Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Mogę Ci Basiu powiedzieć, że jednak w markecie na O. te wkrętarki powinny być ;) Jeżeli chodzi o model VE-2 to sprzedawcy, który Ci ją polecił niewątpliwie by się przydała. Znajomy ją kupił i na dzień dobry stwierdził, że jednak wyświetlacz jest nie potrzebny. Podaje info o naładowaniu, oraz wierceniu w różnych materiałach. Zainteresowanie tym modelem u nas jest bardzo słabe - wycofany ze sprzedaży z powodu niskiego zainteresowania. Pozdr.
wcale się nie dziwię że został wycofany... mnie by wołami przedstawiciel boscha nie zaciągnął do wzięcia tego modelu na sklep, bo: - ten wyświetlacz to tylko mało praktyczny gadżet, takie świecidełko... - w/w wyświetlacz (wściekłe kryształy) i tak znacząco podnosi cenę samej maszyny, a ze świeca szukać amatora który zechce wydać na wkrętarkę około 500-600 zł - maszyna jest za droga zwłaszcza jak na produkt amatorski, gdzie wystarczy stówkę dorzucić by kupić sprzęt profi, bez zbędnych ekstrawagancji. pozdro
VE-2 odradzam jedna bateria, wyświetlacz to bajer i nie jest wogóle przydatny, rozprasza operatora, do tego szybciej pada aku, a jest tylko jeden. zaleta jaką widze, to tylko to że jest 2-biegowa. zostań przy podelu PSR 14,4 lub PSR 12. pozdro
Co Bosch wymyślił Einhell w Bavarii zastosował czyli model BPAS 18 C-AK. Zobaczcie sobie ten model! Nawet sławetny Ergo Einhella tak nie świeci. No i jeszcze libelke dodali, zeby poziom utrzymać ]:-> wybaczcie ... Szkoda kasy na VE-2! Przy tej opcji lepiej dołożyć i kupić coś profi albo dołożyć sprzedawcy, który nie rozpoznaje potrzeby klienta tylko pcha z regału to co się nie sprzedaje!!! Nie lubię takich fajfusów!
A podpowiedzcie proszę jakimi parametrami mam się kierować przy zakupie wkrętarko-wiertarki? Chciałbym, żeby była mocna (wiertarka z prawdziwego zdarzenia, choć akumulatorowa). Ma być to sprzęt typowo amatorski, używany przeze mnie do domowych remoncików raz na jakiś czas. A czy dodatkowo polecicie jakiś model w granicach 100zł (trochę mniej, trochę więcej)? Wiem, że mało, ale to nie jest mój główny zakup.
Panowie lekko przeginacie, po pierwsze większość sprzedawców w marketach ma znacznie większą wiedze niż nie jeden z "specjalistów" z markowych sklepów. Jeśli mowa o wciskaniu to sami wciskacie Basi jeden rodzaj wkrętarki na siłe. W dodatku bardzo tandetnego modelu boscha, bawiąc się w ten sposób w tępego sprzedawce z market o nikłej wiedzy. Bo osobiście wolałbym B&D CP12K. Otóż wkrętarki boscha to zbieranina złomu produkowana w kilku krajach naraz(Węgry, Chiny, Malezja, Polska-też a taka zbieranina niczego dobrego nie wróży) - dobre rzeczy z Boscha są robione już tylko w Niemczech lub w Szwajcarji - z tym że są drogie. I tutaj Basiu radzę jak niektórzy z moich poprzedników, wydać podobną sumę na coś profi. Polece Makitę już wymienioną, oraz AEG BS12x - cena to około 400, a do wierceń w betonie również radze Młotowiertarkę, zamiast Wiertarki udarowej - mimo że jestem tylko sprzedawcą z marketu:P, Młotowiertarka średniej klasy to wydatek 350-600pln. Tańsze to Skil 750W, czy Einhell Ergotool 750W, troszke droższe Black&Decker KD960, Bosch zielony PBH-2000 - pytaj o modele z podkuwaniem, lub nieco cięższe młoty udarowe, ale do najmocniejszych wierceń typu wiercenie koronkami pod puszki elekrtyczne itp. czy kucie w betonie. Z młotów mozna wziąć coś z tańszych marek, jesli będzie uzywany sporadycznie np: Einhell BH-G 1500w, Ferm FDHD-1100k. oba w cenie 300-350pln. Jeśli ci się uda to zostanie ci do 200pln reszty - można wtedy dokupić sobie jakąś szlifierke kątową typu Hitachi, AEG czy Kress - a wszystko profesionalne.
