Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
mistrzostwo precyzji ale czasowo w porównaniu z piaskowcem jest to oszczędność czasu Zdecydowanie najwięcej czasu zaoszczędzisz dając cięte krawędzie pod listwy = nie trzeba będzie szlifować ;-) Jednak u siebie w chacie będę docinał ręczną maszynką , bo nie wydaje mi się żeby warto było kupować taką elektryczną za 200. Elektryczna za 200 nada się spokojnie do płytek na jedno mieszkanie, a czasami droga rzecz bez odpowiedniego osprzętu też sobie nie poradzi (nawet RUBI nie dawało rady jak testowałem jakąś piekielną terakotę). Zresztą - jeśli znasz się na rzeczy, to zamiast komuś za to zapłacić, zrób sam - zostanie trochę grosza (budowlańcy drodzy są, cholerniki ;-)), a i maszynkę może jeszcze wykorzystasz. Jeśli w tańszych jest chłodzenie, to zazwyczaj pierwsza wysiada pompka, bo nie wyrabia od pyłu. Kupiłem W8-125 ale bez Quick`a ;) Niech dobrze służy ;-) PS Zarejestrowałeś sobie gwarancje XXL? Pozdrawiam, Robert.
kupiłem 10 minut temu jeszcze nie ma jej ;)
kupiłem 10 minut temu jeszcze nie ma jej ;) coś sie powaliło a nie umiem wykasować posta :(
jak to dlaczego? żeby krawędzie nie były ostre. Kiedyś jak płytkowałem mieszkanie w bloku hoho 12 lat temu ciete krawędzie szlifowałem na piaskowcu, a teraz skoro taka szlifierka posłuzy mi równiez do innych celów to wolę zamiast piaskowca. ;) Nie wiem jakie masz płytki ale glazurę często wystarczy przetrzeć papierem ściernym 100-150 owiniętym na kawałku np płyki czy drewnianego klocka.Jeżeli chodzi o coś twardszego np.terakota czy gres to ręcznie papierem będzie ciężko i do tego najlepsza jest rzeczywiście szlifierka kątowa ale jak wspomniał wyżej budowlaniec z regulacją obrotów.Ja zakładam do takiej szlifierki kamień do szlifowania marmuru lub krążek z rzepem na wymienne papiery ścierne i to daje naprawdę dobry efekt.Wcześniej do kątówki bez regulacji zakładałem tarczę do betonu(zieloną korundówkę)i to też zdawało egzamin ale niektóre płytki potrafiło wyszczerbić. Więc chyba najlepszym wyborem będzie Bosch ale 850CE bo w tej cenie nic konkretnego nie ma a do tego typu prac jest bardzo wygodny bo obsługujesz go jedną ręką(tu się kolejny raz powtórze) ,włączasz i wyłączasz bez przytrzymywania drugą ręką.No i ma regulację obrotów dzięki której na małych obrotach możesz sobie te płyteczki dopieścić:) Spróbuj przejechać te płytki papierem ściernym,jeśli to wystarczy to rzuć monetą między Metabo a Boschem jeśli nie to zostaje Bosch 850ce.Tak jak pisał wyżej Maariusz Celmę sobię odpuść.Miałem Celmę przed tym Boschem i wytrzymała 3 miesiące POZDRAWIAM
Widzę że się spóżniłem więc gratuluję zakupu ,niech dobrze służy. POZDRAWIAM
Byłem posiadaczem szlifierki Metabo, ale sprzedałem ją koledze. Chciałem coś mocniejszego i kupiłem Hitachi G13SB3 o mocy 1300W. W tamtym roku okazało się że jest mi potrzebna lekka jednoręczna szlifierka i kupiłem Boscha 850C. Przymierzałem się do zakupu AEG lecz nie leżała mi dobrze w dłoni. Cena była dobra (199zł) bo w LM była wyprzedaż AEG granatowego koloru. Życzę przyjemnego i bez awaryjnego użytkowania.
A ja tylko dodam od siebie, ale pewnych "przeciwników" AEG, niech zajrzą tutaj i pomyślą: http://www.metabo.pl/Katalog-elektronarzedzia.23932+M5609caeebb7.0.html
Chyba nigdy nie pracowałeś elektronarzędziami Metabo, że takie a nie inne masz o nich zdanie. Według mnie są dobre i warte swojej ceny. Do szlifierki AEG miałem zastrzeżenia to nie kupiłem ale z piły tarczowej jestem zadowolony
:) - chyba nigdy nie pracowałeś narzędziami AEG, też mogę powiedzieć. Dałem specjalnie tego linka, aby uzmysłowić pewnym osobom, takim jak Tobie, że kupując metabo często trafiasz na narzędzie AEG po prostu. A co do tego, co wiem o metabo, to jeszcze w 2005r sprzedawałem narzędzia metabo, więc znam ich jakość. Więc nie mów mi takich tekstów: "chyba nigdy nie pracowałeś..." Już tłmaczyłem, wystarczy mi znać opinię klientów i widzieć co trafia do reklamacji. I wierz mi codziennie też mam klientów, którzy potrafią mówić: "bosch to bosch a makita szajs" lub naodwrót, lub fanów Dewalta, metabo, aeg czy kressa - jak również takich co mówią otwarcie że jakaś z tych marek to dziadostwo którego nie kupuje, bo się zepsuło;]. Oczywiście kazdy z tych klientów ma częściowo racje, ale tylko częściową. Więc nie mów mi o jakości Metabo, bo ją dobrze znam, ale osobiście wole Makitę czy AEG.
