Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Mam wiertarke akum.Mac Allister ale padły skumulatory. Nie moge dokupić bo wypuścili na rynek nowsze wersje wkrętarek i nowe ulumulatory nie pasują.Starych...
posiadam parkside 1500w z uszkodzonym uchwytem sds a reszta jest sprawna , proponuję sprzedarz swojego lub odkupienie Twojego jaka jest Twoja decyzja?Ten nick to...
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Pełna zdziwka... pomimo tego, że narzędzie używane, udało mi się zwrócić ten badziew. Panie w reklamacjach kręciły nosem ale po dyskusji z Panem z działu narzędzi udało się. Chyba główna przyczyną takiego fatalnego działania Maca są spore luzy na głowicy/uchwycie brzeszczota - w pełnym wysunięciu jest to ok 5mm. Jak do tego dołożyć luz na prowadnicy/rolce brzeszczota to o proste cięcie może być faktycznie trudno. Porównałem w sklepie z boschem, nie widać żadnych luzów. Teraz przed ponownym zakupem poszukam info na forach takich jak to.
kolego krzyśku. jeżeli chodzi o cięcie grubych materiałów powyżej 1,5cm powinno stosować sie dodatkowo podrzynanie. w macu każda wyrzynarka to ma(w tych które znam). zabezpiecza to przed nadmiernym wyginaniem sie brzeszczota w materiale, jak to nazwałeś pionowa płaszczyzna cięcia. obojętnie do jakiej innej wyrzynarki założył byś ten sam brzeszczot bez podrzynania, bedzie działo się tak samo. ODPOWIEDNI BRZESZCZOT DO ODPOWIEDNICH MATERIAŁÓW I CIĘCIA. co do luzów: każda wyrzynarka ma jakieś luzy, mniejsze, większe, zależności od modelu i ceny zakupu. jeżeli chodzi o maka był model który posiadał bezkluczykową regulację stopy, i było to do d..., ale firma poprawiła ten sysytm i dała śrubę. pozdro
kolego michale z cała pewnością ... zastosowałem brzeszczot który był w komplecie z wyrzynarką i zdaję sobie sprawę, że nie tędy droga ale użyłem mechanizmu podrzynania - bez rezultatów. Główna bolączką maca było jednak cięcie w prostej linii - mnie się nie udało :). Umiejętności zawsze grają dużą rolę jednak w wypadku maca (tego konkretnego) trzeba chyba jakiś cyrkowych :) Odkładam na odrobinę droższego bocha i wtedy się okaże czy narzędzie czy majster dupa. pozdrawiam
było trzeba kupić sobie B&D cd301 za ok 90zl, albo model ks888 z regulacja predkości w przycisku. pozdro
.. kupiłem w końcu B&D ks999. Droższa od maca o 50 zł a różnica w pracy .. kolosalna. Mocy znamionowa B&D to tylko o 100W więcej jednak bardzo mocno wyczuwalna. Na tych samych płytach przy najniższych obrotach wchodzi jak w masło podczas gdy mac na najniższych obrotach blokował się. Z dodatkowych plusów to - brzeszczot widoczny z góry - nie trzeba się wyginać aby skontrolować cięcie, nadmuch skierowany na bok nie do przodu, do kompletu dołączony zestaw 10 brzeszczotów piranha i co oczywiście najważniejsze TNIE W LINI PROSTEJ. Przynajmniej na razie :) pozdrawiam
witam. jak zacznie przegrzewać się brzeszczot, to zacznie sie wyginać pozdro
bo trzeba pracować tak, by go nie przegrzać ;) a w określonych sytuacjach chłodzić, bo przecież to narzędzie działa na zasadzie pocierania/zdzierania urobku, więc temperaturki wytwarzają się tu niemałe... pozdro
dlatego pracowałem na najniższych obrotach bo ważniejsza precyzja niż szybkość. W macu się nie dało pracowań na najniższych obrotach (zwłaszcza przy załączonej funkcji podrzynania) a na nieco wyższych i tak brzeszczot szedł w bok. Moja subiektywna ocena Maca jest na NIE. Czy z B&D będę miał te same problemy to się okaże. W weekend planuje dalsze prace i sporo cięcia więc sprawdzę czy po przegrzaniu brzeszczota faktycznie zacznie odstawiać numery jak Mac.
Po długim i pracowitym weekendzie muszę z przyjemnością potwierdzić. B&D pracuje precyzyjnie i przewidywalnie czego nie można powiedzieć o wyrzynarce MACa. Więc jeszcze raz nie polecam wyrzynarek MACa ... innych narzędzi tej firmy nie miałem (nie)przyjemności testować. Pozdrawiam
No ja miałem dokładnie ten sam problem z wyrzynarką Maca. Oddałem , nie bez problemów dostałem kasę z powrotem i kupiłem skila. Niby słabszy ale na prawdę jest precyzyjny a ja nie widzę różnicy w mocy. Chodzi spokojnie na niskich obrotów a w Macu były z tym problemy. Ale z kolei mam też wkrętarkę Maca i z niej jestem na prawdę bardzo zadowolony. Pozdrawiam
Zgadzam sie z Michałem tylko zapomniał dodac ze przeznaczeniem wyzynarek nie jest proste ciecie ,dobre wyzynarki dadzą sobie rade ale do prostego ciecia jest pilarka z listwą prowadzącą.A co do mac allistera to wkrętarki ok.
chcem kupic frezarke z Maca ale niewiem czy jest warta
do domu czy pracy? ma walize i sporo akcesorii, przeznaczenie do prac domowych. pozdro
Używam wkrętarki z udarem MAC12-2VP zawodowo od dwóch lat. W tym przedziale cenowym to rewelka ,czy to wkręcanie śrub czy wiercenie z udarem w cegle.Zanim rozładuje sie aku to drugi zdąży sie naładować przez godz.
Przede wszystkim jeżeli mówimy o dokładnym cięciu wyrzynarką to wysoka jakość cięcia występuje podczas pracy sprzętem FESTOOLa (cena w porównaniu do innych jest bardzo wysoka- ale w czasie pracy widać za co się płaci). Aby zamknąć temat festool to używam wyrzynarek, pilarki, frezarki i nie kupiłbym żadnej innej firmy. W sprawie maca testowałem wiele wkrętarek, które padały jak muchy (bosch niebieski/zielony, b&d, itp.), w końcu kolega namówił mnie na sprowadzenie kilku nowych z anglii(cena była bardzo niska)- kupiłem. Używam 18V z udarem z powodzeniem 3 rok i do dzisiaj działają bez zarzutu, bateria również ok. Jednakże podczas wizyty w Castoramie sprzęt Maca który można tam obejrzeć wygląda inaczej- ja w ręku trzymam porządnie wykonany sprzęt a na markecie leżą jakieś zabawki!!! O co chodzi???
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.