Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Po przejrzeniu paru młotowiertarek wybiore raczej to http://www.aukcjoner.pl/gallery/001710258-M%C5%81OT-UDAROWO-OBROTOWY-1758-AA-750W-SKIL.html#I3 cena przystępna parametry też dobre, wiertarka nie posiada śmiesznego jak dla mnie przełącznika obrotów nad regulacją obrotów w postaci takiego "patyka" jak w innych wiertarkach, jedynie brak walizki ale coś za coś. Proszę jeszcze o polecenie dobrych wierteł do niej (najczęściej będę używał póki co fi6, fi8 i fi10.
Po przejrzeniu paru młotowiertarek wybiore raczej to http://www.aukcjoner.pl/gallery/001710258-M%C5%81OT-UDAROWO-OBROTOWY-1758-AA-750W-SKIL.html#I3 cena przystępna parametry też dobre, wiertarka nie posiada śmiesznego jak dla mnie przełącznika obrotów nad regulacją obrotów w postaci takiego patyka jak w innych wiertarkach, jedynie brak walizki ale coś za coś. Proszę jeszcze o polecenie dobrych wierteł do niej (najczęściej będę używał póki co fi6, fi8 i fi10. Mam jeszcze pytanie bo jest też coś takiego http://www.allegro.pl/item875379655_skil_masters_1765_mlotowiertarka_torba_uchwyt.html wiertarka trochę mocniejsza i z dodatkowym uchwytem. Czy do tej słabszej też można założyć uchwyt na wiertła cylindryczne? czy tylko sdsy?
adapter lub przejściówkę, jak kto woli można założyć do każdego młotka sds+ (mówimy o przejściu na wiertła cylindryczne), bo w przyrodzie występują jeszcze inne adaptery. Pozdro
Kojarzy ktoś w którym markecie budowlanym dostępny jest sprzęt marki Skil? dokładnie interesuje mnie -> http://www.allegro.pl/item875379655_skil_masters_1765_mlotowiertarka_torba_uchwyt.html . Pozostaje jeszcze temat wierteł :)
Do Twoich potrzeb montaż listew przypodłogowych , montaż listew pod boazerie, zawieszenie szafki, wieszaka itd ogólnie :"w domu" wystarcza wiertła średnicy 4, 5, 6mm,a 8 to już ekstremalne " domowe obciążenia ". Tanie wiertło ww. średnicy nawet na SDS kupisz juz w cenie paru złotych ale jest to barachło , które łatwo ulegnie skrzywieniu lub złamaniu. Najgorsze gdy złamie się w uchwycie i nie można wyciaąnąc złamanej części. Dobre wiertło czy dłuto to wydatek czasami i kilkudziesięciu złotych ale przy ww. średnicy nie będą to wielkie koszty, więc nie będę mówił o producencie. Natomiast powiem Ci że używam tanich meisli z targu -koszt ok 10-12 zł i jeszcze żaden mi się nie złamał! Natomiast przy projektowaniu zamocownia musisz dobrac jeszcze śruby: średnicę i długośc oraz sposób ich montażu - wbijane(szybki montaż ) lub wkręcane przy pomocy wkretarki. Stosując wiertarkę elektro-pnematyczna znacznie ułatwisz sobie i sąsiadom życie. pozdrawiam Sławek
Dobór systemu zamocowań mam opanowany:)(tak jak i swojego ulubionego producenta) a najczęściej używane do tej pory średnice to 6, 8 i 12. Odnośnie sąsiadów - dlatego też szukam młotowiertarki bo nie mam czasu mordować się udarową po powrocie z pracy nie wiele go mam a cisza nocna goni:). Dziękuje Panie Sławku za okazaną pomoc, pozdrawiam.
Zapytam z ciekawości co zrobić jak się złamie w uchwycie? nowy uchwyt?
Będziesz miał dobre narzędzie, dobre wiertła to nic złego Ci się nie stanie. MOC BĘDZIE Z TOBĄ! Kupuj narzędzie i.... do pracy! Slawek
Sławku - trochę mnie zaskoczyłeś historią o złamanym wiertle:) Wiertła nie powinny się łamać (mam na myśli większe średnice), bo stal nie jest hartowana. Owszem, wzmacniany jest sam uchwyt, ale reszta wiertła nie - po hartowaniu materiał robi się kruchy, więc takie wiertło byłoby do niczego. Końcówki są widiowe i lutowane indukcyjne, więc nie potrafię sobie wyobrazić z czego musiało być to wiertło, że pękło. Powiem więcej - byłem świadkiem jak wiertło HSS zablokowane w żeliwie (wiertarka bez sprzęgła) wygięło się w piękny łuk, ale nie pękło... Druga sprawa: za 12 PLN kupisz porządny osprzęt DeWalta lub Makity. Te ostatnie można kupić w wersji econo, za średnice 6, 8, 10 mm zapłacisz średnio 5 PLN. Na targu kupuj warzywa, nie narzędzia ;-) Karmi - nie patrz na markę, bo większość markowych wierteł robi jeden producent. Do domu wystarczy Ci jednoostrzowe, chociażby wspomniana Makita. Tivoly też są niezłe, chociaż jak dla mnie szybko się tępią. Widia jest stosunkowo miękka, bo wyjątkowo łatwo się ostrzy. Tytułem uzupełnienia porad Sławka dodam tylko, że podstawowe wiertła to 5, 6, 8 i 10mm - te największe użyjesz do mocowania cięższych przedmiotów(uchwyt na telewizor, półka na książki, wieszak na ubrania, wc) - warto mieć jedno w zestawie. Kup sobie krótkie i dłuższe, a będziesz miał bardzo uniwersalny zestaw. Jeszcze jedna rzecz - jak już będziesz miał dobry sprzęt, pamiętaj, że lepiej dołożyć parę złotych i stosować dobre kołki - osobiście polecam Fischera i Koelnera. Pierwszy robi dyble z bardzo dobrego nylonu, który jest znacznie trwalszy niż tani polipropylen lub polietylenu (z tych materiałów robi się 80% kołków). Pozdrawiam, Robert
Witaj Robercie A miałem taki przypadek 2 krotnie,że urwalo się, Ułamało wiertlo poniżej prowadzenia, i tu byla gimnastyka z wyciagnięciem tego kawałka który pozostał w uchwycie!On się przemieszczał ale do wysojoksci otworów na śrut! I fertig !Wiertła były dobrych firm, ale miały już dużo uwiertane( czytaj były doś długo eksploatowane). Natomiast wiertła kupine za parę złotych w komplecie mannesmanna scheis okropny robilo sie to co mówisz - wyginaly się.... przed wyrzuceniem na śmietnik. Takie samo g... sprzedają w Makro. Dłuta te targowe klepię na goraco i hartuję..... pozdrawiam Slawek
Polecam wiertła sds dewalta extreme, kupisz w castoramie
Wirtła sds+ polecam hitachi. Nie są bardzo drogie a na prawdę dobrej jakości. Jeśli chodzi o tanie wiertła to mam 12 mm wiertło topex o dł 800mm. Sprawuje się świetnie a służy do przewiertów przez zew. ściany w budynkach z wielkiej płyty ( pod kable do anten np. ).
witam. to co szanowny kolega karmi wkońcu kupuje??
Kolega karmi zdecydował się na skila 1765 lub 1758
Kolega karmi zdecydował się na skila 1765 lub 1758 Jak tylko znajdę go gdzieś w dobrej cenie, skłaniam się ku temu mocniejszemu (1765) chociaż ostatnio widziałem 1758 z wiertłami w praktikerze chyba za 245zł
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.