Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Ahh malkontencji... Po pierwsze to nie metabo kupiło obudowe, ani nie AEG zamawia szliierki w tych samych fabrykach. To w Winnenden produkuje te szlifierki, a ta fabryka należy do AEG! O czym to świadczy? że twoje metabo zamawia sporą część narzędzi czy podzespołów u AEG. Sprawa druga serwis? smieszne i powtarzam to do bólu - każde markowe narzędzie naprawisz w dobrym serwisie, więc jeśli zaniesiesz swoje AEG do serwisu Metabo to też ci naprawią! tak jest z każdym markowym narzędziem. Co do serwisów, masz blisko swjoje metabo i co dalej? AEG ma serwis warszawa i wrocław i po co więcej? Ja u siebie mam serwis boscha, b&d, dewalta, karchera, makity czy lincolna i co z tego? skoro każdy z tych serwisów bez problemowo przyjmuje narzędzia dobrej marki. Części na allegro? Są owszem mniej niż metabo, ale znajdziesz jak poszukasz dobrze, nawet do milwaukee. A częstoliwość części na allegro o niczym nie świadczy, chyba tylko o tym, że po prostu metabo istnieje w polsce dzięki Casto i kiedyś Obi. A AEG miało nieco złą politykę sprzedaży na polske, stanowczo zawyżone ceny, od ponad roku się wiele zmieniło, niedługo AEG pewnie na dobre wejdzie pełną parą na rynek. Tak więc widzisz moje zaufanie budzi marka, która robi narzędzia dla innych, czyli AEG. Kolejna sprawa dla Protoola to produkuje Kress, nie metabo;] dla ścisłości. Kiedyś AEG;] Następna sprawa, to nie obudowa świadczy o ty czy to ten sam producent;] przykład Steinel. Porównanie młotków - śmiechu warte;d toż to teraz dowaliłeś koksu. KHE56, KH5E i Kango 545 to te same konstrukcje - produkcja Winnenden. Aby czymś sie róczniły Milwaukee i Metabo dostały ciut więcej mocy, to samo tyczy się PN10E, KHE96 i Kango 950s to też te same narzędzia - produkcja ta sama, zakłady AEG. dNiedościgniona elekrtonika Metabo rodem z farbryki AEG;)) Taką samą politykę ma Kress, produkuje młoty dla Hilti oraz dla Protoola. Te ostatnie to te same narzędzia, tylko droższe od orginałów, po prostu AEG czy Kress zarabia na tym, dlatego ich własne narzędzia są tańsze. Mariusz - już napisałem o serwisie, u mnie metabo nie ma autoryzowanego serwisu i co?:] -d powiem ci tak zaniose do serwisu dewalt czy makity i z chęcią to przyjmą jak AEG, bo zarabiają na tym;]
AEG miało nieco złą politykę sprzedaży na polske Nie zauważam, żeby cokolwiek się zmieniło. Przynajmniej jeśli chodzi o kulturę sprzedawców. od ponad roku się wiele zmieniło To prawda, ale na gorsze. Jak długo jesteś na tym forum? Niedługo będzie rok chyba. Przyznam szczerze: może i skusiłbym się na AEG. Kupuję w ciągu roku bardzo wiele narzędzi, przeznaczam na nie od kilku do kilkunastu tysięcy. AEG obrzydza mi pewien sprzedawca, szczerze mówiąc to mam nawet pewien rodzaj traumy. Więc nie kupię nigdy. Chyba, że sprzedawcy nauczą się kultury i przestaną odstraszać klientów arogancją i butą. Pozdrawiam, Robert. , niedługo AEG pewnie na dobre wejdzie pełną parą na rynek. Tak więc widzisz moje zaufanie budzi marka, która robi narzędzia dla innych, czyli AEG. Kolejna sprawa dla Protoola to produkuje Kress, nie metabo;] dla ścisłości. Kiedyś AEG;] Następna sprawa, to nie obudowa świadczy o ty czy to ten sam producent;] przykład Steinel. Porównanie młotków - śmiechu warte;d toż to teraz dowaliłeś koksu. KHE56, KH5E i Kango 545 to te same konstrukcje - produkcja Winnenden. Aby czymś sie róczniły Milwaukee i Metabo dostały ciut więcej mocy, to samo tyczy się PN10E, KHE96 i Kango 950s to też te same narzędzia - produkcja ta sama, zakłady AEG. dNiedościgniona elekrtonika Metabo rodem z farbryki AEG;)) Taką samą politykę ma Kress, produkuje młoty dla Hilti oraz dla Protoola. Te ostatnie to te same narzędzia, tylko droższe od orginałów, po prostu AEG czy Kress zarabia na tym, dlatego ich własne narzędzia są tańsze. Mariusz - już napisałem o serwisie, u mnie metabo nie ma autoryzowanego serwisu i co?:] -d powiem ci tak zaniose do serwisu dewalt czy makity i z chęcią to przyjmą jak AEG, bo zarabiają na tym;]
Jaki kraj taka kultura, widać to najlepiej po pewnych osobach związanych z usługami budowlanymi, którzy nie potrafią na trzeźwo pracować i pijani jeżdżą po sklepach. Na szczęście coraz mniej takich klientów mam, bo po prostu mówie dowidzenia;] A kultura tych co posiadają dostęp do internetu też niska, bo przecież można kogoś w swoim pierwszym poście zwyzywać od głupiego sprzedawcy, bo doradził "złe wiertła" - mimo że wszyscy w około potwierdzili problem. A do rzeczy, widać mało wiesz o cenach i o tym jaka marka jak jest sprzedawana. Wystarczy spojrzeć na to twoje allegro. I oby nikt kto sprzedaje narzędzia AEG, nie chciał ci sprzedać. Brawo nie kupuj, ktoś wściśnie ci to samo z Metabo(bo masz serwis w szczecinie);)
Niedawno jeden forumowicz ( zgadnijcie kto?) wymądrzał się i przeciwników w dyskusji nazywał osiołkami.... no ale taka to kultura,........ ale dlaczego kraj? pozdrawiam Sławek
Bo te osiołki, wymądrzały się na temat rzeczy o których nie mają pojęcia.."chińskie firmy". Już nie mówiąc o fachowcach którzy doradzają jak oszukać sklep na reklamacji.
