Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
co sądzicie o takiej młotowiertarce kress pse 800? potrzebuję sprzętu do domowych remontów aby coś podkuć, np zrobić bruzdy pod kable, otwory pod puszki. mogą być propozycje innego sprzętu.
Witam Kress PSE 800 to górna półka. Narzędzie o zwartej budowie, najmocniejszą stroną jest tutaj bardzo trwały silnik Szwajcarskiej firmy CEKA (która produkuje tez dla Hilti)reszta też bez zarzutu ( 3,2J). Poza tym ergonomia na wysokim poziomie, a co za tym idzie wygoda przy pracy. Prace które wymieniłeś wykonasz tym narzędziem bez problemu. Osobiście też używam narzędzi tej firmy ( moje domowe) i jestem z nich bardzo zadowolony, dlatego też polecam je zawsze z czystym sumieniem. Pozdrawiam.
a jak z wierceniem koronką? w opisach nie ma na ten temat zbyt informacji. moim zdaniem sobie poradzi ale jak w rzeczywistości?
już znalazłem ,że sobie poradzi:) mam jeszcze pytanie jak wygląda on np. w zestawieniu boscha 2-26 dre? parametry zbliżone moż mniejszy udar ale także cena co wy na to?
Bosch jest lżejszy, ale Kress lepiej wyważony.
Bosch jest lżejszy, ale Kress lepiej wyważony. A to z racji pionowo usytuowanego silnika. Dzięki temu, oraz ergonomicznemu uchwytowi uzyskujemy lepsze wyważenie konstrukcji a przy tym trzykrotnie większa wydajność wiercenia przy trzykrotnie mniejszej sile nacisku, niż w podobnej młotowiertarce z silnikiem ułożonym poziomo i posiadającej uchwyt typu L ( BOSCH GBH 2-26)
Bosch jest lżejszy, ale Kress lepiej wyważony. A to z racji pionowo usytuowanego silnika. Dzięki temu, oraz ergonomicznemu uchwytowi uzyskujemy lepsze wyważenie konstrukcji a przy tym trzykrotnie większa wydajność wiercenia przy trzykrotnie mniejszej sile nacisku, niż w podobnej młotowiertarce z silnikiem ułożonym poziomo i posiadającej uchwyt typu L ( BOSCH GBH 2-26) Czyli mam rozumieć że Boschem wywiercę jeden otwór a Kressem 3 tylko dlatego że ma silnik umieszczony pionowo i jeszcze do tego 3 razy mniej się zmęczę:) .A tak na poważnie to wydaje mi się że młotowiertarki z pionowym silnikiem są wygodniejsze przy podkuwaniu,oraz przy wierceniu w trudno dostępnych (wąskich) miejscach.Młotowiertaki z silnikiem umieszczonym poziomo lepiej sprawdzą się przy wierceniu np. w sufitach gdzie liczy się długość i lekkość narzędzia. Jeżeli miałbym wybierać między Boschem(570zł) a Kressem(930zł) wybrałbym Boscha bo jest lżejszy i dużo tańszy, mam 2-24 i 2-26 więc też sprawdzony Pozdrawiam
Akurat do sufitów też wygodniejszy jest silnik pionowy;) bo można takie narzędzie trzymać jedną ręką. A wydajność to chodzi że uzywając mniejszej siły wiercisz szybciej/skuteczniej przez co siebie i narzędzie mniej męczysz.
