młotowiertarka kress

G
JK. 2010-03-29 14:53

Re:młotowiertarka kress

Tak, tak możne spis lektur szkolnych? To forum mnie zadziwia, zawodowiec, człowiek siedzący w fachu budowlańca, znający od kołyski narzędzia w dodatku tytuł przynajmniej doktora:) Brawo...chylę czoła przed waszą mądrością i inteligencją, obiecuje poprawę panowie profesorzy, więcej się nie odezwę. Bo aż mi głupio.
----------------------------------------------------
Krzychu i co wybrałeś?;)

G
JK. 2010-03-29 15:07

Osoba która kupuje pierwszy raz ma prawo usłyszeć wszelkie za i przeciw, ma prawo do zakupu za określoną sumę i wybierze to co najbardziej go przekona.
Trafna wypowiedż.Tylko że Ty drogi JK. nie bardzo chcesz przyjąć do wiadomości tych za i przeciw jeżeli tylko różnią się od Twojego zdania.Sam prowokujesz konflikty nazywając forumowiczów osiołkami,budowlańców (tych z budowy)niszczycielami narzędzi i pijanymi klientami.Nikt Ci nie ubliża a Ty sam uprzedzasz fakty nazywając siebie głupim sprzedawcą.Nie tędy droga trzymaj się w/w Twojego cytatu a będzie milej,przyjemniej i z pożytkiem dla wszystkich
POZDRO
Wybacz ale się mylisz, poczytaj troche sporów, to zobaczysz kto pierwszy je zaczyna, przykłady:
1) Z tego tematu, ten pan filozof nie miał co wymyślić to napisał:
Oj Jacu - bo Ty się nie znasz ;) W katalogach wyraźnie napisano, że są wygodniejsze i już :):):)
Nie masz dostępu do tych wszystkich danych sprzedażowych, nie wiesz co jest najlepsze dla użytkownika, ot jesteś...zwyczajnym użytkownikiem narzędzi, nie sprzedawcą. Nie wiesz co dla Ciebie dobre. Na szczęście są sprzedawcy, którzy za chwilę pokażą Ci jak mało wiesz, a także wskażą Ci właściwą drogę ;-)
Pozdrawiam,
Robert
A że nie miał sensowniejszych argumentów, zaczął czepiać się tego jak pisze i odsyłać do słownika. Choć sam robi byki, ale ja tego nie pisze, bo to nie forum o tym, kto zrobi więcej literówek, a o narzędziach.
Po drugie czego ja nie chce przyjąć? Pokaż mi jedną rzecz, z którą ktoś tu się nie zgodził, ba z czym ja się nie zgodziłem. Tylko nie pisz o wyważeniu kressa, bo to sprawa raczej jasna. Ktoś lubi Boscha ok, lepiej mu się nim pracuje ok, ale nie zmienia to faktu i reguły o silnikach pionowych, taka ich cecha. Więc to nie ja tu rozpętuje wojnę, tylko pewne osoby które mnie nie lubią, bo pare razy im dogryzłem. A to że kogoś nazwałem osłem, to przepraszam, ale znacznie wcześniej te same osoby zwyzywały mnie od głupiego sprzedawcy z marketu, od idioty i kretyna. A osoby do podobnym do mojego zdaniu są zaraz poniewierane i posądzane że to ja pod innym nickiem.
Zdaje się, że nawet ty jacu, w pewnym temacie jesteś posądzony o to, że jesteś moim sobowtórem;)

G
budowlaniec 2010-03-29 15:09

człowiek siedzący w fachu budowlańca, znający od kołyski narzędzia
Małe sprostowanie - znający praktyczne cechy narzędzi nie zaś dane katalogowe. Oprócz parametrów kilku maszyn, których używam, danych nie znam, nie cytuję, bo nie wertuję katalogów i mnie to nie kręci:)
w dodatku tytuł przynajmniej doktora:)
Hmmm... Tytuł doktora powinni dawać za znajomość "Pana Tadeusza", czy "Rogasia..."? Mickiewicz jest w średniej, więc celowo dałem też coś z podstawówki.
Brawo...chylę czoła przed waszą mądrością i inteligencją
Schlebiasz nam, dziękuję w imieniu swoim i Sławka. Znajomość kilku nazwisk nie powinno Cię zawstydzać. Wiesz, niektóre nawet w krzyżówce znajdziesz. Ja, np. kiedy już jestem na tych procentach i kiedy popsuję kolejne narzędzie, to przed wyjściem do sklepu celem wymiany na działające, lubię rozwiązać krzyżówkę.
więcej się nie odezwę.
Wszyscy trzymamy Cię za słowo i gorąco kibicujemy.
Bo aż mi głupio
Nie martw się. Niewielkim kosztem możesz się szybko podszkolić. Np. w Krakowie: http://www.szkolazaoczna.edu.pl/
Pozdrawiam,
Robert.

