Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam. Czy ktoś pracował już elektronarzędziami, a dokładniej wkrętarkami aku firmy Ridgid. W sklepach internetowych w USA można je nabyć za kwotę ok. 660 - 800 PLN w przeliczeniu na nasze. Ciekawe czy są warte swojej ceny? Jakie są Wasze opinie w tym temacie?
Ja pracuje i są rewelacyjne. Jakość narzędzi minimum na poziomie makity czy dewalta.
Ridgid to poziom AEG/Milwaukee, w zasadzie nowe pomarańczowe AEG czerpie nieco z Ridgida, bo to wspólna kompania. Wszystkie te trzy marki wymianiają się pomysłami, wspólne fabryki itp... O jakość nie martwiłbym się, jednak nie wiem czy polski A&M ma częsci do Ridgida, zwłaszcza akku, bo tam minimalne róznice występują.
Tak tylko czy sobie sprawe zdajecie ze firmy ktore wymieniacie sa wlasnoscia jednej kampanii a jej siedziba znajduje sie w Hong kongu. Wiec zycze powodzenie w kupowaniu chinszczyzny. pzdr
wielkie sory pomylilem sie rigid to nie chinszczyzna poniewaz to nie ta sama kompania co te gowna aeg lub milwaukee. rigid is made in usa
smieszny jesteś;)) To to samo, produkcja Niemcy i USA, technologia ta sama. Żadne chiny, nie bluźnij....
reasumujac kolego zaczynajacy post jak masz sie na cos zdecydowac to niech to bedzie marka bez chinoli w zarzadzie a jk niech se dalej glupoty wmawia o wspolnych fabrykach itp a zadne aeg nie czerpie z ridgid BO TO NIE JEST WSPOLNA KOMPANIA nie mieszaj ludziom w glowach . pozdro
aha i unikalbym boscha bo to nie to samo co kiedys
Oj chyba musisz się troszkę dowiedzieć o narzędziach kolego, poczytaj, poszukaj po necie;] - AEG, Milwaukee, Ryobi, Ridgid należą do TTI. Ridgid produkuje głównie w Stanach, Milwaukee w USA i Niemczech a AEG głównie w Niemczech, Ryobi jako narzędzia amatorskie produkuje chińska fabryka należąca do TTI.... W tych samych chinach produkują Makita, Bosch, B&D, Dewalt, Metabo, Kress, Hitachi oraz znajduję się produkcja wielu podzespołów do wszystkich tych marek i tych których nie wymieniłem. Więc kolego zapewniam cię że coś z chin masz nielam w każdym elektronarzędziu....
A żeby sprawiedliwosci stało się zadość dołączam te oto zdjęcia: Szlifierka taśmowa AEG: http://www.louistools.de/catalog/images/products/aeg/HBS_1000_E.jpg Szlifierka tasmowa Ridgid: http://ridgid.com/ASSETS/AF758D0156F64591814BD971BA7B6C8D/R2720_2_Final_3C.jpg Szlifierka mimośrodowa Ridgid: http://ridgid.com/ASSETS/933D3834D1634F248568968687BA14B3/R2611_2_Final_3C.jpg Mam dalej pokazywać czy wkońcu przyznasz sie do niewiedzy??
Ok doczytalem ze jest wlasnie wspolna edycja z tti czyli pomaranczowy ridgid moj blad. Ale i tak nie mam zaufania do tego tti i ich marek. Swoja droga ogladalem ostatnio narzedzia protool mianowicie wkretarki udarowe chodzi mi o te 18v czy ktos ich uzywa do stali lub innych ciezkich prac czy sa warte swojej ceny? Szukam czegos do krecenia w stali i alu a 18v czasem brakuje mocy. Moze macie jakies sensowne propozycje , moze byc nawet 24v pozdro
Dziękuje, więc tak jak wspomniałem Wszystkie trzy marki(AEG/Milwaukee/Ridgid) opierają się na tej samej lini techologicznej... Niemal całe nowe AEG do obróbki drewna to Ridgid z lat 2004-2005, Natomiast obrobka muru i metalu to AEG i Milwaukee mają odrębne narzędzia. Narzędzia akumulatorowe AEG i Ridgid to też niemal te same narzędzia w tej chwili. Więc chwalisz i wyzywasz jedne i te same narzędzia...
Ale po co szukać w internetowych sklepach z USA? Chyba lepiej byłoby kupić w naszych polskich,np któreś z narzędzi Makity. Cena trochę wyższa,ale przynajmniej masz gwarancję jakości.
ridgid nie zawsze produkowal z aeg wiec nie wyzywam tych samych narzedzi poprostu bylem niedoinformowany teraz juz wiem ze do rzeczy ktorych nigdy nie kupie dochodzi ridgid pomaranczowy. Do pana od makity: jak makita zacznie robic wkretarki 24v to bardzo mozliwe ze sobie taka sprawie pozdro
NIe kupuj;) proste, szkoda tylko że twoje niedoinformowanie trwa już kilka ładnych lat. Pomarańczowy Ridgid jest od conajmniej 2004 roku! A tak z ciekawości, które narzędzia AEG to złom o którym mówisz? Ilu z tych narzędzi używałeś/sprzedawałaś? Bo coś mi się zdaje że po prostu zmyślasz. Bo ja handluje nimi 5 lat i miałem dwie reklamacje, na futerko wiertarskie(które gwarancji nie podlega) oraz na uchwyt SDS który bez smarowania się klientowi zaciął po 1,5 roku. Dla porównania z Makity mam ok 6-7 reklamacji rocznie.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.