młotowiertarka kress

Do ostatniej strony »
G
krzychu 2010-03-28 15:23

Re:młotowiertarka kress

na początku napisałem co jeszcze polecacie. miałem do czynienia z kresem ale to 10 letni model i nadal śmiga więc wiem że to dobry sprzęt. przekonuje mnie także 3 letnia gwarancja (tak jak bosch i aeg-ale z aeg to serwis jeszcze nie tak dobrze rozwinięty choć też używam tego sprzętu.)kucia i wiercenia raczej tyle samo:)ale dzięki za te wszystki informacje:)

G
JK. 2010-03-28 18:26

i nie wydaje mi się by były wygodniejsze.
Oj Jacu - bo Ty się nie znasz ;) W katalogach wyraźnie napisano, że są wygodniejsze i już :):):)
Nie masz dostępu do tych wszystkich danych sprzedażowych, nie wiesz co jest najlepsze dla użytkownika, ot jesteś...zwyczajnym użytkownikiem narzędzi, nie sprzedawcą. Nie wiesz co dla Ciebie dobre. Na szczęście są sprzedawcy, którzy za chwilę pokażą Ci jak mało wiesz, a także wskażą Ci właściwą drogę ;-)
Pozdrawiam,
Robert
Baa zawsze znajdzie się ktoś, kto ze swojej tylko głupoty będzie negował wszystko co powie inna osoba, żeby zrobić na złość.
A konkrety, nawet zwyczajny uzytkownik odczuwa zalety lekkiej maszyny z silnikiem pionowym, to nie jest żadna wiedza katologowa, tylko REALNA praktyka, trzymając w ręce narzędzie każdy wie o czym mowa. Ale oczywiście pewni "zawodowcy" będą przeczyli sami sobie bo tak nienawidzą sprzedawców, bez których pewnie dawno musieli by zmienić fach na sprzątacza. No oczywiście są wyjątki jak pan budowlaniec, który urodził się z wiertarką profi w ręku i żaden sprzedawca mu nie potrzebny, bo wyssał wiedze o narzędziach z mlekiem matki i widząc w sklepie nazwe bosch czy makita, od razu stwierdził że to profi;))
Jacu niczym mnie nie zaskoczyłeś, miałem masę młotków w rękach: dewalty, metabo, aeg, makity, hitachi czy kressy, dwoma markami miałem też okazję troche popracować przy remoncie. Ale możesz mi wierzyć, że jak dałbyś ludziom na budowie tych kilka marek, to pewnie większość wybrała by boscha czy hilti potem makitę, ze względu na znajomość marki, a ci ludzie mogli by być pierwszy dzień w pracy. Ludzie którzy wcześniej pracowali np: AEG czy Dewaltem wybrali by tą markę, taka jest zasada;) ale to nie świadczy o tym, że coś jest lepsze. Osoba która kupuje pierwszy raz ma prawo usłyszeć wszelkie za i przeciw, ma prawo do zakupu za określoną sumę i wybierze to co najbardziej go przekona.

G
Sławek1 2010-03-28 21:36

"...zawsze znajdzie się ktoś, kto ze swojej tylko głupoty będzie negował wszystko co powie inna osoba, żeby zrobić na złość......"
Na tym forum jest tylko jedna taka osoba - Pan Najmądrzejszy- nasza Wyrocznia , nasz Wszechwiedzący, nasz Nasz Nazywający Osiołkami, nasz itd.....

G
JK. 2010-03-28 21:49

Albo pan hipokryta, który nie potrafi przyznać mi racji, strasznie burzy się jak kogoś nazwywam osłem, podczas gdy inna osoba obraża tutaj znacznie mocniej i wulgarniej. Ale wtedy ta osoba nie reaguje, bo po co? Pomóc sprzedawcy który wie jak wygląda niezgodność towaru z umową? - nierealne. Niech ta osoba wie że hipokryzja jest gorsza od chamskiej głupoty niektórych.

G
budowlaniec 2010-03-28 21:55

JK - jeśli już MUSISZ odpowiadać na moje posty, to pisz poprawnie. Nie dość, że bełkot, to jeszcze błąd na błędzie. Ortografia na poziomie ucznia 5-tej klasy podstawówki. A jest to żenujące nawet w wypowiedziach sprzedawcy.
Dodaj sobie do ulubionych: http://so.pwn.pl/

G
JK. 2010-03-28 22:12

To zawsze lepsze niż język przedszkolaka, któremu zabrano lizak. Żenująca jest każda twoja wypowiedź od pierwszego postu na temat wiercenia. Już ci mówiłem nie podoba ci się to nie komentuj, nie ukrywaj się pod innymi pseudo wyzywając mnie od idioty i kretyna.

G
budowlaniec 2010-03-28 22:28

Zrób sobie zapas chusteczek higienicznych, bo coś czuję, że gdy to pisałeś to strasznie się oplułeś...
Nie nazwałem Cię nigdy kretynem ani idiotą, chociaż przyznam, że nie mam o Tobie zbyt dobrego zdania. Jeśli zaś chodzi o używanie wielu nicków... wiesz może co słychać u kolegów vario, dd?(Nie zapamiętałem całej rodziny, wybacz.) Pozdrów ich serdecznie, najlepiej jeszcze dzisiaj wieczorem, gdy pójdziesz umyć zęby.
PS Dodaj do ulubionych: http://so.pwn.pl/

G
JK. 2010-03-28 22:37

Oczywiście pan budowlaniec swoją nienawiścią do mnie musi zepsuć każdy temat.
Rodziny? może przyznasz się do swojej: R2D2, gość, czy wiele innych?
I obawiam się że słownik jest twoją ulubioną stroną, bez tego nie potrafisz napisać nic z sensem?