G
JK. 2010-03-29 15:15

Ok. bawimy się dalej panie profesorze:))
Praktyczne cechy Kressa i Boscha w tym temacie:)) - prosze bardzo? czekam:)))))))))))))

G
krzychu 2010-03-29 16:59

widzę że od dłuższego czasu nic się nie zmieniło na tym forum. to jest któryś mój temat na tym forum. jeszcze dobrze pamiętam ciągłe kłótnie pana j.k jk. itp o to kto komu nick podebrał i ciągłe wytykanie błędów. znów chcę się czegoś dowiedzieć a tu znowu na prawie 40 wypowiedzi to 30 nie dotyczy tematu tylko... wiadomo czego. panowie jeżeli nie potraficie nie kłócić się to NIE WYPOWIADAJCIE się na forum. albo przynajmniej niech ktoś mądrzejszy zakończy taką bezsensowną dyskusję.
Co do wyboru to jest kwestia następnego miesiąca ale zdecyduję się raczej na kressa:) pozdro dla wszystkich.

G
JK. 2010-03-29 18:35

Sam możesz obiektywnie ocenić, czemu tak jest a nie inaczej. Jeśli chciałbyś ocenić oba narzędzia udaj się do jakiegoś sklepu i tyle.

G
chris70 2010-03-29 22:44

i nie wydaje mi się by były wygodniejsze.
Oj Jacu - bo Ty się nie znasz ;) W katalogach wyraźnie napisano, że są wygodniejsze i już :):):)
Nie masz dostępu do tych wszystkich danych sprzedażowych, nie wiesz co jest najlepsze dla użytkownika, ot jesteś...zwyczajnym użytkownikiem narzędzi, nie sprzedawcą. Nie wiesz co dla Ciebie dobre. Na szczęście są sprzedawcy, którzy za chwilę pokażą Ci jak mało wiesz, a także wskażą Ci właściwą drogę ;-)
Pozdrawiam,
Robert
Z Pańskiej wypowiedzi aż wieje ironią, zastanawiam się po co? Widzę że pańska wiedza w tym temacie jest delikatnie mówiąc uboga, więc znalazł pan temat zastępczy, czyli atak na sprzedawców,ortografię itp. A w jakim celu? ano w takim żeby komuś stawić kontrę, czy też pokazać jacy to ci sprzedawcy oraz czytający fachową literaturę są głupi. Widzę ze to Pana bawi a nawet wzbudza dreszczyk emocji, może coś więcej? Dlaczego o tym piszę? Dla tego że zaatakował Pan JK i mnie nie przedstawiając sensownych argumentów. Ja posiadam wiedzę nie tylko z literatury fachowej i katalogów, ale przede wszystkim z praktyki, i nie pracowałem tylko Kressem i Hilti ale wieloma innymi narzędziami innych marek. Dlatego mam skalę porównawczą.
Może i Panu budowlańcowi przydałoby się czasami sięgnąć po jakąś broszurkę lub też zgłębić hasło ERGONOMIA. Pozwoli to Panu znaleźć odpowiedź na nurtujące pytania odnośnie poręczności, wygody przy pracy,wyważenia itp. Pozdrawiam Serdecznie)

G
budowlaniec 2010-03-30 00:44

Z Pańskiej wypowiedzi
Ojojoj...Wystarczy wytknąć byki ortograficzne i już piszą do ciebie per "Pan"... Ciekawe...
Widzę że pańska wiedza w tym temacie jest delikatnie mówiąc uboga
Kol. JK ostatnim razem nie potrafił odpowiedzieć, więc zapytam PANA chrisa - która konkretnie wypowiedź wskazuje na ubogą wiedzę?
czyli atak na sprzedawców,ortografię itp.
Nie wiem jak szanowny Pan, ale ja nieumiejętność pisania w ojczystym języku traktuję na równi z bekaniem i puszczaniem bąków przy stole.
Dla tego że zaatakował Pan JK i mnie nie przedstawiając sensownych argumentów.
Proszę zacytować (chyba, że traktujemy PANÓW JK i chris 70 jako jedną osobę, wtedy ok!) rzekomy atak.
Ja posiadam wiedzę nie tylko z literatury fachowej i katalogów
Cieszę się i z głębi serca gratuluję!
Może i Panu budowlańcowi przydałoby się czasami sięgnąć po jakąś broszurkę lub też zgłębić hasło ERGONOMIA.
Owszem, przydaje się, kiedy PAN budowlaniec kupuje kolejne narzędzie. PAN budowlaniec nie ma jednak pamięci do danych katalogowych, dlatego trudno mu polemizować ze sprzedawcami, którzy posiadają jedynie wiedzę katalogową.

