Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
Witam. Nawet najtańsza markowa pilarka będzie dobra. Ważne, żeby był dostęp do serwisu i części zamiennych. Kurs obsługi pilarki też jest potrzebny,...
Niestety te negatywne opinie w większości sie potwierdzają
Przygotowuje się do zakupu kosiarki i jedną z opcji jest kosiarka MTD. MTD 53 SPSB HW. Czytając te komentarze nie znalazłem żadnych fachowych opinii tylko takie które mówią Bóg wie o czym. Żadnych konkretów to że linka złamana no sama się nie złamała. To że części niema hmmm przejechałem się do sklepu i zapytałem o części. Pan był tak uprzejmy iż wyciągnął i pokazał mi części do danego modelu. Myślę że jest to tak samo jak z serwisami samochodowymi jakość obsługi nie zależy od MTD tylko właśnie od tych serwisów. Jeden jest lepszy drugi gorszy.
Poszukiwałem opinii o marce ponieważ szukam areatora/wertykulatora spalinowego i odpuszczę sobie. Mam około 2000m trawnika. Pierwsza kosiarka była włoska z silnikiem Briksa dawała rade przez około 12lat (koszenie co tydzień lub dwa przez około 5 godzin). Druga też z silnikiem B&S. 3 sezony bez najmniejszych problemów. Ponieważ trwało to długo i było to męczące i nogi bolały w zeszłym sezonie kupiłem traktorek. Po przejściu przez markety i zasięgnięciu języka wybrałem Husqwarne ct154. Za te pieniądze mogłem mieć traktorek np. MTD z dwucylindrowym silnikiem B&S i hydrostatem ale dziękuje. Jakoś wykonania mizerna. Jestem mechanikiem samochodowym i jak widzę "drążek kierowniczy" który zamiast końcówki ma zagięty pręt, dwie podkładki i zwykłe zabezpieczenie do dziękuje. Dla mnie podstawą jest silnik B&S są to lata niezawodnej pracy. W takich maszynach jak kosiarka bez napędu czy areator silnik jest najważniejszy. z resztą sobie poradzę, obudowę można naprawić, kółko, kosz dobrać i wymienić. Z traktorem jest trochę gorzej bo urządzenie jest bardziej skomplikowane i kosztowne. Zwróćcie uwagę że MTD (ale nie tylko) ma bardzo skromne opisy techniczne produktu, nie wiadomo jakiej marki jest skrzynia w traktorku itd. - gdzie będziesz szukał części za 10 - 15 lat. Areator/werykulator z MTD sobie odpuszczę poszukam silnikiem B&S.
Witam wszystkich, czeka mnie zakup kosiarki i pomału się rozglądam za czymś ciekawym Mam do koszenia ok 550m2(ROD), działka równa, 3 drzewka, parę drobnych przeszkód. Chciałbym wydać ok 1000zł, znalazłem w Castoramie kosiarkę MTD które tu maja zła opinie trochę danych MTD SMART 53 SPB B&S 625e ,2,4kW szer koszenia 53cm waga 32kg, kosz 70l napęd na tył cena 869zł Wiem, ze to markecie, ze to MTD itd ale kusi mnie ten silnik B&S i cena. Jak by odjąć vat to wychodzi ok 710zł co wydaje mi się b dobra cena nawet w obliczu 1roku gwarancji. Najgorsze w tym jest, że nigdzie nie mogę znaleźć opinii na jej temat. czy jest sens kupować-taki sprzęt?
Widocznie trafił pan na moment kiedy rzeczywiście mogło części brakować (w sezonie jest ogromne spiętrzenie zamówień i wtedy wszyscy na raz wszystkiego potrzebuja. To że sprzedawca lub serwis powiedział że części nie ma to poprostu poszedł sobie na łatwiznę i Pana olał bo rzeczywiście łatwiej kupić nową kosiarkę jak naprawiać starą po co sobie brudzić ręce. Muscie Państwo zrozumieć biznes kosiarkowy - to typowy przykład sezonówki która trwa od kwietnia do lipca a potem zapominamy o swojej kosiarce aż do następnego sezonu ale wtedy najczęściej wymaga ona naprawy . A jakby tak oddać kosiarkę do naprawy np w listopadzie albo w lutym zapewniam was że każdy serwis naprawi ją szybko i bez nerwów Proszę o troszkę zrozumienia tej branży Kolego Michał już wszyscy wiedzą że jesteś przedstawicielem firmy MTD i nie jesteś bezstronny także proponuje nie brać pod uwagę wypowiedzi tego gościa!!!
Przyznam, że kosiarkę-traktorek mam dopiero od niedawna, ale zaniepokoiło mnie to, że gdy próbuję przesunąć nóż ręką na odłączonym napędzie noży (i oczywiście odłączonym silniku :)), to stawiają one lekki opór i wydaje się metaliczny dźwięk. Wysłałem maila w tej sprawie na oficjalny adres serwisu mtdpoland i po 15 minutach dostałem odpowiedź z dokładnym wyjaśnieniem, czemu tak się dzieje i zapewnieniem, że wszystko jest ok. Także póki co jestem bardzo pozytywnie zaskoczony kontaktem z serwisem - mam nadzieję, że będą równie pomocni, gdy coś (odpukać) w kosiarce nawali :)
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Posiadam książkę Mtd od 11 lat. SilnikB&S bodajże 4km szerokość koszenia 46 cm jak się nie mylę... Co mogę o niej napisać to, że nigdy nie była w serwisie ale poza tym zdecydowanie więcej wad. Silnik przy wyższej trawie nie daje rady, lubi też przy zapalaniu nieźle zakopcic, ale co ciekawe raz zdążę się to powiedzmy raz na 15 zapaleń. Co do samej kosiarki po tylu latach tj największa wadą zdecydowanie jest jej obudowa. Przerdzewiala na wylot. Kilka lat temu uszkodziło się mocowanie przednich kół, latają strasznie aż wychodzą z obudowy co jest bardzo irytujące. Same koła też popękaly i wymienilem na nowe. Kosiarka ma regularnie wymieniany olej. Kosze na działce ok 10a. Czy kupił bym ja jeszcze raz? Niestety nie...
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.