Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
No to żeby wrócić do tematu to do kos Husqvarna dla krusowców, ale chyba nikt tego nie sprawdza, dodają maski ochronne z nausznikami. Przydatna rzecz.
Maski fajne, chociaż jak zaczyna być gorąco, to nawet w najlepszych maskach bywa duszno...
Nie zauważyłem, ale jeśli mam wybierać między zgrzaniem się trochę, a oberwaniem jakimś patyczkiem, kamyczkiem, kawałkiem żyłki w oko to zdecydowanie wolę się zgrzać. Wiadomo, tysiąc razy nic się nie stanie, ale niech się stanie jeden raz to i tak będzie za dużo.
A ja zakładam takie okulary plastikowe sa super lepsze jak maska
Husqva robi bardzo fajne okulary, no i tanie przy okazji. W ciemnych bez wstydu można pojechać do miasta, ze słuchawkami gorzej, ale jakby wybrać się na jakiś techno balet to też można zrobić furorę.
witam chciałbym kupić kosę spalinową od 2 do 3 km biorę pod uwagę husqwarne stihla kawasaki i shindawe może ktoś mi doradzi
wiesz, jak szukasz dobrej kosy spalinowej w niskiej cenie, chcesz mieć kose o dużej mocy, z trwałą żyłką i długim okresem działania możesz zobaczyć co w swojej ofercie ma firma alko.
Co do Kawasaki to muszę się co nieco wypowiedzieć w temacie bo mam tę kose. Ja w swojej okolicy (30km) mam chyba ze 6 serwisów Kawy, jest chyba wiecej niż Stihla. Poza tym wszedzie markowy sprzęt Ci naprawią. Jesli serwis jest w porzadku to zajmie sie każdym sprzętem markowym. Widziałem że w dobrych serwisach Huski, Stihla leżały kosy Kawasaki i coś w tam w nich grzebali. Poza tym jest dwóch importerów kos Kawasaki. Hoszmasz kosy z silnikami Kawasaki, Grass oryginał Kawasaki. Także i za 10 lat myśle że nie powinni być problemu. Rada dla potencjalnych kupców. Jeśli już zdecydujecie sie na tą firme to kupujemy tylko z czarnymi silnikam czyli oryginały KBH. Pozdrawiam.
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
[quote:+a ,342]witam chciałbym kupić kosę spalinową od 2 do 3 km biorę pod uwagę husqwarne stihla kawasaki i shindawe może ktoś mi doradzi Shindaiwa nie ma kos 3,0 konnych a najmocniejsza ma 2,3km
Ja mam inne źródło. Strona światowa producenta i tam B530 na polskę ma 2,2KM.
Nie wiem derek skąd masz takie Hity ale ta kosa ma 2,2KM nawet w u niemca i wszędzie indziej tez jest taka moc i to nie jest na polskę bo w Polsce importer kręci jak może ludzi
Kosa dostępna w Polsce to model B530/ec1 czyli spełniająca normę emisji spalin wynika to między innymi że nowy sprzęt ogrodniczy sprzedawany w uni europejskiej a więc też i w Polsce musi spełniać jakieś minimalne normy emisji spalin (co nie znaczy że kraje uni np Niemcy, Szwajcaria jeśli chcą sami mogą sobie ustalić wyższe normy). Kraje takie jak Rosja Brazylii i inne w których sprzedawana jest shindaiwa nie mają takich ograniczeń. Jeśli w gogle wpiszemy "shindaiwa b530 2.3kw" wyświetli się mnóstwo adresów stron w językach jakich tylko chcemy ,więc do kolegi marka taki model o takiej mocy produkowany przez shindaiwe o dziwo istnieje.Jaka jest różnica między B530 a B530/ec1 powiem tylko że wszystkie elementy są takie same tylko że model B530/ec1 ma 1.7kw przy 7500 obr/min a B530 ma 2.3kw przy 8000obr /min co jest w nich inne chyba ustawienia gaźnika . A odnośnie Niemiec to w ofercie shindaiwy na tamten runek niema modelu B530, jest B450 i o dziwo ma 1.8kw podczas gdy na oficjalnej stronie producenta stoi jak byk 1.7 kw czyżby niemcy też oszukują?????
Ale w sumie co mnie obchodzi jakieś tam dziwne strony. Tu masz wszystkie odpowiedzi: http://www.yamabiko-corp.co.jp/shindaiwa-global/?cat=163 Jest Polska, jest importer, są dane każdego sprzętu. Niestety Polski importer wali w ....... Niestety nikt by nie kupił kosy która ma 2,2KM, w cenie 2400-2600zł. W tej cenie jak poszukamy to mamy 345FR albo 545RX, to mówi samo za siebie. Sam mam B450, i w instrukcji wszystkie sprzęty są EC1. Co prawda nie rozumiem dlaczego kosa o poj. 12cm3 wiekszęj ma mniejszą moc, a w Polsce ma już 3,5KM. Jak kiedyś pisałem Maila do Merkatora, pytałem dlaczego tak jest, to mi odpisali że na Polskę są inne gaźniki. Dla mnie to śmieszne bo jak można zrobić 1,3KM poprzez regulacje gaźnika, czy jakąś tam jego modyfikacje. Tak od siebie to marka wydaje mi sie pro-rozwojowa, kilka lat temu połączyli sie z ECHO, i myśle że za kilka lat jesli wyjdą z ciekawymi modelami to mogą coś zdziałać, pod warunkiem że zmienią importera. Co do B450 to ma ona faktycznie 2,3KM bo w praktyce moc można porównać z FS 250-350, i nie jest to opinia jednej osoby. Deklarowane 2,8KM mija sie z praktyką, bo od 343r która ma 2,7KM jest wyraźnie słabsza. KBH 48 też jest mocniejsze, szczególnie na żyłce i jak na moje oko ma 2,5-2,7KM, porównując do B450 i jego 2,3KM.
0,1KM to nie oszustwo. Huska 353 czasem podają 3,2 czasem jest 3,3KM. Ale dodanie 0,5KM to już co nieco przesada.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.