użytkownik JK

Do ostatniej strony »
G
Domi 2011-03-05 10:21

Re: użytkownik JK

Niestety nie ma co liczyc na moderacje czego najlepszym dowodem jest watek o ryobi.Wystarczylo by zablokowac osoby nie zarejestrowane aby nie mogly sie udzielac i wiekszosc dzieci musialaby albo sie zalogowac lub znalezc inne bardziej konstruktywne hobby. Lub postarac sie o kompetentnych moderatorow ktorzy nie tylko beda usowac reklamy z innych sklepow lecz takze chamskie i nic nie wnoszacew odpowiedzi.
Ale pomarzyc dobra rzecz.

G
Pomysłowy_Dobromir 2011-03-05 11:02

Ogólnie rzecz ujmując forum jest oparte na jakimś dziwnym ubogim oprogramowaniu. Bez jego zmiany wiele się nie zmieni.
Kolejna rzecz to pewnie dołożenie kilku złoty aby ktoś się opiekował tym forum.
Wtedy nie będzie spamu rażących błędów i GOŚCIÓW.
Takie minimum pozwalające na sensowne istnienie forum.

Rozumiem sytuację kiedy ktoś chce zadać jedno konkretne pytanie wtedy może się obyć bez rejestracji. Kiedy chce się dyskutować to bez rejestracji się nie obędzie.

Kolega piotras_PROTOOL wypowiada się w takich kwestiach mając 3 posty ?
trochę to naciągane.

G
piotras_PROTOOL 2011-03-05 13:32

Nie rozumiem końcówki wypowiedzi.
Nie wiedziałem że ilośc postów ma wpływ na chęć wyrażenia swojego zdania (w sposób kulturalny poparty argumentami).
Panowie nie oszukujmy się, forum stworzono aby zwiększyc sprzedaż, i w ten sposób jest traktowane.

G
Gość 2011-03-05 15:58

Bardzo proszę - zarejestrowałem się.
Rozumiem, że teraz już legalnie mogę pisać, że nie lubię użytkownika JK, budzi on moją niechęć, a momentami zażenowanie. Jego posty wskazują na to, że ma poważnie przerośnięte ego - co można zaakceptować, kiedy ktoś faktycznie posiada konkretną wiedzę - tutaj tego brakuje.

Wybaczcie panowie, ale większość rzecz które tu wypisujecie to zwyczajne bicie piany. Każdy zna się na wszystki najlepiej, każdy pracuje wszystkim i wszędzie i jest najmądrzejszy. Zamierzam nadal komentować w niewybredny, aczkolwiek zgodny z prawem i regulaminem forum, sposób, wszystkie wypowiedzie, szczegolnie te z którymi się nie zgadzam. jak komuś to nie odpowiada, to niech zmieni forum - to nie jest obowiązkowe.

G
Pomysłowy_Dobromir 2011-03-05 16:08

Już wyjaśniam o co mi chodzi.
Nie mam zamiaru ani jakoś specjalnie nikogo bronić ani krytykować.

Aby się wypowiedzieć na temat JK musiałbym przewertować większą ilość tematów. Coś tam widziałem wypowiadając się w kilku tematach, trochę więcej natomiast przeszukując.

Dlatego nie rozumiem jak mając tak małą ilość postów możesz wyrabiać sobie zdanie. Tylko dyskutując i polemizując z kimś wielokrotnie i przez dłuższy okres czasu można wyrabiać sobie o kimś zdanie. Więc ilość postów jak dla mnie ma znaczenie.

Forum oczywiście ma pomóc firmie w ten czy inny sposób ale w takiej atmosferze to raczej to na większą skalę się nie uda.
Podobna sytuacja ma miejsce na forum Castoramy gdzie pozostawieni sobie użytkownicy jadą na firmę której z kolei bronią pracownicy nie podając oficjalnie że są pracownikami.

G
Gość 2011-03-05 16:32

Dobromir - coś Ci powiem.
Jestem na tym forum od 2008 roku. Dawno temu było tu kilku sensownych Kolegów, np. niejaki Michał i Marcin. To była prawdziwie fachowa wiedza. Może nawet koledzy nadal tu zaglądają, a może pozamieniali nicki. Bohater wątku pojawił się jakieś dwa, trzy lata temu - na początku był dużo pokorniejszy, ale sodówka szybko uderzyła mu do głowy. Wybacz, ale nie ma czegoś takiego jak rozmowa na argumenty, bo nie można powiedzieć tak o rozmowach, w których pierwsza liga to AEG i Milwaukee. Reszta to gówno, bo A i M są zawsze "ciut lepsze", "ciut wygodniejsze", etc. Czy to mają być argumenty handlowe? Albo to, że użytkownicy to osły i zawsze wina jest po ich stronie? Nie sądzę. Nawet jak ktoś (na podstawie własnych doświadczeń) napisze, że serwis jest do bani, a narzędzia wcale nienajlepsze, to zaczyna się kocioł i wyzwiska. Czy to masz na myśli pisząc o rzeczowej dyskusji??? Poczytaj trochę archiwum, będziesz wiedział co mam na myśli.

