kupno kosy spalinowej

Do ostatniej strony »
G
Janek 2009-02-09 00:00

Re:kupno kosy spalinowej

Ty KIEPIK a kim ty jesteś że tak znakomicie znasz się na sprzętach. Niewiem czy wiesz ale żeby naprawić motorynke to to jest nielada wyzwanie. Prawda jest taka że polska jest podzielona na rejony gdzie w każdym rejonie przeważa inna marka. Np. w górach przeważa husqvarna, a okolice poznania i warszawy, i pomoże to stihl. Myśmy kiedyś handlowali husqvarną ale zrezygnowaliśmy na żecz stihla. Jesteśmy serwisem z pomoża. A prawda jest taka że każdy serwisant będzie bronił swojej marki i wszystkich przekonywał że własnie jego marka jest najlepsza, dlatego ze przyzwyczaja się do układu konstrukcji pilarek czy wykaszarek. Ale to nie znaczy że można obrażać innych ludzi. Z tymi wyskokami słownymi to się troche pochamuj. ludzie zadają pytanie na forum i oczekują pomocy a nie wysłuchiwania jakiś obrażających zdań. Nikoś stara się pomuc innym i odpowiadać na zadawane pytania, a ty nie. Ty prubujesz wprowadzić chaos na forum a niewiem czemu. No chyba że czujesz się zagrożony i prubujesz odwrucić uwage od prawdziwego tematu. Daj ludzią pomuc a nie mącisz im w głowach , że ten sie niezna tam tego nie słuchajcie. Wypisz jakieś swoje argumęty co pokazały by że twoja marka jest dobra, bo obrażaniem pokazujesz tylko że jesteś bezsilny i chwytasz się byle czego żeby kogoś innego skompromitować. a kompromitujesz samego siebie.
K O N K R E T Y a nie pierdoły.

G
adam budyn 2009-02-09 00:00

panowie nie kłućcie się i nie obżucajcie na wzajem bo nie poto zadawałem takie pytanie a wracając do tematu to po tym co napisaliście to mogę brać pod uwagę tylko husqwqrne i sthila japończyków nie bierzecie wogóle pod uwagę ija teraz już chyba też pomóżcie mi wybrać coś z pośród husqwqrny 333;343 a stihlem 350;400 choć prawdę mówiąc stihl 400 jest chyba już poza moim zasięgiem cenowym pozdrawiam

G
Janek 2009-02-09 00:00

Szczeże to ciężko wybrać. Tak naprawde to musisz sam zdecydować. Ale musisz pierw iść do stihla i husqvarny i poprosić aby odpalili ci te maszyny musisz poczuć je w rekach. Sprawdzić jak się czujesz z tą i tamtą. Są to durze maszyny musisz sprawdzić amortyzacje jaka jest aby po dłuższej pracy żona nie powiedziała że masz wibratory w rękach. Niewiem jak H ale S powyżej 350 ma system anty drganiowy z 4-punktowym zawieszeniem. O reszcie to poprosze Nikosia aby ci napisał.
Teraz rada dla wszytkich ktuży chcą kupić sprzet ogrodniczy: NIE KUPUJCIE CHINSZCZYZNY Z HIPER... wiem że kuszą ceną ale naprawde NIE WARTO.

G
adam budyn 2009-02-09 00:00

dzięki i pozdrawiam

G
Nikoś 2009-02-09 00:00

Witam. Janek poprosił mnie żebym powiedział ci w wadach i załetach stihla. jak powiesz mi o jaki model ci chodzi to ci onim opowiem ale niewiem czy dzisiaj bo jestem troche zajęty, i nie musisz się sugerować tym że jeden serwis jest dalej od drugiego o np.10km jak kupisz kose profesionalną to kupujesz ja poto żeby działała a nie odwiedzała serwis.moge ci doradzić co robić zeby cały czas była przygotowana do pracy i dobrze odpalała. A to że KIEPIK musi mieć serwis pod ręko świadczy otym że nie umi obsługiwać swojej maszyny bo często musi je odwiedzać i płacić za remąty zamiast samemu zadbac o sprzęt. A czy zastanawiałeś się czemu kosy wiszą w sklepach silnikiem do gury a nie np. silnikiem w duł lub na leżąco. Jeśli sprzedawca ci nie powie to ja ci to wytłumacze bo po zakupie i pierwszym użyciu to to ci się może przydać. Pozdrawiam

