sprzęt DEXTER czy ktoś zna ???

Do ostatniej strony »
G
gilde 2012-07-14 12:29

Re: sprzęt DEXTER czy ktoś zna ???

A co ma sprzęt do fachowości?Myślisz,że jak będziesz miał"niebieskiego"Boscha to on uzupełni ewentualny brak fachowej wiedzy?Taki tok myślenia=laik.Jak jesteś specem to ręcznymi narzędziami dasz radę.Co do Dextera to średnia półka,którą z czystym sumieniem polecam domowym majsterkowiczom.
Użytkownik nie tylko Dextera:)

G
Laska 2012-07-15 23:52

Nie do końca masz rację. Makita czy niebieski BOSCH same z nikogo nie zrobiły fachowca, to fakt, ale dobrego fachowca poznaje się w pierwszej kolejności po narzędziach. Jak pracuje byle czym, to d..a, a nie fachowiec.

G
Explorer 2012-08-06 08:45

Marka może mało znana ale za tą kasę warta co nieco. Mam dwie wkrętarki, młot szlifierkę kątową 125 i 230, wyrzynarkę, piłę tarczową oraz piłę ukosową tej marki i jak do tej pory padła mi jedynie jedna bateria w wkrętarce po 1,5 roku. Problem był z dokupieniem zapasowej ale poradziłem sobie wymieniając ogniwa w samej baterii. Sprzęt wytrzymał stawianie domu oraz wykończenie go pod klucz oraz kilka większych remontów. Robię trochę przy drewnie takie jak: tarasy, altany, układanie podłóg drewnianych itd. i sprzęt się spisuje a nawet jak nawali to kupię tez tej marki. Zalety: Niska cena. Jak coś mi ukradną czy sie popsuje to będzie mniej szkoda niż marki których cena zaczyna się od 500zł na samą wiertarkę a jakość podobna. A to co mam już dawno zarobiło na siebie i na mnie. Podstawa to dbać o sprzęt i z głową go używać. Czyścić i smarować po skończonej pracy bo nawet markowy sprzęt się szybko rozleci jak się go zaniedba!!! Podsumowując: Sprzet warty swojej ceny przy domowych pracach bądź przy dorywczych zleceniach i polecam go z czystym sumieniem. Na większe roboty czy do pracy zawodowej w budownictwie bym sie zastanowił ale puki co mi wystarczy.

G
detri 2012-11-09 10:14

LUDZIE. Opanujcie się. Tandeta, tandetą tandetę pogania. Jak myślicie dlaczego nie można znaleźć o tym sprzęcie żadnej informacji w internecie? Bo jest po prostu do niczego. Szanujcie się chodź troszkę i jeśli kupować sprzęty tańsze to przynajmniej nie najgorszy chłam, który w chinach dostępny jest za miskę ryżu!
Polecam narzędzia CELMY. Polski producent, dobra jakość a cena przystępna. Nie oszałamiająco niska jak w przypadku dexterów, srerów i innych duperelów płynących masowo statkami ze wschodu. W przypadku Celmy otrzymujecie realną gwarancję. Realną bo wyroby firmy produkowane są w Polsce, tu jest cały serwis producenta.
Ostatnio kupowałem te narzędzia w tym sklepie. Dobra obsługa i szyba dostawa.

http://e-nobi.pl/kategorie/2766/Artykuly_BHP_narzedzia/Elektronarzedzia.html

G
??? 2012-11-09 17:07

Z tą Celmą to pojechałeś, albo design a'la późny Gierek, albo ceny z kosmosu. Jak chcą zachęcić ludzi do kupienia polskich narzędzi to niech nie żądają za małą kątówkę prawie 500PLN :D
A propos tej polskiej produkcji, to dlaczego młotowiertarka RHD-263 wygląda jak młotowiertarka KEYANG o tym samym symbolu? :>

Reklamy sklepu nawet nie skomentuje.

G
konteno 2012-11-17 19:16

Czy dexter ma jakąś stronę internetową z narzędziami gdyż jestem zainteresowany jakimś dużym zestawem kluczy nasadowych 1/2" + 1/4" a ten 6-kątny wewnętrzny profil wygląda przekonująco do przenoszenia dużych momentów i nacisków na śruby podczas ich odkręcania.

G
ll 2012-12-24 22:21

mam wiertarke dextera 4 ;lata i jestem zadowolony w3ierce ną w betonie 14 wiertłem mam 120 kg i siedze na niej a ona nie zająknie jestem z niej lepiej zadowolony niż z boscha polecam

G
Gość 2013-01-26 21:15

Re: Re: sprzęt DEXTER czy ktoś zna ???

