Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Panowie wróćmy jednak do wiertarek. Jestem majsterkowiczem, mam dylemat i 250 złotych na wiertarkę a to są modele , które mnie interesują: Skil 6388 - 169zł, Bosch PSB 650 RE - 180 zł, Skil 1021AA - 199zł, Skil 1024 (dwa biegi , ale dość ciężka) 220 zł, Skil 6410 -235 zł, Hitachi FDV16VB2 – 245 zł, oraz Bosch GSB 13 RE 265 zł, Makita 1640 – 265 zł(może nagnę swój budżet ) . A może jakieś inne modele polecicie .
Miro - w tym budżecie kupisz jeszcze coś z DeWalta, AEG lub taniej - Ryobi, Makteca. Większość wiertarek w tym przedziale będzie miała pełne łożyskowanie. Będą różniły się szczegółami, np. DeWalt nie ma wstępnego ustawiania prędkości obrotowej, a uchwyt będzie kluczykowy. Wspomniałeś, że masz już w domu elektropneumatyka, więc tak naprawdę za takie pieniądze każda z wymienionych wiertarek będzie odpowiednia. Najprościej będzie pójść do sklepu i "wymacać" każdą maszynkę. Konkretne typy wspomnianych powyżej producentów, to: Maktec: http://allegro.pl/makita-maktec-mt814-wiertarka-udarowa-710w-13mm-i1800314198.html DeWalt: http://allegro.pl/wiertarka-udarowa-650-w-dewalt-dwd024-super-cena-i1797768775.html Ryobi: http://allegro.pl/wiertarka-udarowa-600w-eid600rs-ryobi-warszawa-i1811066507.html AEG: http://allegro.pl/wiertarka-aeg-sbe-600-r-nowa-okazja-i1809502454.html Z rzeczy godnych uwagi zerknąłbym jeszcze na dwubiegową DWT z 4-letnią gwarancją na paragon: http://allegro.pl/dwt-sbm-810-t-wiertarka-udarowa-4-lata-gw-i1800779123.html (test bezudarówki znajdziesz na blogu ->adres poniżej) Sam używam wspomnianego AEG, opisanego w poście powyżej. Życzę owocnych poszukiwań! ;-)
dzięki PanFleks:)) Gość:aaaa - zniżył bym się do Pana bardzo niskiego poziomu komentując Pańskie posty.
Arci, a możesz zdradzić w którym sklepie widziałeś tego Kressa? Dzięki za pomoc Pozdro Piotrek
Bouli tego Kress'a widziałem w markecie L M
Arci, dzięki za info. Widziałem ją właśnie wczoraj popołudniu. Wyglądała całkiem porządnie tylko uchwyt wiertarski miała taki kompozytowy z dziwnym jak dla mnie uchwytem. Żeby założyć albo zdjąć wiertło należy część uchwytu ściągnąć i instalować wiertło a potem do góry i i jest zablokowane. Nie znam się i być może jest to jakieś profi rozwiązanie i zastanawiam się czy to nie padnie przedwcześnie. Pytanie do expertów. Co byście wybrali? Ten Kress czy Einhell Red RT-ID 65 lub 75. Cena jest identyczna
EINHELL Red Line Wiertarka udarowa RT-ID 105 cena też znośna http://www.narzedzia.com.pl/sklep/einhell-red-wiertarka-udarowa-rt-id-105,6004.html Dane techniczne: •Napiecie znamionowe: 230 V ~ 50 Hz •Moc: 1 050 W •Ilosc biegów: 2 biegi •Liczba obrotów: 0 - 1.100 / 0 - 3.000 min-1 •Srednica wiercenia: -drewno: 40 mm -betonie: 16 mm -stal: 13 mm •Liczba udarów: 0 - 17.600 / 0 - 48.000 min-1 •Srednica wiertła: 13 mm •Długosc kabla: 3 m •Wymiary op. 365 x 260 x 91 mm •Waga netto: 3,6 kg •Waga brutto: 3,9 kg Wyposażenie standardowe: •Metalowy szybkomocujacy uchwyt wiertarski •Metalowy ogranicznik głebokosci wiercenia •Uchwyt dodatkowy w obudowie antyposlizgowej i ze schowkiem na wiertła •Klips na kabel •Uchwyt antyposlizgowy
105tka jest dla mnie za duża i to zdecydowanie. Często majsterkuje w drewnie i potrzebuje mieć w miarę możliwości lekki sprzęt więc 75 to max o czym myślę
Bouli, a potrzebujesz koniecznie udarowej? Bo jeśli tylko do drewna, to weź jakąś prostą bezudarową. Oferują zazwyczaj wyższą prędkość obrotową, lepiej wierci się małymi średnicami w drewnie i metalu. Pozdrowienia, Pan Fleks
Co do pytania odnośnie kressa za 200zł a Einhella, oczywiście wybrałbym kressa ale jeśli rzeczywiście kosztuje 200zł;) Miro11 - w jakim sklepie mają Bosch PSB 650 RE za 180zł??:>
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.