Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
Witam. Nawet najtańsza markowa pilarka będzie dobra. Ważne, żeby był dostęp do serwisu i części zamiennych. Kurs obsługi pilarki też jest potrzebny,...
PKS Brzeg – usługi mechaniczne to pewność, że Twój samochód zostanie naprawiony przez fachowców. Ich zaangażowanie i profesjonalizm są na najwyższym...
Pełna zdziwka... pomimo tego, że narzędzie używane, udało mi się zwrócić ten badziew. Panie w reklamacjach kręciły nosem ale po dyskusji z Panem z działu narzędzi udało się. Chyba główna przyczyną takiego fatalnego działania Maca są spore luzy na głowicy/uchwycie brzeszczota - w pełnym wysunięciu jest to ok 5mm. Jak do tego dołożyć luz na prowadnicy/rolce brzeszczota to o proste cięcie może być faktycznie trudno. Porównałem w sklepie z boschem, nie widać żadnych luzów. Teraz przed ponownym zakupem poszukam info na forach takich jak to.
kolego krzyśku. jeżeli chodzi o cięcie grubych materiałów powyżej 1,5cm powinno stosować sie dodatkowo podrzynanie. w macu każda wyrzynarka to ma(w tych które znam). zabezpiecza to przed nadmiernym wyginaniem sie brzeszczota w materiale, jak to nazwałeś pionowa płaszczyzna cięcia. obojętnie do jakiej innej wyrzynarki założył byś ten sam brzeszczot bez podrzynania, bedzie działo się tak samo. ODPOWIEDNI BRZESZCZOT DO ODPOWIEDNICH MATERIAŁÓW I CIĘCIA. co do luzów: każda wyrzynarka ma jakieś luzy, mniejsze, większe, zależności od modelu i ceny zakupu. jeżeli chodzi o maka był model który posiadał bezkluczykową regulację stopy, i było to do d..., ale firma poprawiła ten sysytm i dała śrubę. pozdro
kolego michale z cała pewnością ... zastosowałem brzeszczot który był w komplecie z wyrzynarką i zdaję sobie sprawę, że nie tędy droga ale użyłem mechanizmu podrzynania - bez rezultatów. Główna bolączką maca było jednak cięcie w prostej linii - mnie się nie udało :). Umiejętności zawsze grają dużą rolę jednak w wypadku maca (tego konkretnego) trzeba chyba jakiś cyrkowych :) Odkładam na odrobinę droższego bocha i wtedy się okaże czy narzędzie czy majster dupa. pozdrawiam
było trzeba kupić sobie B&D cd301 za ok 90zl, albo model ks888 z regulacja predkości w przycisku. pozdro
.. kupiłem w końcu B&D ks999. Droższa od maca o 50 zł a różnica w pracy .. kolosalna. Mocy znamionowa B&D to tylko o 100W więcej jednak bardzo mocno wyczuwalna. Na tych samych płytach przy najniższych obrotach wchodzi jak w masło podczas gdy mac na najniższych obrotach blokował się. Z dodatkowych plusów to - brzeszczot widoczny z góry - nie trzeba się wyginać aby skontrolować cięcie, nadmuch skierowany na bok nie do przodu, do kompletu dołączony zestaw 10 brzeszczotów piranha i co oczywiście najważniejsze TNIE W LINI PROSTEJ. Przynajmniej na razie :) pozdrawiam
witam. jak zacznie przegrzewać się brzeszczot, to zacznie sie wyginać pozdro
bo trzeba pracować tak, by go nie przegrzać ;) a w określonych sytuacjach chłodzić, bo przecież to narzędzie działa na zasadzie pocierania/zdzierania urobku, więc temperaturki wytwarzają się tu niemałe... pozdro
dlatego pracowałem na najniższych obrotach bo ważniejsza precyzja niż szybkość. W macu się nie dało pracowań na najniższych obrotach (zwłaszcza przy załączonej funkcji podrzynania) a na nieco wyższych i tak brzeszczot szedł w bok. Moja subiektywna ocena Maca jest na NIE. Czy z B&D będę miał te same problemy to się okaże. W weekend planuje dalsze prace i sporo cięcia więc sprawdzę czy po przegrzaniu brzeszczota faktycznie zacznie odstawiać numery jak Mac.
Po długim i pracowitym weekendzie muszę z przyjemnością potwierdzić. B&D pracuje precyzyjnie i przewidywalnie czego nie można powiedzieć o wyrzynarce MACa. Więc jeszcze raz nie polecam wyrzynarek MACa ... innych narzędzi tej firmy nie miałem (nie)przyjemności testować. Pozdrawiam
No ja miałem dokładnie ten sam problem z wyrzynarką Maca. Oddałem , nie bez problemów dostałem kasę z powrotem i kupiłem skila. Niby słabszy ale na prawdę jest precyzyjny a ja nie widzę różnicy w mocy. Chodzi spokojnie na niskich obrotów a w Macu były z tym problemy. Ale z kolei mam też wkrętarkę Maca i z niej jestem na prawdę bardzo zadowolony. Pozdrawiam
Zgadzam sie z Michałem tylko zapomniał dodac ze przeznaczeniem wyzynarek nie jest proste ciecie ,dobre wyzynarki dadzą sobie rade ale do prostego ciecia jest pilarka z listwą prowadzącą.A co do mac allistera to wkrętarki ok.
chcem kupic frezarke z Maca ale niewiem czy jest warta
do domu czy pracy? ma walize i sporo akcesorii, przeznaczenie do prac domowych. pozdro
Używam wkrętarki z udarem MAC12-2VP zawodowo od dwóch lat. W tym przedziale cenowym to rewelka ,czy to wkręcanie śrub czy wiercenie z udarem w cegle.Zanim rozładuje sie aku to drugi zdąży sie naładować przez godz.
Przede wszystkim jeżeli mówimy o dokładnym cięciu wyrzynarką to wysoka jakość cięcia występuje podczas pracy sprzętem FESTOOLa (cena w porównaniu do innych jest bardzo wysoka- ale w czasie pracy widać za co się płaci). Aby zamknąć temat festool to używam wyrzynarek, pilarki, frezarki i nie kupiłbym żadnej innej firmy. W sprawie maca testowałem wiele wkrętarek, które padały jak muchy (bosch niebieski/zielony, b&d, itp.), w końcu kolega namówił mnie na sprowadzenie kilku nowych z anglii(cena była bardzo niska)- kupiłem. Używam 18V z udarem z powodzeniem 3 rok i do dzisiaj działają bez zarzutu, bateria również ok. Jednakże podczas wizyty w Castoramie sprzęt Maca który można tam obejrzeć wygląda inaczej- ja w ręku trzymam porządnie wykonany sprzęt a na markecie leżą jakieś zabawki!!! O co chodzi???
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.