G
budowlaniec 2010-03-28 22:51

Tutaj powinni sprzedawać chusteczki w hurcie: http://www.marcom.tarnow.pl/index.php/produkty/lista_produkty/86
Nienawiść...hmmm...nie schlebiaj sobie - na nienawiść trzeba sobie zasłużyć, nie wystarczy kilka histerycznych postów na forum. A my, budowlańcy, jesteśmy twardzi jak górale (wiesz, cały czas te procenty i procenty no i niszczymy namiętnie narzędzia, których serwisowania odmawiają nam później tacy geniusze jak Ty).
Pisz sobie co chcesz, średnio mnie interesują Twoje spiskowe teorie (kojarzenie mnie z Kol. R2D2 to akurat komplement, dziękuję). Jesteś zwykłym sprzedawcą elektronarzędzi, a sądząc po jakości Twoich wypowiedzi (mam na myśli ortografię) skończyłeś edukację na etapie podstawówki.
No dobrze, a teraz sięgnij po chusteczkę i czymś mnie zakasuj ;) Czekam!

G
JK. 2010-03-28 23:04

To się nazywa choroba, nad chorymi trzeba tylko ulitować się.
Do widzenia.

G
jacu 2010-03-28 23:58

na początku napisałem co jeszcze polecacie. miałem do czynienia z kresem ale to 10 letni model i nadal śmiga więc wiem że to dobry sprzęt. przekonuje mnie także 3 letnia gwarancja (tak jak bosch i aeg-ale z aeg to serwis jeszcze nie tak dobrze rozwinięty choć też używam tego sprzętu.)kucia i wiercenia raczej tyle samo:)ale dzięki za te wszystki informacje:)

Więc kupuj Kressa.Jeżeli marka jest przez Ciebie sprawdzona byłoby to pewnego rodzaju "zdradą" gdybyś odsunął się od niej.Ja używam marek które sam przerobiłem lub korzystam z praktycznych doświadczeń znajomych
Pozdrawiam i miłego użytkowania

G
jacu 2010-03-29 00:34

Osoba która kupuje pierwszy raz ma prawo usłyszeć wszelkie za i przeciw, ma prawo do zakupu za określoną sumę i wybierze to co najbardziej go przekona.
Trafna wypowiedż.Tylko że Ty drogi JK. nie bardzo chcesz przyjąć do wiadomości tych za i przeciw jeżeli tylko różnią się od Twojego zdania.Sam prowokujesz konflikty nazywając forumowiczów osiołkami,budowlańców (tych z budowy)niszczycielami narzędzi i pijanymi klientami.Nikt Ci nie ubliża a Ty sam uprzedzasz fakty nazywając siebie głupim sprzedawcą.Nie tędy droga trzymaj się w/w Twojego cytatu a będzie milej,przyjemniej i z pożytkiem dla wszystkich
POZDRO

G
budowlaniec 2010-03-29 09:19

To się nazywa choroba nad chorymi trzeba tylko ulitować się.
W pełni się z Tobą zgadzam. Dysortografia to przykra choroba. Zerknij na tę stronę (szukaj sygnatury F81.1):
http://stary1.portalmed.pl/finn2/klasyfikacje/index.stm?klas=icd10
Dowidzenia.
Do widzenia - http://so.pwn.pl/lista.php?co=do+widzenia&sourceid=Mozilla-search&od=0
Aby dodać stronę do ulubionych wystarczy kliknąć prawym klawiszem myszki, a następnie wybrać: "Dodaj do ulubionych...". To proste - skoro budowlaniec przebywający na wiecznym "procencie" sobie z tym poradził, sprzedawca elektronarzędzi nie powinien mieć z tym problemu.
Miłego poniedziałku!

G
Sławek1 2010-03-29 12:10

Polecam uwagi kolegi JK lekturę: "Erystyka, czyli sztuka prowadzenia sporów" niejakiego Schopenhauera.
Erystyka, czyli inaczej dialektyka erystyczna jest nauką o wrodzonej chęci człowieka, aby zawsze mieć rację. Jest sztuką dyskutowania w taki sposób, aby zachować pozory racji. Zajmuje się ona przekonaniem o słuszności dyskutantów i słuchaczy, a nie obiektywną prawdą jakiegoś twierdzenia.
Mozliwe ,że gdy przeczytasz to zastosujesz wtedy inna ze sztuczek niż stosowana bezwiednie;
Sposób 8: Obejmując tę strategię należy doprowadzać przeciwnika do złości, gdyż właśnie w złości nie jest on wstanie prawidłowo rozumować i dopilnowywać swoich korzyści. Sprowokować do złości można przez jawnie niesprawiedliwe traktowanie lub przez szykany, czyli rozważne stawianie przeciwnikowi przeszkód i utrudnień oraz przez bezczelne zachowanie się.
pozdrawiam i miłego dnia
Sławek

G
budowlaniec 2010-03-29 12:42

Polecam uwagi kolegi JK lekturę (...)
Sławku, to miłe, że troszczysz się o rozwój intelektualny naszego Kolegi, ale obawiam się, że to próżna praca.
Moim zdaniem powinien zacząć od słownika. Trudniejsze lektury dopiero później ;-) Wszak my, zanim sięgnęliśmy po "Pana Tadeusza", czytaliśmy "Rogasia z Doliny Roztoki".
Pozdrawiam,
Robert.

1 2 3