędu nie podlegają gwarancji. Maszyna nie podlega zwrotowi. Zaczynam więc walkę z serwisem. Przy okazji... pozostałą część trawnika (50%) dokończyłem wertykulatorem pożyczonym od mojego teścia (kupiony w Castoramie za 400zł, żadna firmówka). Bez problemu, noże wchodziły w trawnik jak w masło, żadnego blokowania, jęczenia itp. Aż się chciało pracować.
Oczywiście moc 1500W, sorki za pomyłkę
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.