G
adam budyn 2009-02-10 00:00

napisał byś mi o wadach i zaletach husqwqrny 333 i 343 bo chyba wybiorę którąś z nich ale nie wiem na sto procent bo stihl mnie też kusi ale ta cena !!!!

G
Paweł 2009-03-06 00:00

Nie będę mówił kup tą czy tamtą,ale wiem jedno,w przeciwieństwie do niektórych marek tak Stihl jak Husq mają promocje robione na sezon.
Także moja propozycja wstrzymaj się jeszcze do początku kwietnia, i wtedy wybieraj.
Pozdrawiam

G
adam 2009-03-06 00:00

dzięki to samo powiedział mi diler husqwqrny a byłem jeszcze u gościa który zajmuje się serwisem tego sprzętu bardzo polecał mi japońską kawasaki 3km muwił że niczym oprucz ceny nie ustępuje husqwarnie i stihlowi co ty mi na to powiesz

G
Paweł 2009-03-12 00:00

Kawasaki,pewnie dobra w końcu japończyk ,ale tak samo jak kiedyś był dobry Opem,rozprowadzany przez Agromę.
Spróbuj teraz kupić części do tego Opema.
To samo może być z kawasaki,dziś serwis jest za 3 lata może go już nie być i co wtedy???
1000 serwisów stihla czy husq nie zniknie nawet i za 30 lat.
Także kolego kupuj to co sprawdzone, a nie kombinuj, bo możesz przekombinować.
Pozdrawiam

G
KIEPIK 2009-03-16 00:00

Witam Nikoś nie było moim zamiarem obrażać kogokolwiek ale kupując kose spalinową znanej marki chce nią kosić ale też wiem że nic niejest wieczne i jak się zepsuje to trzeba to naprawić .Co innego jest przegląd przed sezonem a co innego jest naprawa.Jak bym chciał sam naprawiać maszyny to bym został mechanikiem .

G
uchu 2009-03-17 00:00

NIKOŚ NIE BŁAŹNIJ SIĘ lepiej nie naprawij juz tych sprzętów w tym swoim servisie! zmień prace na jakąś gdzie naprawde się sprawdzisz bo na naprawach nie masz zielonego pojęcia!!! laik jeszcze raz laik ps. co do postu kup sobie kolego husqvarne 343 r naprawde zajebiście mocna maszyna, dbaj o paliwo ( oczywiście z dobrej stacji nie starsze jak miesiąc czasu bo starszego nie lejemy!!! i oczywiści orginalny olej do paliwa ostrzegam przed olejem sprzedawanym w orlenie tym zielonym zaciera maszyny

G
uchu 2009-03-17 00:00

a kolego co do japończyków nie kupuj tego słaba dostępność części zamiennych naprawde jest z tym problem trzeba bardzo szukać !! ps. i nie servisuj przyszłej kosy u kolegi nikośia

G
adam 2009-03-21 00:00

dzięki panowie już się zdecydowałem na husqwarne 343 byłem już u dilera i czekam na początek sezonu ma być jakaś promocja dobre i parę groszy taniej albo jakiś dodatkowy osprzęt pozdrawiam

G
Jarek 2009-03-21 00:00

Własnie wruciłem ze szpitala i miałem wam napisać że Nikoś wyreguluje tą kose jak poczuje się lepiej bo miał wypadek ale naszczęscie skączyło się na zbitym barku i kołnierzu

G
Jarek 2009-03-21 00:00

Czy ja wogule napisałem to w dobrym temacie, jesli nie to mnie poprawcie. Miałem tylko napisać

1 2 3 ... 11