JK nie raz przyznawał się, że ma wprawdzie narzędzia A i M, ale tak naprawdę pracuje nimi sporadycznie. Czy jest zatem wiarygodny ktoś, kto wiedzę o marce czerpie od klientów oraz na podstawie wyników sprzedaży? Pewnie trochę tak, ale jak dla mnie nigdy nie będzie autorytetem.

Cieszę się, że powstał taki wątek, bo myślałem, ze tylko ja się czepiam naszego kochanego sprzedawcy. Co do samego forum i mechanizmów - jak dla mnie to miejsce, gdzie każdemu puszczają nerwy. Osobiście zrobiłem zakupy na stronie jeden raz przez te trzy lata - głównie przez to, że narzędzia.com kojarzą mi się z pomyjami na forum, a nie fachową wiedzą. Jedyną osobą, której warto słuchać jest niejaki Sławek - opinie są zawsze wyważone i merytoryczne, pomimo, że Kolega często poleca niskobudżetowe rzeczy, ale ma bardzo zdrowe podejście. To tyle jeśli chodzi o mój przydługi debiut na forum, w zalegalizowanej, bo zarejestrowanej wersji ;-)

G
gość 2011-03-05 18:50

Wymyślił... "gość" ???
Podszył się po prostu.
A jeśli jest tu ponad 2 lata to podlinkuje firmę sprzedawcy J.K

Ani uważny, ani rozsądny, gdyż:
- archiwum traktuje jak pralnię brudów, miast korzystać z fachowej wiedzy
- szuka "autorytetów" na forum narzędziowym
- cieszy się z wątku obmawiającego człowieka
- raz kupił, bo forum mu się kojarzy...
- kieruje się odruchami twierdząc - "warto słuchać" (i wyciąga brudy)

Jedyne, czym się należy kierować to własnym rozumem i zdrowym rozsądkiem.

G
Pomysłowy_Dobromir 2011-03-05 19:07

Trochę to strata czasu bo zamiast zajmować się czymś pożytecznym i przyjemnym zajmujemy się poniekąd darciem kotów.
Mam tylko nadzieję że wyjdzie z tego coś pożytecznego.

Gość miło że się zarejestrowałeś mam nadzieję że nie tylko po to aby dyskutować o JK. Jeszcze jakbyś wgrał sobie jakiś obrazek (nawet najprostszy wykrzyknik) było by jeszcze lepiej.

Teraz przyjmuję te argumenty do wiadomości.
Wypowiedz Slawek1 bo jak rozumiem o nim pisałeś jet identyczna z moim stanowiskiem.
Wypowiedz JK trzeba po prostu przyjąć do wiadomości nie trzeba się z nią zgadzać lub nie.

Jeżeli moja wiedza w jakimś temacie pozwoli i będzie okazja do zajęcia odmiennego stanowiska to będę to robił ale bez tego wszystkiego negatywnego z czym mamy do czynienia na około.

Więc wszystkim życzę odrobiny samokrytyki i pracy nad sobą. Nad tym jak piszą i co piszą. Lepiej napisać dwa dłuższe sensowne posty niż dziesięć szybkich skrótów myślowych. Robić odstępy między wątkami i poprawiać głupie błędy typu PRAKSIDE.

G
Gość 2011-03-05 22:10

Gościu - zarejestruj się, wówczas porozmawiamy.
Być może ze względu na moje marne wykształcenie, ale niczego nie zrozumiałem z Twojego posta. To jest forum o narzędziach, musisz pisać prościej - szczególnie do mnie.

Ogólnie osiągasz mistrzostwo w biciu piany. Mógłbym pomyśleć, że jesteś emerytowanym klawiszem i teraz lata ciężkiej pracy odreagowujesz w sieci.
Ale jak wspomniałem jestem zbyt niewykształcony, żeby snuć takie plany.

G
JK. 2011-03-06 02:17

Gość - zabronisz mi uważać że AEG czy Milwaukee jest ciut lepsze czy wygodniejsze? Może chcesz wprowadzić Cenzurę, bo nie podoba ci się ktoś z ugruntowaną opinią o elektronarzędziach? Chwaliłeś dawne posty Michała czy Marcina, to poczytaj je lepiej zauważysz, że Oni chwalili AEG czy Milwaukee i polecali je jako bardzo dobre elektronarzędzia. Twoje wcześniejsze posty też budzą zażenowanie, co u niektórych użytkowników, bo nie wynika z nich jakakolwiek merytoryczna konkluzja. Lubisz po prostu ubliżać komuś kto wie więcej, lub ma po prostu inne zdanie??