polecam boscha psr lepszej nie ma sensu kupowac z tego wzgledu ze im mniej uzytkowana tz. (ze po remoncie lezy w szafie )tym szybciej pada baterja która kasztuje prawie połowe ceny zestawu
Ja bym proponował wiertarkę firmy KRESS. We wszystkich testach otrzymują prawie najlepsze noty z sześciu gwiazdek otrzymują pięć. Mało ,która renomowana firma ma takie oceny. Jakość naprawdę wysoka . Życzę trafnego zakupu. Pozdrawiam.
Bosch PSR VE-2 ma bardzo krtókożywotny przełącznik biegów, po niedługim czasie biegi same wyskakują i niszczą się przez to strasznie szybko zębatki. To samo z każdym Hitachi z tym że Hitachi mają dodatkowo wstrętne ładowarki niszczące akumulatory. Makita jest ok. ale nowe szybsze ładowarki też skutecznie trupią akumulatory, poza tym częściej też z przegrzania padają wysilone ładowarki. Ogólnie wketarkę trudno kupić bo producenci starają się jak mogą aby ją źle zrobić :(. Bosch ma krótkożywotne silniki bo pracują w silnym przeciążeniu czyli zasilane są za wysokim napieciem, skutkuje to dużą mocą w stosunku do wielkosci wkrętarki i napięcia akumulatora ale bardzo szybko to zjada akumulator i sam silnik. Biegi w makicie są rewelacyjne, choć wkrętarka bez biegów zawsze jest trwalsza choć słabsza mocowo i nie należy kupować jednobiegówki do cieżkiej pracy.
witam Was Mężczyźni drodzy;) chciałabym kupic chłopakowi wkrętarkę( nie znam sie na tym nic a nic) czy do 200zł kupię coś co bedzie dobre do drobnych prac w domu., majsterkowania? podajcie mi konkretna marke model orientacyjną cene i gdzie szukać tego, prosze o pomoc
- PSR IXO II 3,6V Wkrętarka akumulatorowa IXO taka znalazłam w necie -
PSR 3,6V itp to wkrętarki do napraw urządzeń elektrycznych - magnetofonów , telewizorów, no i elektronarzędzi. Do wkręcania wkrętów w drewno i delikatnego wiercenia bezudarowego musisz mieć wkrętarkę wzglednie normalnych wymiarów. 200zł to trochę mało, za 220zł na allegro masz Boscha PSR 12 z jednym akumulatorem, warto dokupić do tego zestawu używaną ładowarkę procesorową AL60DV bo w oryginalnej walizce jest ładowarka trzygodzinna która ładuje akumulator w 3 godziny a jak poczekasz dłużej to go nagrzeje i zepsuje - taki trik firmy Bosch (i nie tylko) dla kupujących tanie wkrętarki , dlatego odrazu radzę kupić używaną ładowarkę od zestawów profesjonalnych - na allegro są po 30 zł a w sklepie po niecałe 200zł.
LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ, nawet do hobbistycznych prac polecam MAKITĘ itp. Miałem 3 wiertarki za 50 zł, były gowniane jak nie wiem co. Kupiłem Makitę 10 x droższą i nie narzekam, nawet udar chociaż chyba tarczowy, działa w miarę ok, wchodzi w ściany jak w masło.
Makita to dobry sprzęt, jednak uważam, że celma wypada lepiej. Ja sam posiadam Celme WAK-Li 18DB i jestem bardzo zadowolony. Ten sprzęt jest nie do zdarcia, w dodatku made in Poland.
Wkrętarki celmy są akurat made in china, w dodatku co do makity, to w niczym nie są lepsze, celma to porostu stare modele makity, taki maktec w innym kolorze.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.