Nie do końca masz rację. Makita czy niebieski BOSCH same z nikogo nie zrobiły fachowca, to fakt, ale dobrego fachowca poznaje się w pierwszej kolejności po narzędziach. Jak pracuje byle czym, to d..a, a nie fachowiec.

Jak to czytam to nie wiem czy płakać czy ubolewać... Fachowca poznaje się po tym, że pracując byle czym potrafi wykonać robotę tak jak należy, niczego nie uszkadzając i doprowadzając do pełnej (i prawidłowej) funkcjonalności! Ile razy na zakładzie brakowało jakiegoś narzędzia bo jest parę sztuk narzędzia a kilkanaście brygad remontowo - montażowych i trzeba było sobie radzić i sobie radziliśmy, a miny stażystów czy młodych po technikum - bezcenne, heh.

G
stolarz hobbysta 2013-03-23 10:31

Używam narzędzi Dexter od dłuższego czasu (wkrętarka, ukośnica, szlifierka taśmowa oraz kątówka) i nie mogę powiedzieć złego słowa. Tym bardziej, że nie używam ich raz na jakiś czas, tylko "dojeżdżam" je jak mogę (gwarancja...) Maszyny chodzą jak burza i tu Was zadziwię... przy nich padała mi wiertarka Bosch, zresztą młodsza. Polecam narzędzia tej firmy.

G
majster 2013-03-23 22:05

Już prawie wcale nie dziwi mnie, gdy czytam, że każda chińszczyzna jest lepsza od Boscha... Serwis tez mają pewnie super, o ile jesteś w stanie poczekać za zapasową zębatkę, która pół roku płynie kontenerem z Chin. Czekam, aż ludzie się zorientują, że tanie narzędzia, to nie narzędzia. I nie dam sobie wmówić, że Dexter robi taki super sprzęt. Z drugiej jednak strony stwierdzam, że one są potrzebne, dla takich "kljętów" jak stolarz hobbysta, który maszyny "dojeżdża", a nie nimi pracuje.

Kolego stolarzu - pokaż, prosimy, jakąś swoją galerię. Chciałbym zobaczyć na własne oczy z jaką dokładnością "produkujesz" meble na tym Dexterze :D

G
Michał 2013-08-17 10:17

Z Turcji a nie z Chin.

G
.lololol 2013-10-17 18:54

witam ja znam. są to bardzo dobre narzędzia mam dużo rzeczy z dextera i są świetne.

G
serwisman 2013-10-24 21:31

dexter ŚWIETNY??????????????? Jestem innego zdania. wg mnie nie są to narzędzie dobrej jakości

G
Narzedziowyblogg 2013-11-22 17:32

Dexter to średnia półka narzędzi. Sprzęt jaki można kupić w markecie za całkiem rozsądne pieniądze. Zawsze jest w tym trochę loterii, czasem posłuży długo, czasem padnie bardzo szybko.

Tu trochę więcej o jakości sprzedawanych obecnie narzędzi:
http://www.narzedziowyblogg.blogspot.com/2013/07/tani-noname-czy-drozszy-markowy-sprzet.html

G
Tadeoo0 2013-11-25 22:56

Tak czytam czytam i wiem dokładnie tyle samo co przed lekturą. Wszystko zależy od obciążenia i sposobu korzystania z tych narzędzi one wszystkie są jednakowo chińskie, rzeczywiście jest jeden wyjątek, popieram w zupełności wcześniejsze wpisy dotyczące CELMY, nie ma się co naśmieć i Gierka przywoływać. Mój ojciec jak był kawalerem też kupił wiertarkę Celmy, poza wymianą szczotek nic nie robił działa bez zarzutu do dzisiaj. Ja przez ostatnie 13 lat kupiłem 6-8 wiertarek różnych marek właśnie chińszczyznę np. toya pgasus i takie tam różne inne. 3 lata temu natomiast kupiłem młotowiertarkę Celmy, choć rzeczywiście cena jest wyższa to jest to w pełni uzasadnione. Zaraz po kupnie ostro dostała po garach. (remont c.o. przebijanie stropów ścian) NAprawdę nic się z nią nie działo. Jestem bardzo z niej zadowolony, już przymierzam się do kupna szlifierki kątowej, napewno też to będzie celma, bo kilka chińczyków mam już za sobą.
P.s. Wracając do Leroy MArlina, to sam kierownik działu z narzędzimi na ucho zdradziłmi że TYLKO CELMA nie jest produkowana w Chinach.
Bosch - Chiny,
Makita - Chiny.
Pozdrawiam

1 ... 3 4 5 ... 7

Kategorie :