po pewnych osobach związanych z usługami budowlanymi, którzy nie potrafią na trzeźwo pracować i pijani jeżdżą po sklepach. Różnica pomiędzy nami jest taka, że Tobie wielokrotnie wytykano na tym forum brak wiedzy, kultury oraz arogancję. Mnie nikt na pijaństwie nie złapał i pewnie nigdy tego nie zrobi. Może dlatego, że Ty po prostu jesteś niemiły i arogancki, a ja podpisuję się nickiem "budowlaniec"... bo przecież można kogoś w swoim pierwszym poście zwyzywać od głupiego sprzedawcy Najbardziej nudne jest to, że o czymś mówisz, ale nie potrafisz tego udowodnić. Zacytuj post, w którym powiedziałem/napisałem, że JK to głupi sprzedawca. (bo masz serwis w szczecinie);) Stargard Szczeciński. Niby też na "s", ale jednak nie to samo... Dziwne braki jak na kogoś, kto podobno kiedyś handlował tym sprzętem... EOT
Tobie też wytykano brak wiedzy i jakoś nie pomogło;) Szkoda że "mój brak" wiedzy to tylko odmienne zdanie na rózne tematy, ale to kolejny dowód kto tu jest niemiły i agnorancki. Cytować ci nie będe, bo nie mam się zamiaru przed tobą tłumaczyć. Dowody mam codziennie w sklepie i mam naprwde gdzieś czy kupisz AEG kiedyś, czy topexa czy lizaka. Po prostu nie komentuj moich postów, jak nie podoba ci się że proponuje komuś AEG, einhella czy kressa - bo i tak sam sobie zaprzeczasz czasami. Widzisz tutaj jest kolejna różnica, między nami, ja miałem masowo do czynienia z narzędziami, metabo, aeg, makita czy dewalt. Niech sobie będzie i stargard szczeciński, nie zmienia to faktu że brak ci jakiegokolwiek argumentu w tej dyskusji, że to co poleciłem Ogrowi było złe. Ale jasne najlepiej wtedy zepchnąć dyskusje na tor i wycieczki osobiste: że nie umiem liczyć, albo straszenie że skoro proponuje ogrowi einhella to źle bo jestem "sprzedawcą" - choć sam polecesz tutaj jak każdy sprzedawca, choć słabo. Albo że ktoś będzie miał "przerąbane" jak nie kupi AEG. Niestety to ty Ogra "napadłeś" jak zrezygnował chwilowo z boscha;) Więc kto tu jest niemiły i agnorancki to widać. Ja tylko ci się odwdzięczam, dopóki będziesz w taki agnorancki komentował moje posty bez przyczyny, dostaniesz to samo wzamiam.
Wydaje mi się,że wyrzynarki powinieneś szukac przede wszystkim w sklepach internetowych,ponieważ na allegro możesz zostac w bardzo prosty sposób oszukany,a w internetowym sklepie z narzędziami masz gwarancje uczciwości.
wyrzynarki powinieneś szukac przede wszystkim w sklepach internetowych,ponieważ na allegro możesz zostac w bardzo prosty sposób oszukany Tak, tak - przyłączam się do tego apelu. Tylko sklepy internetowe, nie pamiętam nazwy, ale coś ze światłem! a w internetowym sklepie z narzędziami masz gwarancje uczciwości. Zgoda, pełna zgoda. Musicie tylko uważać na jeden sklep, nazywa się chyba Luminar. Wielu użytkowników też niezadowolonych, wystarczy poczytać opinie Ojej, dopiero teraz zauważyłem, że chyba popsułem opinię mojemu przedmówcy, który postanowił poeksperymentować z marketingiem i reklamą na forach. Jaka szkoda. Panie Luminar, zanim się Pan zabierasz za taką reklamę, sprawdź Pan, czy nie przyniesie to więcej szkody niż pożytku...
Kupiłem już kilka elektronarzędzi na allegro od gości którzy mają sklepy. Ceny w porównaniu z normalnymi sklepami rewelacyjne. Gwarancja ogólnopolska i czego chcieć więcej. Pan Luminar pisze głupoty lub nie wie co pisze bo tak mu kazano
A ja specjalnie odwiedziłem Casto, spotkałem tam model metabo w6-125 - i jeśli wyłącznik w AEG jest "kiepski" to w tym metabo jest równie lub bardziej kiepski. Mały, troche ciężko chodzi i jakość tego plastiku jest kiepska. Więc skoro ten wyłącznik nie przeszkadza, by była to dobra nieawaryjna szlifierka, to tym bardziej nie jest nią WS6-125 z AEG.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.