Tak sprzedaje narzędzia od wielu już lat, tak sprzedaje narzędzia z pod szyldu A&M, choć w ofercie mam ich znacznie mniej niż narzędzi z Makity czy Einhella, sprzedaje narzędzia Kressa, mam w ofercie również podstawowe narzędzia B&D i zielonego Boscha, co jakiś czas mam styczność z marką Nutool którą od czasu do czasu mamy w sprzedaży. Handlowałem wcześniej również Ferm, Dewaltem czy Metabo... Jeżdże po wielu targach narzędziowych, więc nie są mi obce narzędzia i innych marek.... Twierdzisz że to trochę mało? Możliwe ale wierz mi jest wielu takich co pracują codziennie narzędziami, mają dużą wiedzę praktyczną, ale co z tego jesli latami pracują na oklepanym Boschu czy Hilti? Jakąż oni mogą mieć wiedzę jak sprawują się inne narzędzia? Ja sam jestem tylko majsterkowiczem, ale mam lub miałem w domu niemal wszystkie marki którymi handlowałem. Twierdzisz że tysiące usłyszanych przez te lata opinii są nieistotne? Możliwe, ale w ten sam sposób zamykasz siebie i swoje opinię w pudełku "moja opinia jest nieistotna" - a czemu?
Bo każdy twój oponent będzie ci mówił, że gadasz bzdury i się nie znasz itp...itd...i nie ważne czy ma rację czy nie, On się z toba nie zgadza i może cię obrażać...

Widzisz jakiś spisek w tym co radzę innym? Jestem sprzedawcą, jako jeden z nielicznych miałem odwagę się przyznać, bo jest tutaj grupa osób które uważa sprzedawców, serwisantów itp... jak najgorsze zło... To nie moja chorobliwa cecha. jako jeden z nielicznych mam odwagę powiedzieć: Tak zepsuł pan narzędzie! - jesli wiedza mi na to pozwala i potrafię powiedzieć - serwis zawalił, proszę reklamować ponownie i wymóc lepsze rozwiązanie.

Obrażasz mnie twierdząc, że uważam inne marki za g.... uważam jedynie że czasem warto poszukać czegoś, co może być znacznie lepszym wyborem... Jakbyś dobrze czytał, to np ostatni temat z serwisem, jakoś autor tematu zrozumiał przynajmniej po części czemu musiał wydac kasą, a kłótnię rozpoczął osobnik, któremu wcześniej zalazłem za skórę, bo nie potrafił znaleźć merytorycznych kontrargumentów, tylko sypał wyzwiskami... Czemu jego nie oskarżasz że promuję markę na M? Czemu nie masz pretensji, że przyznał się bo jest majsterkowiczem?

Ja wiem czemu, bo większość tutaj osób po dwóch lub trzech postach gdy widzi że ktoś w chamski sposób obraża czyjeś doświadczenie lub wiedzę, po prostu przestaje pisać i odwiedzac to forum... Niestety ja jestem uparty i bronię swojego stanowiska i opinii i robię to czasem w ironiczny sposób... Bo wolę ironię lub sarkazm, niż niecenzuralne epitety...Niestety nie wszyscy potrafią odpowiedzieć tym samym. Ale to już nie mój problem..
Kultura tego forum, jest taka jak tych co używają elektronarzędzi, tacy są też moi klienci, tacy są też sprzedawcy czy serwisanci..Ja tego nie zmienię. Niech każdy z was choć na chwilę zamieni sie rolami i zarabia na chleb sprzedając, wtedy diametralnie zmienicie zdanie gdy zobaczycie, że nie zawsze ludzie potrafią używać narzędzi z głową, że nie czytają INSTRUKCJI obsługi itp... Ale niestety wiekszość z was stoi na pozycji - "zepsuło się oddać do sklepu bo mnie oszukali!"

A ten cały temat tylko potwierdza to że ktoś tutaj nie przychodzi po wiedzą czy aby się nią podzielić, ale po to by wyżyć się emocjonalnie i naubliżać innym.... Tyle.

G
Rufus 2011-03-06 09:11

Jedyny pożytek z tego tematu jest taki że ludzie zaczynają korzystać z zarejestrowanych kont .
Sam zacząłem się logować bo zazwyczaj mi się nie chciało choć zarejestrowałem się już dosyć dawno temu .
Skoro brak tutaj jakiegoś moderatora to sami zacznijmy się traktować jak ludzie -przede wszystkim zmieńmy ton wypowiedzi,przedstawiajmy swoje opinie i przemyslenia ale w taki sposób aby innych nie urazić.
Nikt nie jest nieomylny a forum takie jak to jest właśnie po to aby czegoś się dowiedzieć i czegoś się nauczyć.
Zawrzyjcie Panowie pakt o nieagresji,nie wchodźcie sobie w drogę a wszyscy chętniej będziemy tutaj zaglądać bo to w Polskim internecie w zasadzie jedyne forum o elektronarzędziach na którym można coś sensownego się dowiedzieć.
Pozdrawiam wszystkich :)

G
Pomysłowy_Dobromir 2011-03-06 11:51

To że się zaczynacie logować to pierwszy krok do normalności - tak mi się wydaje jest to moje zdanie, a nie żaden pewnik.

