Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Sorki, że tak czekaliście na opinie. W końcu zdecydowałem się na kupno młotowiertarki AEG BH 2600 RX2. Kupiłem ją za 720zł, ale utargować udało mi się tylko koszty transportu. Zresztą na żadnej aukcji na Allegro z młotowiertarkami AEG z wyprzedaży (niebieska linia) nie chcieli dać rabatu, bo wg nich cena już jest atrakcyjna. Dotarła do mnie w środę. Trudno mi na razie powiedzieć cokolwiek na temat dajmy na to kultury pracy, czy coś w tym rodzaju, bo nie mam jeszcze wierteł, a i czasu też nie za bardzo. Pierwsze wrażenie są raczej przytłaczające! Miałem w rękach kilka młotowiertarek z poziomym silnikiem (np. DeWalt D25123K). Gdy jednak tą wziąłem do ręki byłem zaskoczony jej masywnością. Sprawia wrażenie sporo cięższej i lepiej wyważonej od innych. Jest solidna, no i cicha. Mam wiertarkę udarową 950W Skilka i jest głośniejsza od tego AEG! Sprytnie rozwiązany jest ten system Fixtec. Pomysłowe rozwiązanie. Cóż więcej? Więcej wrażeń po pierwszej robocie! A jeśli chodzi o sam wybór, to należę do grona tych, co wolą zapłacić więcej i mieć święty spokój. Nie jestem gadżeciarzem, który liczyłby na ochy i achy znajomych podziwiających mój sprzęt. Swego czasu byłem już zdecydowany na kupno młotowiertarki z pionowym silnikiem "marki" CMI. Mój brat przywlókł 2szt. z Niemiec z promocji w jakimś OBI, czy Castoramie dla siebie i ojca. Obydwaj używali tego czegoś bez poszanowania i ograniczeń. Nie było roboty, z którą by sobie nie poradziło to CMI. Po co więc ładować kasę w coś markowego, kiedy tu mam tanie i dobre, sprawdzone w ekstremalnych warunkach? Już miałem to kupić, gdy zadzwonił brat i mówi, że obydwie rozleciały się jak na zamówienie w tej samej chwili. I to był ten moment kiedy wróciłem i utwierdziłem się w przekonaniu, że "za psie pieniądze psy mięso jedzą". Pewnie nie będę używał tej młotowiertarki zbyt często, ale przynajmniej mam gwarancję, że nie będę musiał w przyszłym roku kupować kolejnej. Za jedną moją miałbym 3 chińskie. Skąd mam jednak wiedzieć co posłuży mi dłużej: 3 chińskie czy jedna solidna i uznana markowa? Rozsądek nakazał skłonić się w stronę tego drugiego rozwiązania. I to polecam Tobie, Wojtek.
Ravic ja w domu używam też tylko bardzo dobrych narzędzi, mimo że czasem mają i pół roku przerwy, to wiem że gdy uzyje ich ponownie nie zawiodą, nawet przy dłuższych pracach. Zawsze są dwie metody nabywania narzedzi... Raz na wiele lat, lub czasem 2 razy w roku;) - jedyne co roźni te metody to gotówka i jej jednorazowe duże wydanie. Oraz kultura pracy, która jest nieporównywanie wieksza w sprzęcie profi.
Wojtek! Ile znaczyć będzie twoje dziś optimum (schowane w szafie) za lat 10? Spójrz w elektronarzędzia z dwutysięcznego roku i rzuć okiem, i rozsądkiem na posty Sławka1 "Żyjemy w świecie, w którym jeden wariat tworzy wielu wariatów, lecz jeden rozsądny człowiek tylko niewielu rozsądnych"
[quote:gość]Wojtek! Ile znaczyć będzie twoje dziś optimum (schowane w szafie) za lat 10? Wojtek, Gość miał na myśli, żebyś robił bruzdy pod instalacje patykiem. Patyk po 10 latach będzie nadal wyglądał jak patyk. A za 10 lat będziemy robili bruzdy siłą woli. Odpowiedni cytat z klasyka też się znajdzie.
Felek. "Gość" nie jest (niestety) wieszczem. Co autor miał na myśli to domena 8-śmio klasowej jeszcze zamierzchłej podstawówki. Sławek1 = patyk? Jeśli nawet za szczupły i zbyt wysoki, anemiczny, suchy, kruchy, wątły to jeszcze żaden powód marginalizacji tej persony... Wojtek! Wiedz, że jedna średnia gminna inwestycja, pozwoli Ci nie tylko zmienić park maszynowy, ale i bazę transportową (w nieokreślonej przyszłości). Nie spodziewaj się kokosów od prywatnego inwestora. Licz na własną siłę, moc i przerób.
[quote:gość] Sławek1 = patyk? Jeśli nawet za szczupły i zbyt wysoki, anemiczny, suchy, kruchy, wątły to jeszcze żaden powód marginalizacji tej persony... Tak, Gościu, proponuję Wojtkowi, żeby robił bruzdy Kolegą Sławkiem. A jak Kolega Sławek się zgodzi i będzie miał odpowiedni udar, to nawet przewierty i przeciski.
Przeciski powiadasz? Miarkuj, gdyż za chwilę chciał będziesz dokonać odwiertów w Chile... Jak Kolega Sławek się zgodzi... A jak się nie zgodzi? Wystarczy zajrzeć w jego odpowiedni rzeczowy wpis... Wystarczy zajrzeć nawet, gdy się zgodzi...
No właśnie to robienie bruzd najbardziej mnie nurtuje . Ciekawy jestem ile takim sprzętem można jechać na ciągłym ogniu w materiale typu suporeks cegla czerwona, tynki . Pewnie nie za wiele , sądząc po tym poście... http://www.narzedzia.com.pl/Forum/Praktyczna-moc-m%C5%82otka-AEG-BH-26-LE-11832.html to pewnie nie za wiele chociaż tutaj panowie wyraźnie przegięli..Pewnie trzeba będzie kątąówką się wspomagać a i to pewnie z przerwami na ostygnięcie maszyny. Kurcze powinny być jakieś sygnalizatory przegrzania.. Jeden termostat za 10zł i dioda z zasilaniem kolejne kilka groszy ale chyba nie jest to na rękę producentom;/
Polecam szczerze sprzęt AEG. Młotki są super !
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.