kupno kosy spalinowej

Do ostatniej strony »
G
Roninn 2012-03-16 11:26

Re: kupno kosy spalinowej

No a co myślicie o makicie? Zastanawiam się nad modelem EBH252U SILNIK 4-SUW 0,9KM za około 1200 zł ?

G
Derek 2012-03-17 22:23

jak trudno jest się przyznać do pomyłki co poniektórym mówią coś nie wiedząc czy to prawda a po sprawdzeniu okazuje się że jest inaczej; a taka jest prawda że shindaiwa B530 w ogóle nie jest oferowana na rynku niemieckim

G
derek 2012-03-17 22:51

jeśli chodzi o tą makitę to z tą mocą nie zaszalejesz, do regularnie strzyżonego trawnika się nadaje; zalety: nie jest głośna, niska w miarę waga, praca na czystej benzynie. ale według mojej opinii jest to popierdułka i do konkretnej roboty się nie nadaje, a strzyżenie nią nawet zadbanego trawnika zajmuje dużo czasu ze względu na małą wydajność.

G
marek 2012-03-21 13:03

Widze żę bolą oszukańcze praktyki ale taka jest niestety prawda

G
derek 2012-03-21 16:43

tak bolą mnie te oszukańcze praktyki i wolałbym żeby shindaiwa upadała w Polsce, bo o jakości japońskich produktów mam swoje wyrobione zdanie i wiem że to czołówka; drugi aspekt to taki, że później nieświadomi rzeczywistej mocy urządzenia użytkownicy porównują go z konkurencją i okazuje się ,że shindaiwa o deklarowanej mocy na polskiej stronie np. 3.0 KM( a mająca rzeczywiście np. 2.0 KM) jest słabsza od stihla lub husqvarny o mocy 3.0 KM i są wielce zadziwieni że stihl lub husqvarna są odczuwalnie mocniejsze i tak wyrabia się dalej mit jakie te dwie wiodące marki są 'cacy' a reszta jest 'be'.

G
marcin 2012-03-21 17:58

bo prawda istnieje a to kłamstwo jest fikcją zresztą te firmy są najlepsze

G
robek 2012-04-04 09:54

W tej chwili chyba tylko oryginalne Kawasaki KBH jest najlepszym wyborem pod względem ceny i jakości

G
marcin 2012-04-04 18:33

nie miałem kosy kawasaki same dobre opinie ale nie podniecał bym się gdzieś jest haczyk 1600 zl za 3 km

G
robek 2012-04-05 17:43

Ty myślisz o kosie z silnikiem Kawasaki a ja o całej oryginalnej Kawasaki,a są to wszystkie modele KBH a nie jakies tak składaki o różnych innych nazwach

G
marcin 2012-04-05 18:52

cena całej japońskiej to wydatek ponad 2000 zł a nawet 2300 więc jeżeli to ma być okazja to ja wymiękam ale na tym polega strategia firm gdy już się ludzie przekonają to wtedy ceny rosną nie twierdzę że to są złe kosy lecz wieczne jest tylko pióro naprawy nie będą tanie dobrze jeżeli powstanie sporo serwisów i wtedy legendarna nie zawodność zacznie spadać bo czym więcej kos tym więcej awarii a serwisy zaczną odnotowywać odsetek awarii

G
kordi82 2012-04-05 21:40

Tych kos jest sporo u mnie na podkarpaciu. Dużo jeżdże samochodem i czesto widze jak ludzie koszą tym jakieś tam żbery przy drogach. O przypadku zatarcia kos Kawasaki na dotarciu lub wogule to niesłyszałem. Czy to na forum czy w plotkach na żywo wśród znajomych. Jeden kumpel ma Solo 2KM z silnikiem Kawasaki i chodzi mu już kilka sezonów, drugi ma już dwa sezony Mori X-800 z silnikiem Kawasaki Th-48. Ogólnie kosa troche badziewie, ale jak pozyczył ją komuś i tamten kosił na czystym paliwie. Kosa ponoć kosiła 30 min aż zgasła i nie dała sie odpalić. Po nalaniu mięszanki i wypompowaniu czystej benzyny z gaźnika, kosa chodzi do dziś. Kosa ozywiscie ma też wady. Głownie odsłonięta linka od gazu podatna na uszkodzenia oraz lichy uchwyt zaczepiający kosę do szelek. Ale poza tym polecam. Ja dorobiłem do swojej przedni system antywibracyjny: Ogólnie inni użytkownicy chwalą tę kosę za małe wibracje, mimo iż nie ma ona przedniego systemu antywibracyjnego. Ja nie oceniam bo mam zbyt małe porównanie. Jednak z powodu nudy w sezenie zimowym postanowiłem założyć przedni system antywibracyjny do takiej kosy. Kosa w porównaniu do Shindaiwy B450 praktycznie wogule nie ma drgań. Zobaczymy jak to bedzie przy dłuższym koszeniu. Oto jak wygląda to w praktyce:
http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... e0136r.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/52 ... e0138h.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/51 ... e0139c.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... e0137i.jpg

G
marcin 2012-04-06 14:54

no ja miałem sporo kos ale jeżeli chodzi o wibracje to 343 jest bezkonkurencyjna może dlatego że ma sprężyny a nie gumy

1 ... 4 5 6 ... 11