Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
cieszę się że mogłem Ci pomóc ;) ale przed podjęciem wiążącej decyzji o imporcie floty narzędziowej do polski rozważyłeś problem serwisowania gwarancyjnego? nawet bosch naprawia wyłącznie (honoruje) tylko gwarancyjne naprawy z terytorium europy, ale sprzętu ze stanów raczej nie naprawi bezpłatnie. i nie chodzi mi tu akurat o typowa awarię, ale chociażby o prozaiczną wymianę szczotek, która jakby nie patrzeć musi przy intensywnej eksploatacji nastąpić raczej prędzej niż później ;) więc jak? nadal twardo obstajesz przy ściąganiu sprzętu ze stanów? i kładziesz lagę na gwarancję? pozdro
p.s. nie chcę by to zabrzmiało złośliwie, ale byłbym zachwycony jakimś skanem z dowodu zakupu tego festoola ze stanów za 1/3, lub 1/4 ceny w Polsce ;) nie oszukujmy się, różnice nie mogą być większe niż kilkanaście procent... pozdro i udanych zakupów
p.s.2 i wcale nie będę zdziwiony jeśli festool właśnie nie będzie tam o te kilkanaście oczek droższy... powód? czyż dobra wytworzone w europie, a sprzedawane w stanach nie uchodzą tam za elitarne i luksusowe? porównaj ceny bmw albo audi w salonie w Stuttgarcie i West Beverly/Rodeo Drive ;) pozdro
akurat jesli chodzi o festoola to niemam zadnego paragonu ale na zyczenie daje link do sklepu gdzie mozna kupic hilti http://www.homedepot.com/webapp/wcs/stores/servlet/Search?keyword=hilti&onlineStore=true&langId=-1&storeId=10051&catalogId=10053&marketID=401&locStoreNum=8125 a to ceny jakie dostalem od polskiego przedstawiciela hilti Lp ARTYKUL NAZWA PKWiU ILOSC JM Cena NETTO Jedn.mia Wart.NETTO %VAT Kw.VAT wart.z VAT ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 227956 WKRET.-WIERTARKA SFH 151-A 29.40.52-13.60 1.0 SZT. 2764.00 1SZT. 2764.00 22 608.08 ---------3372.08------- 2 95612 MLOTOWIERT.TE2-A/TE-C3X M1 29.40.52-13.70 1.0 SZT. 1630.00 1SZT. 1630.00 22 358.60 ------1988.60------- 3 89450 PILA SZ.WSR 650-A SET LIGHT 29.40.52-27.10 1.0 SZT. 3278.87 1SZT. 3278.87 22 721.35 -------4000.22-------- specjalnie oznaczylem ceny koncowe z podatkiem wiec teraz Marcinie ladnego liscia Ci dalem na forum - kazdy klient, z ktorego tak wyraznie chcesz zedrzec moze przejrzec na oczy :-) aha zaznaczam ze transformator, ktory obsluszy 2 dzialajace rownoczesnie najwieksze wiertarki hilti T-76 kosztuje 500zl co do gwarancji - wybacz ale przy takich olbrzymich roznicach w cenie mam ja poprostu gleboko w mojej polskiej biednej dupie :-) wiec Marcinie - przykro mi ale nie dam Ci zarobic :-) poprostu jestem na to za biedny(tak samo jak na kupowanie szajsowatego sprzetu)
he he Piotrze - pudło! ;D ja nie sprzedaję Hilti, bo tym zajmuje się tylko Hilti więc z nikogo nie zdzieram ;P a co do Festoola, to cenę na niego narzuca odgórnie w całym kraju sam Festool ;P a co do tego sklepu w hameryce (mowa przykładowo o hilti te 56).... do ceny 2309 zł i 10 groszy po dzisiejszym kursie dnia, dolicz proszę jeszcze lokalną taxę w wysokości zależnej od danego stanu i dla kontrastu podaję linka do polskiego allegro... http://www.allegro.pl/item257655252_wiertarka_hilti_te_56_atc.html gdzie kupisz podobny model za 2200 z VATem ;) więc proszę nie wciskaj mi kitów o super cenach i drastycznych różnicach ;) pozdro i miłej zabawy ;)
podatek stanowy to 4% wiec chyba mozna pominac? z allegro jak chcesz to sam kupuj "hilti" a raczej chinlti :-)
Piotrze, nie o podatek stanowy w wysokości (różnej dla każdego stanu) bym się martwił. Specjalnie z myślą o Tobie zasięgnąłem języka, i w amerykańskich sklepach internetowych podawana cena jest ceną ostateczną. więc taksa odpada. raczej martwiłbym się o koszta transportu, zakładając już że jakiś sklep z logiem "world-delivery" zdecyduje się w ogóle na wysłanie towaru do tak egzotycznego miejsca jak polska ;) zakładając że kojarzą oczywiście co to jest europa ;D no i na koniec pozostaje jeszcze ryzyko oclenia towaru. bo jak ci dowalą cło to się ze śmiechu nie pozbierasz, a ostatnio paczki do i ze stanów są jakby mocniej trzepane ;) reasumując: koszta zakupu w stanach takie same lub wyższe jak na allegro w Polsce (co widać było po przykładzie) do tego może dojść taxa, bo nie wiadomo jak to wygląda przy wysyłce poza stany. plus koszmarne koszta wysyłki i opcja oclenia jak Cię złapią na szwindlu. do tego brak gwarancji i konieczność taszczenia ze sobą wszędzie transformatora.... ale zakładam, że będziesz zachwycony tym jakże korzystnym dealem i będziesz się mógł poszczycić oryginalnym amerykańskim (wyprodukowanym z części z europy) Hilti ;) tadaaaaaa ;D p.s. nie wszystko co na allegro to podróbki. chyba nie podejrzewasz że podesłałbym Ci link do podróbki? pozdro
