Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Co sądzicie o narzędziach Toya?Chcę kupić młotowiertarkę ,czy jest sens wydawać ok 1000 zł jeżeli bedzie ona służyla mi tylko sporadycznie czy nie wystarczy jakaś chinszczyzna z supermarketu .Za 1000 zł. bede miał 4 młotowiertarki z supermarketu .Każda bedzie miała 2 lata gwarancji co daje w sumie 8 lat pracy.Co o tym sądzicie?
Toye to bym sobie podarował. Jak potrzebujesz narzędzia do okazyjnego wywiercenia otworu pod kołek kup sobie Skila, cena podobna, a jakoś jednak trochę wyższa.
A jakim sposobem chcesz 8 lat pracy, skoro toya rozpadnie ci się np: w pierwszym dniu??:> Dla twoich potrzeb kup sobie Einhella BT-RH600, to znacznie lepsze niż toya itp...
Mam firme budowlanom, używam tylko narzedzi tanich typu Toya. Wiertarka ma już jakieś 15 lat i jest duzo lepża od Hitaczi i Hilti, które też mam i nie uzywam.
Jezeli mi sie rozpadnie po jednym dniu to wymienią mi na nową i nadal bede mial nowy sprzęt i tak przez dwa lata.Nie wierze , że rozpadnie się to już po jednym dniu przy pracach amatorskich.A dlaczego einhel lepszy niż toya przecież to i to taka sama chinszczyzna?Napewno sie nie zgodze że toya jest lepsza niz hilti czy hitachi nie wiem po co ktos pisze takie opinie
tak einhell też chiński, ale jest to model profi
To chyba bez znaczenia jaka chinszczyzna
Ma znaczenie jaka, bo w tym roku sprzedałem tych mlotków z 20 sztuk, 3 trafiłym do reklamacji, jeden sam klientowi na miejscu naprawiłem, wystarczyło troche smaru. Drugi przeszedł dwa remonty domów(więc się zdążył zwrócić). Więc odsetek bubli jest znacznie mniejszy niż toya, verto czy jakiś nupower, gdzie na 10 narzędzi 8 idzie już po kilku tygodniach.
do JK Jeżeli handlujesz tym sprzętem , to czy mozesz sprzedac wirnik 850 W do 825/1? wirnik 1020 W do 826/2 stojan do 1500W pozdrawiam Slawek
w czym toya lepsza jest od hitachi i hilti?
Biorąc pod uwagę,że robotę robi czlowiek a narzędzie jest tylko srodkiem oraz stosunek ceny do czasu bezawaryjnego stosowania wybieramy tanie firmy. Zepsuło się po gwarancji - wyrzucamy, zepsulo się w czasie trwania gwarancji- wymieniamy u sprzedajacego na nowe. często chęc posiadanie markowego sprzętu to chory snobizm. Jesteśmy jednak tylko ludźmi. Lepiej miec ładną żone niz brzydką, mądrzejszą niz glupszą- niektórzy wybieraja jednak ładniejszą chociaż głupia. pozdrawiam Sławek
Sławek - handluje narzędziami nie częściami;) Ale jeśli chodzi części szukaj na allegro;P choć to mało opłacalne. Tak tak, wymieniamy na nowe;)- bzdura, większość tanich marek posiada serwis(enihell, kizno, nutool itp..) więc nikt z miejsca nie wymienia ci narzędzi, robi to często serwis, ale nie zawsze.
1. JK dziekuję za wiadomości. 2. w wiekszości supermarketow jest przyjeta zasada,że tanie narzędzia wymienia się z reki do ręki. 3. kupując narzedzie na targu również uzyskuje gwarancje- jeżeli cos się uszkodzie jets naprawiane ( ptzynajmniej mi nie zdzrylo się inaczej, Sprzedający na targu podlega tym samym regułom co w każdym sklepie. 3. Istnieje ustawowe żądanie klienta wymiany towaru na nowy ze wzgledu na "niezgodnośc z umową". tutaj sprzedajacy przy umiejetnym postępowaniu kupujacego nie ma szans w starciu z klientem. pozdrawiam i zyczę jak najmniej usterek w kupowanych narzędziach zarówno kupujacym jak i sprzedającym.... Sławek
Otóż mylisz się troche Sławku;) Nie ma w prawie handlowym czegoś takiego jak wymiana towaru na nowy, to raz. W umowie gwarancyjnej to producent zobowiązuje się na dosterczenie towaru wolnego od wad lub wymiany na nowe, jeśli nie istnieje możliwość usunięcia fabrycznej wady narzędzia. Po drugie markety mają podpisane umowy z serwisami, czasem same wymieniają jakiś badziew tani klientowi by nie robił szumu i nie straszył innych klientów. Ale to żadnda zasada czy reguła. Po trzecie mylisz niezgodność umowy z prawem do reklamacji, bo "niezgodność towaru z umową" orzeka serwis to raz, polega ona głownie na tym, iż dane narzędzie nie spełnia swoich podstawowych funkcji, np: klient kupił młotek udarowy który w opisie ma np 3J a w rzeczywistości 2J, lub też zamiast 800W mocy silnika pracuje z o wiele mniejszą mocą. TO jest niezgodność towaru z umową, czyli producent dostarczył towar niezdodny z instrukcją. Przyczyną może być też awaria, ale to już probem serwisu. Sprzęt który w chwili zakupu spełniał swoje przeznaczenie, czyli warunki zakupu podlega tylko rozszczeniu gwarancyjnemu jeśli uległ awarii. PO czwarte wreszcie pomyliłeś niezgodność z tak zwaną rekojmią, czyli odpowiedzialnoscią dystrybutora(sklepu) za wadliwy towar. Ale tutaj żaden klient nie ma szans na wygraną, ponieważ to on musi udowodnić, że kupił wadliwy towar i że sklep złamał jego prawo sprzedając wadliwy towar. To teoria, w praktyce nikt tego nie stosował bo zapisy prawa tego były martwe. Stąd też z tego co słyszałem ostatnio zlikwidowano pojęcie rekojmi dystrybutora, a zwiększono możliwości reklamacji klienta. Przez co za wadliwość towaru odpowiada w tej chwili w 100% producent a nie sklep. Co skutkuje tym iż teraz tzw: rękojmia jest częścią gwarancji.
Witam: dziekuję za odpowiedź. W związku z tym ,że nasza dyskusja przeniosla się na tematy inne niz w wątku z poczatkurozmowy proponuje przeniesc ja do nowego: "Reklamacje: co wiemy w temacie postępowania reklamacyjnego, oraz doswiadczenia z reklamacjami sprzętu" pozdrawiam Slawek
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.