G
budowlaniec 2010-03-30 00:47

więcej się nie odezwę
Ok. bawimy się dalej panie profesorze:))
Praktyczne cechy Kressa i Boscha w tym temacie:)) - prosze bardzo? czekam:)))))))))))))

Jeśli chcesz, żeby traktowano Cię poważnie, wywiązuj się z danej obietnicy.

G
JK. 2010-03-30 01:09

Ciebie też mało kto traktuje poważnie, ponieważ zamiast podać konkrety, bawisz się w takie gry. Ale ok, powiedz panie profesorze, jakie są praktyczne cechy tych młotków, co je rózni itp... Pokaż wiedzę praktyczną, skoro inni mają więdzę katalogową. A jak nie masz praktycznych doświadczeń z takimi narzędziami to daj innym się wypowiedzieć, kupujący i tak zawsze na wstępie wybiera to co widział w katalogu, wybiera po danych, wybiera po lepszej jego zdaniem cenie.
Więc czy chcesz czy nie to sprzedawca jest pierwszym(lub ostatnim) ogniwem, według którego ktoś kupuje narzędzie. Od tego jest właśnie sprzedawca, to jego praca przekazać uwagi teoretyczne a jak ma doświadczenie to i praktyczne.

JK ostatnim razem nie potrafił odpowiedzieć, więc zapytam PANA chrisa - która konkretnie wypowiedź wskazuje na ubogą wiedzę?
Oczywiście w tym temacie... A proszę wskazać post w którym zamieściłeś wypowiedź tyczącą się tematu młotowiertarek, bo ja takiego nie zauważyłem. Więc o czym to świadczy? moim zdaniem o braku wiedzy i chyba nie tylko moim.
Dlaczego poczułem się zaatakowany? A no dlatego że ja tez posłużyłem się wiedzą katalogowo - praktyczną.A kolega jak widać nie cierpi "katalogowców", więc jak miałem to odebrać?
Myślę też że nie masz co pomiatać sprzedawcami, a to z racji tego że urągasz ludziom którzy korzystają z ich usług podczas wizyty w sklepie.
Owszem, masz racje, poprawne pisanie w ojczystym języku jest podstawą, ale to nie forum ortograficzne tylko narzędziowe, i chodzi tu głównie o sens wypowiedzi a nie o ż czy rz. Osobę oczekującą odpowiedzi na konkretne pytanie, mało interesuje ortografia a jednak musi czytać posty na ten temat ( to żadna przyjemność) Akurat w tym przypadku temat młotowiertarek został zdominowany przez Ortografię, literaturę i... pyskówkę.
Małe wyjaśnienie: Ponieważ na poczatku nie wiem z kim mam przyjemność pisać używam formy grzecznościowej pan. To chyba nic złego.)) Pozdrawiam.

G
chris70 2010-03-30 21:56

JK ostatnim razem nie potrafił odpowiedzieć, więc zapytam PANA chrisa - która konkretnie wypowiedź wskazuje na ubogą wiedzę?
Oczywiście w tym temacie... A proszę wskazać post w którym zamieściłeś wypowiedź tyczącą się tematu młotowiertarek, bo ja takiego nie zauważyłem. Więc o czym to świadczy? moim zdaniem o braku wiedzy i chyba nie tylko moim.
Dlaczego poczułem się zaatakowany? A no dlatego że ja tez posłużyłem się wiedzą katalogowo - praktyczną.A kolega jak widać nie cierpi katalogowców, więc jak miałem to odebrać?
Myślę też że nie masz co pomiatać sprzedawcami, a to z racji tego że urągasz ludziom którzy korzystają z ich usług podczas wizyty w sklepie.
Owszem, masz racje, poprawne pisanie w ojczystym języku jest podstawą, ale to nie forum ortograficzne tylko narzędziowe, i chodzi tu głównie o sens wypowiedzi a nie o ż czy rz. Osobę oczekującą odpowiedzi na konkretne pytanie, mało interesuje ortografia a jednak musi czytać posty na ten temat ( to żadna przyjemność) Akurat w tym przypadku temat młotowiertarek został zdominowany przez Ortografię, literaturę i... pyskówkę.
Małe wyjaśnienie: Ponieważ na poczatku nie wiem z kim mam przyjemność pisać używam formy grzecznościowej pan. To chyba nic złego.)) Pozdrawiam.

G
Sasza 2010-04-04 22:29

Nie ma o co drzeć kotów :)
Młotowiertarki KRESS-a to bardzo dobre elektronarzedzia -chętnie kupowane i posiadające mały odsetek reklamacji.
Nie bez znaczenia jest 3 lata gwarancji tak na firmę jak i na zakup indywidualny.
Ceny też nie powalają -na pewno Kress jest bardzo konkurencyjny w stosunku do niebieskiego Boscha czy De Walta i na pewno nie gorszy w podobnym segmencie.
Z czystym sumieniem można polecić.

1 ... 2 3