Powiem ci że miałem okazję parę lat temu pracować Makitą i Dewaltem z silnikiem pionowym (modeli nie pamiętam)przy sufitach podwieszonych i nie wydaje mi się by były wygodniejsze.W tym samym czasie mieliśmy też do dyspozycji Makity 2450 i Bosche 2-26 i 2-24 i to te wiertarki pierwsze rankiem znikały z magazynu a zostawały właśnie z silnikami pionowymi bo nie miały chętnych. Przy wierceniu w sufitach 2450 jak i 2-26 były bardziej poręczne bo ich silnik ustawia się wtedy w pionie i narzędzie jest bardziej wyważone i stabilne co właśnie ułatwiało wiercenie jedną ręką.Druga sprawa to ciężar ,niby kilkadziesiąt dekagramów a po całym dniu różnica była odczuwalna.Powiem szczerze nie pracowałem Kressem 800,trochę bawiłem się 700 która zostawiła po sobie dobre wrażenie ale i tak do sufitów wybrałbym M..2450,2470 bądz B...2-26
Witam To że z magazynu znikały jako pierwsze wymienione przez Ciebie narzędzia to jeszcze o niczym nie świadczy. Każdy ma swoje ulubione młotowiertarki którymi lubi pracować,druga sprawa to taka że ktoś uważa je za dobre, bo nie pracował innymi. Ja przy montażu koryt kablowych używałem Hilti te 6 albo Kressa PSE 600 i dobrego wiertła Fischer. Nie zamieniłbym ich na inne, bo spisały się po prostu świetnie. Dobra młotowiertarka to jedno. ale dobre wiertło to połowa sukcesu. Polecam Fischer,Drebo,Irwin. Pozdrawiam.
Zwłaszcza że sam ma ciągle klientów, którzy mówią: panie bosch to bosch, makita to makita - mimo że mogą kupić czasem lepsze narzędzie, wybierają popularniejszą marke. Poza tym pare lat temu nie było tak dużo lekkich młotków z pionowym silnikiem jak np AEG BH26LE czy Makita HR2810.
i nie wydaje mi się by były wygodniejsze. Oj Jacu - bo Ty się nie znasz ;) W katalogach wyraźnie napisano, że są wygodniejsze i już :):):) Nie masz dostępu do tych wszystkich danych sprzedażowych, nie wiesz co jest najlepsze dla użytkownika, ot jesteś...zwyczajnym użytkownikiem narzędzi, nie sprzedawcą. Nie wiesz co dla Ciebie dobre. Na szczęście są sprzedawcy, którzy za chwilę pokażą Ci jak mało wiesz, a także wskażą Ci właściwą drogę ;-) Pozdrawiam, Robert
widzę,że temat się rozkręcił:) w suficie zbyt dużo prac nie będę wykonywał a kressa mogę kupić za 813 zł:) wiem że bosch jest tańszy ale zależy mi na długiej trwałej pracy.
Witam To że z magazynu znikały jako pierwsze wymienione przez Ciebie narzędzia to jeszcze o niczym nie świadczy. Każdy ma swoje ulubione młotowiertarki którymi lubi pracować,druga sprawa to taka że ktoś uważa je za dobre, bo nie pracował innymi. Ja przy montażu koryt kablowych używałem Hilti te 6 albo Kressa PSE 600 i dobrego wiertła Fischer. Nie zamieniłbym ich na inne, bo spisały się po prostu świetnie. Dobra młotowiertarka to jedno. ale dobre wiertło to połowa sukcesu. Polecam Fischer,Drebo,Irwin. Pozdrawiam. Tych kilkunastu chłopa miało wybór z conajmniej 5-ciu modeli i wybierali co uważali za lepsze,wygodniejsze,wydajniejsze itd.To że Ty lubisz Kressa czy Hilti i uważasz je za dobre to też o niczym nie świadczy bo może nie pracowałeś innymi.Prawda? A na marginesie.Przed zakupem wystarczy wziąć w dłoń oba rodzaje wiertarek ustawić pionowo poziomo czy jak kto chce i wtedy osobiście się przekonać która stabilniej leży w dłoni.
widzę,że temat się rozkręcił:) w suficie zbyt dużo prac nie będę wykonywał a kressa mogę kupić za 813 zł:) wiem że bosch jest tańszy ale zależy mi na długiej trwałej pracy. Trochę nas rozkręciło ustawienie silnika i ta trzykrotna wydajność:).Obie maszyny są porównywalne.Obie będą dobrym wyborem .Jeżeli będziesz miał więcej podkuwania (oczywiście w cegle,gazobetonie,tynku)i pieniędzy weż Kressa,jeżeli wiercenia bierz Boscha choć i on z podkuwaniem sobie dobrze radzi. Pozdrawiam Ps.Skoro koniecznie chcesz wydać te 800 zł to jeszcze możesz wybrać spośród kilku marek Makita Metabo czy Aeg(tu zdziwię nawet JK.).Poleciłem Ci Boscha bo jest z nich poprostu najtańszy a jakość wszystkich jest porównywalna.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.