To nie boli, przy logowaniu dajecie

"Zapamiętaj mnie na tym komputerze"

chyba że piszecie z kafejek lub z pracy no to wtedy trzeba się logować za każdym razem, ale tylko ze względów bezpieczeństwa.
Jak z domu to macie od teraz logowanie z głowy.
Obrazki jakiekolwiek też się przydają.

Jako dodatek do tego co napisał Rufus.
Każdy niech opisuje swoje doświadczenia, posiadaną wiedzę, czy swoje odczucia, domysły a nawet podejrzenia. Ale niech to zawsze będzie własna opinia i zaznaczcie co to jest. Tekst napisany jasno nie daje szans na durne ataki, a jeżeli takie się trafią to je zlejcie. Ktoś kto szuka opinii doceni wasze stanowisko jeżeli będzie jasno przedstawione.

Dla przykładu YXZ chce kupić betoniarkę i pyta co polecicie.
Wtedy ZZZ niech napisze swoją opinię jako sprzedawca XXX jako wieloletni praktykant takiego sprzętu. Kolejne kilka osób przedstawi swoje zdanie bez osobistych wycieczek wytyków przytyków. Zero sprzeczania się tylko swoje stanowisko.
Ludzie z reguły się spierają ale nie kłócą czy próbują zdominować.

Jest forum o nożach gdzie panuje duży spokój inaczej grono użytkowników stopniowo by się kurczyło z racji posiadanego oprzyrządowania.

Też mi się wydaje że jest to jedyne jako tako sensowne forum o narzędziach może być nawet tych ręcznych i osprzęcie. Dlatego tu jestem
Może być lepsze ale może też być gorsze. Pierwsze jest trudne a drugie proste.

G
gość 2011-03-06 22:22

[quote:Gość,908]musisz pisać prościej - szczególnie do mnie.

Nic nie muszę, a prościej już - "se neda"
Natomiast cały ten "pomyślunek i snucie planów" skwitować można tylko tak: http://sk9.pl/6c5009

G
Gość 2011-03-06 23:41

Gość - zabronisz mi uważać że AEG czy Milwaukee jest ciut lepsze czy wygodniejsze?

Nie, kolego - nie zabraniam niczego. Ironizuję natomiast na temat niektórych Twoich opinii, a konkretnie ich poziomu fachowości - czy idąc do salonu po nowe auto chciałbyś, żeby diler porównywał swoje auto do auta konkurencji mówiąc, że jest "ciut lepsze" lub "ciut wygodniejsze"?

Profesjonalny sprzedawca powinien mieć w rękawie konkretne argumenty, a wybacz, ale "ciut lepsze" do nich nie należy. To są Twoje subiektywne doznania, a nie powiesz mi chyba, że klienci kierują się subiektywną opinią sprzedawcy... Nie bierz tego do siebie, ale taką mam opinię.

G
JK. 2011-03-07 23:17

Wybacz ale jeśli róznicy w konkretach nie ma i narzędzia są porównywalnej jakości to właśnie dobry sprzedawca powie ci o tych drobniejszych róznicach, które mogą wpłynąć na decyzję o zakupie. Troche więcej mocy, wygodniejsze użycie, niższa nieco cena nie są bez znaczenia, klient lubi mieć wybór, bo jesli go ma jest w pełni świadomy tego co kupuje, ma też mniej pretensji do marki, sklepu czy serwisu jeśli nastapi awaria. Bo jak dasz do wyboru jedno narzędzie, to dopiero każdy może ci zarzucić niefachowość porady i sprzyjanie jednej marce.

To że polecam AEG, Milwaukee, Einhella czy Kressa wynika z prostych przyczyn:
- sprzedaje te marki i znam ich awaryjność, ceny, dane.
- korzystam z narzędzi tych marek, więc wiem jak pracują i co mogą.
- polecam każdą inną markę, jeśli ktoś potrzebuje specyficznego narzędzia, którego nie posiadają w asortymencie ww marki, lub np cenowo są za drogie. Oraz przede wszystkim takie które nie zbierają samych negatywnych opinii.
- Polecam te marki, bo inne osoby tutaj polecają stale "swoje" typy marek, jest kilka osób które maja podobne poglądy i jest też grupa osób które wolą inne marki i już.

1 ... 2 3 4