Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Mam wiertarke akum.Mac Allister ale padły skumulatory. Nie moge dokupić bo wypuścili na rynek nowsze wersje wkrętarek i nowe ulumulatory nie pasują.Starych...
posiadam parkside 1500w z uszkodzonym uchwytem sds a reszta jest sprawna , proponuję sprzedarz swojego lub odkupienie Twojego jaka jest Twoja decyzja?Ten nick to...
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Mirku ;) wszystko super, jak ktoś chce używać dwóch maszyn zamiennie jego sprawa, chciałbym tylko zobaczyć jak ktoś się gramoli na drabinę z wiertarką i wkrętarką (sieciową) i balansując ciałem dokonuje akrobacji polegających na ich zamiennym użyciu. A wystarczy jedna maszyna i pas narzędziowy z niezbędnym osprzętem. Ale to rzeczywiście indywidualny wybór każdego majsterkowicza jak dobiera sobie narzędzia i szykuje miejsce pracy. Pierścionku :) Zapewniam Cię że wspomniana w wątku maszyna ma identyczne gabaryty jak twoje PSB 500 RE, jest tylko nieco "tęższa w pasie" ale to kwestia wirnika i większej przekładni. i zapewniam że włączenie czegoś o mocy nominalnej np. 1 KW nie powoduje automatycznie pobrania takiej wartości z sieci. Ta wiertarka zużywa nieco ponad 600 W prądu. Reszta wraca z powrotem do sieci. A co do zużycia prądu... wiedziałeś że duża szlifierka kątowa o mocy powiedzmy 2,1 KW gdy nie jest wyposażona w ogranicznik prądu rozruchu do 16 A potrafi na starcie wsiąść i 3 KW? I rzeczywiście w takich przypadkach potrafi wywalić korki, ale zapewniam, że każda instalacja elektryczna 9poza ewidentna prowizorką) wytrzyma narzędzie o poborze ~1000 W ;) patrz też ile bierze mikrofalówka, albo czajnik elektryczny ;) P.S. i pomyśleć że ludzie podłączają do sieci: - pilarki tarczowe moc 2-5 KW - cyklony do odciągów trocin 2-7,5 KW - sprężarki śrubowe 5-30 KW ;D i żarówki nikomu nie gasną ;D pozdro
Witam ponownie. Niestety znów nie mogę sie z tobą zgodzić z tobą kolego Marcinie. Jeśli mam wybierać zmianę z pasa oprzyrządowania do maszyny albo zmianę elektronarzędzia to wolę to drugie rozwiązanie. tym bardziej że są już pasy , o czy oczywiście wiesz , w których trzyma się elektronarzędzia. I jest to dużo wygodniejsze rozwiązanie. Co do zużycia prądu to muszę się z tobą z kolei zgodzić. Oczywiste jest że maszyna pobiera np. 1000 wat tylko w chwili maksymalnego obciążenia. I ten 1kw to żadne obciążenie dla sieci. Pozdraiwam
akurat rynny zakladalem tylko wkretarka i balansowanie ograniczylem do minimum;) a ciagle zachwalam wkretarke bo ma 2 atuty niezmierne dla mnie wazne: 1 - jest wygodna i 2 - jest wygodna ;) pozdrawiam ;)
witam oj Marcinie żebyś się nie ździwił co do tego włącznika:) ostatnio sprzedawałem go i sprawdzałem przy klieńcie. regulacja obrotów jest tym pokrętłem, i tym samym regulacja siły dokręcania. pozdro
no ja ich sprzedaję ze 3 tygodniowo i specjalnie jutro sprawdzę, ale czerwone pokrętło od zawsze ma regulację prędkości. To że jak wciśniesz włącznik na maxa i zaczniesz kręcić pokrętłem u góry rzeczywiście spowoduje przyśpieszanie i zwalnianie obrotów, ale dokładnie to samo robi sam włącznik niezależnie od ustawienia czarnego pokrętła u góry. pozdro
>jeli planujecie dozo wkrecac w drzewo to robie to tak ze np łącząc 2 deski wkretem najpierw gorna przewiercam wiertlem minimalnie wiekszym niz fi wkreta poniewaz wkret wkrecony tylko w dolna deske o wiele mocniej dociska jedna do drugiej(nie chodzi bynajmniej o to ze wkretarka za slaba można też próbować kupić wkręty z gwintowaną tylko przednią częścią (jak w dawnych wkrętach na płaski śrubokręt)- spax chyba takich nie oferuje, ale różne "naśladownictwa" i owszem; gładka część "ślizga" się w górnej desce; ale ogólnie, choć wkręty są teraz samonawiercające, przy schludnych pracach warto wywiercić cienkiego "pilota" - unika się problemów z pękaniem drewna, a dla estetów - jeszcze gniazdo pod łeb wkręta;
kolego zenku jak bedę wkręcał wkręty to na pewno użyje wiertarko-wkrętarki a nie wiertarki. jak już to wezme dwu-biegówke. pozdro
Witam! Odradzam wynalazek pod nazwą SPARKY, narzędzia sprzedawane jako profesjonalne nają bardzo niską jakość a firma zachowuje się kompletnie nieprofesjonalnie, nie chce uznać ewidentnych napraw typy urwana źle mocowana blaszka w ładowarce twierdząć że to była ingerencja ( nieoficjalnie serwis poinformował że mają bardzo dużo takich napraw i jeśli blaszka się urwie to uznają że doszło do ingerencji) Oprócz tego bezczelnie żądają w takim wypadku pieniędzy za przesyłkę narzędzi i ekspertyzę . SKANDAL ZDECYDOWANIE ODRADZAM
WITAM PONOWNIE wow, firma sparky mnie zaskoczyła, zachowała się tak jak przystało, po mojej interwencji w sprawie serwisu do wkrętarki przeprosiła mnie i zaproponowało wymianę sprzętu(wadliwej ładowarki i baterii) na nowe. Wielki dzięki . Tak trzymać.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.