Witam. Kolego Marcinie zapomniałeś jeszcze o jednej rzeczy. Ty Piotrze zresztą też. Jeśli p. Piotr ma zamiar założyć firmę i zarabiać legalnie to jeszcze zakupione u nas elektronarzędzia będzie mógł wstawić do stanów środków trwałych firmy i odliczyć od kosztów. A jaka to będzie suma odliczenia ?? :) Myślę że dużo większa od teoretycznej różnicy w cenie między Polską a USA doliczając oczywiście wszystkie koszty o których jest już wspomniane. Kolego Piotrze tak jak opisał Marcin ostatnio paczki są trzepane 2 x bardziej szczegółowo. Poza tym dochodzą jeszcze różnego rodzaju kontrole w Polsce. Może się okazać że pracujesz sprzętem który nie jest w ewidencji firmy. To znaczy że został kupiony na lewo. Czyli zarobiłeś na lewo. Dla polskich urzędników taka droga jest najprostrza.(niestety) Pozdrawiam
cześć Mirku ;) a powiem szczerze że nad tym aspektem się nie zastanawiałem, ale słusznie zrobiłeś ze o tym napomknąłeś.... rzeczywiście mając zarejestrowaną działalność gospodarczą, odpisujesz sobie VAT oraz bodaj 20% wydatków od kwoty przychodu. Wszelkie zakupy powyżej 3,500 zł netto są już liczone jako środek trwały (inna amortyzacja), ale do tej kwoty zakupy są po protu całościowo wrzucane w koszta i odpisywane. No chyba że Piotr jest zamożny (a pewnie tak skoro stać go na ściąganie sprzętu, transformatory, taxy i cła ze stanów) albo na razie nie planuje legalizacji działalności, do czego zresztą ma pełne prawo ;) w końcu to już od wczoraj też wolny kraj :) pozdro
nie planuje legalizacji dzialalnosci firmy, przynajmniej nie z poczatku i nie w takim charakterze mieszkam w usa paczka ok 35kg to ok 50$ przesylki clo mam w dupie bo na okolo 50wyslanych paczek wpada 1-2 (wysylam masowo inne rzeczy do kraju) a transformator sobie ponosze z przyjemnoscia jesli tak jestescie przekonani iz w kraju to bardziej sie oplaca - prosze bardzo - wykladam rownowartosc ceny z USA i przynies mi te narzedzia :-) widze ze potrafilibyscie pisac tu latami zebym tylko 5zl zostawil pazernym swiniom w kraju sluzbistow :-)
ahhhh powiało duchem patriotyzmu... ;) rób jak chcesz
mam jeszcze pytanie polecasz Metabo KGS 303/305 - moglbys powiedziec dlaczego? slyszalem kiedys nazwe tej firmy i nic wiecej, nigdy nie widzialem w pracy ani nikt mi o niej nic nie mowil... dlaczego nie makita/bosh/festool(swoja droga tej i tak nie kupie bo nie jest oferowana w US) ja rozumiem ze masz pewne doswiadczenie i ja jako elektryk(prawie zielony w temacie stolarki) powinienem to poprostu przyjac do wiadomosci, ale wolalbym wiedziec :-) i jeszcze pytanie zupelnie z innej beczki - co to za firma PROTOOL - przegladalem sklep i trafilem na te narzedzia - sa bardzo drogie...
Witam. Co do protoola to jest on bardzo wysokiej jakości. Firma ściśle współpracuje z festoolem. Sprzęt u nas raczej mało znany ze wzgl. na cenę no i dostępność ( tylko sklepy specjalistyczne i do tego nie wszystkie). Nie da się ukryć że firma ma dużo bogatszą ofertę narzędzi od festoola. Ale jeśli idzie o drewno to powtórzę tylko festool. Miałem okazję pracować z urzyciem odkurzacza protola i muszę powiedzieć że mimo wielkiej ilości pyłu ( cięcie betonu na sucho) odkurzacz znakomicie spełniał swoje zadanie.
bo metabo kgs 303/305 to bardzo solidna i udana maszyna, lider sprzedaży na rynku w tym segmencie. kiedyś to się nazywało elektra beckum (ale możesz nie wiedzieć bo w hameryce tego nie mają). potem kupiło ich w 1996 metabo i zlikwidowało markę, nazywając to po prostu metabo. o makicie nie wypowiem się bo nie wiem kto to dla nich produkuje i nie wiem jak to się spisuje w normalnej eksploatacji oczywiście bosch też ma swój odpowiednik (nieco bardziej powiedziałbym ergonomiczny i dopracowany (nowszy)) gcm12s, ale dużo droższy, a ponoć nie lubisz przepłacać... co do protoola, to bliźniak festoola (nie dostrzegłeś analogii do nazwy?) i specjalizuje się typowo w sprzęcie budowlanym
chcesz wybudować kilka domków i nie wiesz co to festo? zawsze wiedziałem, że USA to zły kraj. jak masz umiejętności to zrobisz to przy użyciu ,,krajzegi" i siekiery. a jeśli nie to hilti Ci nie pomoże. chciałbym zobaczyc te domki. pozdrawiam.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.