napiszcie mi proszę jeszcze czy do tej szlifierki co zakupiłem na tarcze 125 mogę założyć tarcze 115mm? nie starcy mi chyba kasy na bruzdownicę ( byłaby ona na pewno wykorzystana tylko podczas kładzenia elektryki potem by leżała)
Tak możesz, zawsze do większej szlifierki możesz dać mniejszą tarczę. I podziel się wiedzą na temat wyłącznika;] - bo z chęcią posłucham, odnosnie tych akurat szlifierek metabo.
JK a jakie poleciłbyś narzędzia Makity?
jeśli chodzi o włącznik to kilkunastokrotne użycie na sucho bo dziś odebrałem. Wrażenie jak najbardziej OK, wygodnie kciukiem bez problemów. Wrażeń z kilkudziesieciu pstryknięć juz w warunkach bojowych nie omieszkam zamieścić. pozdrawiam.
Sam fakt, że do maszyn różnych producentów podzespoły produkuje ta sama firma nie jest chyba niczym dziwnym w dobie globalizacji i tym podobnego szajsu. Nie dziwi mnie zatem fakt, że szlifierki AEG i Metabo mają tę samą obudowę i nie robi to na mnie najmniejszego wrażenia. O czym to świadczy? O tym, że Metabo jest na tyle sprytne, że nie traci pieniędzy na coś, co można kupić? Czy o tym, że AEG nie robi na tyle dobrych szlifierek taśmowych, że kupuje je u producenta, który robi także sprzęt dla Metabo? Co z tego, że są podobne? Główny serwis Metabo jest w Stargardzie, tam, gdzie Metabo. Wszystko na miejscu, wszystko szybko i bez bólu. AEG? Jakiś serwis ma autoryzację(ale nie ma nawet strony www), jest też drugi, we Wrocławiu, a siedziba koncernu w pięknym biurowcu przy Al. Jerozolimskich. Poszukaj takiej banalnej rzeczy jak szczotki węglowe do wiertarki do AEG w tak banalnym miejscu jak Allegro. Są, ale do pralek. Do Metabo znajdziesz bez problemu. Niech Metabo kupuje/robi/kradnie nawet 90% sprzętu od AEG. Niech będzie nawet 10% czy 50% droższe. Wybiorę Metabo, bo budzi moje zaufanie. Nie tak dawno w pewnej fabryce miał miejsce pożar. Przez to dwaj producenci mieli przestoje, bo fabryka dostarczała włączniki dla Metabo i Protoola. O czym to świadczy? O tym, że Protool jest kiepski, bo ma części takie jak Metabo, czy o tym, że Metabo jest prawie tak dobre jak Protool? Kolejny przykład: http://www.virango.pl/files/images/china-is-no-copycat-1_0.jpg Wyglądają podobnie, ale tylko jeden z nich to prawdziwy mercedes. Czy jest sens wydawać kupę siana za znaczek, skoro inni robią podobne taniej? JK - dziwi mnie Twój upór. Sam kiedyś pisałeś, że niektóre młotki dla Metabo robi Kress, czy odwrotnie. Więc jak to jest? Kress jest do bani, skoro Metabo nie jest mistrzostwem świata? Na koniec jeszcze jedna uwaga: weź dwa bliźniacze młoty. Metabo i inny. Sprawdź je w dokładnie takich samych warunkach. Gwarantuje Ci, że zobaczysz różnicę, bo, np. Metabo ma niedoścignioną elektronikę, której nie przebije nic, pomimo, że będzie miało taką samą obudowę. To tak jak ze sprzedawcami - niby podobni, ale z jednym z przyjemnością napijesz się wódki, a drugi drażni nawet tym, że jest. Świat jest okrutny, prawda?
Dobrze, że poruszyłeś sprawę serwisu. Metabo można naprawić w każdym większym mieście. Mam do Rzeszowa 50 km i w razie awarii 3 serwisy o których wiem bo są przy sklepach z elektronarzędziami. Piłę tarczową AEG kupiłem na wyprzedaży w okazyjnej cenie bo gdyby kosztowała tak jak powinna to kupiłbym Skil Masters ze względu na cenę i serwis. Zawsze przy wyborze narzędzi kierowałem się opinimi znajomych i dobrze na tym wychodziłem. Handlowcy są po to by sprzedawać i ewentualnie doradzać laikom.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.