Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Posiadam kosiarkę P53-625D od dwóch lat.Mam do koszenia ok 1500m .Nie jestem zadowolona z niej,kosi kiepsko ,kładzie trawę,często tez zostawia nie --dokoszone miejsca ,ciągle się zatyka i gaśnie.a i wyrzut do kosza nie najlepszy .Przy dłuższej trawie muszę kosić 2 razy(jest trochę łażenia).Noże były już ostrzone dwukrotnie,ale to nić nie pomaga. Działkę mam daleko od miejsca zamieszkania(jeżdżę co 2 tyg.),w okolicy nie ma serwisu.Zresztą nie bardzo wiem jaka jest tego przyczyna.Chyba kupiłam" bubla",nówkę w sklepie. Nie wiem co robić!
no jeżeli chodzi o koszenie, to na p53- 550 cm nie moge powiedzieć złego słowa. Idzie jak czołg, kosi dokładnie, nawet wjechanie zbyt szybko dla jaj w wysoką trawe szybko, nie schodzi z obtrotów. Tego akurat nie moge zarzucić tej kosiarce. A co do gaźnika i informacji od kolegi, to przy okazji zapytam o to mechanika w serwisie H, zobaczymy czy to potwierdzi. Jest na gw, napewno bedzie okazja choćby przy przeglądzie gwarancyjnym na sprawdzenie i ewentualną poprawe. Mówisz, że to jest zaciąganie pustej mieszanki (bez benzyny) przez nieszczelność kanału dolotowego? Wsumie te prychania nie są dodatkowe (trzymając rękę naprzeciw tłumika w tych momentach nie ma wydechu a nie jest dodatkowy jak przy wystrzałach np w autach), więc coś w tym jest co piszesz. Dzięki za ciekawe informacje.
Akwe 59 Masz dwa lata kosiarke i dopiero 2x ostrzyłaś nóż? Toz to jest przyczyna klopotow1 kosiarka nie scina trawy tylko ja wyrywa i nawija na nóż zamiast kosić. Jak Ci się zrobi kłąb z trawy pod kosiarką to nie ma siły jej przepchną ći często zwalnia a nawet zgaśnie.wyrzut tez jest przytlumiony , parę obrotów , nawinięta trawa zostaje pod kosiarką. Naostrz nóż!!!!!. pozdrawiam Slawek
Dzięki Sławek za odpowiedź...przywiozłam nóż i muszę znaleźć serwis ostrzenia,sama nie potrafię.Mam nadzieje ,ze to pomoże...jeszcze raz dzięki pozdrawiam
akwe... Wszystko będzie Ok... dam ci przyklad z mojgo doswiadczenia; kosiarka z napędem i duzym silnikiem 5KM w sobotę, gdy kosilem mokrą trawę mełła, i zostawiała trawę pod sobą1 Po naostrzeniu noża zbierllem trawę do kosza!. W tym samym czasie syn kosil kosiarka b.napędu z silnikiem 3,5KM ,ale z ostrym nozem- kosiarka szła bez zająknięcia i wyrzucała doskonale trawę.Ostry nóż to podstawa lekkiego koszenia! pozdrawiam Sławek
Dzięki pojadę i wypróbuje,nóż już mam nowy i swój stary naostrzony.Odezwę się po powrocie.Pozdrawiam
witam, a co sądzicie o modelu http://www.ksylon.pl/index.php?products=product&prod_id=795 "> http://www.ksylon.pl/index.php?products=product&prod_id=795 ? http://www.ksylon.pl/index.php?products=product&prod_id=795 "> http://www.ksylon.pl/index.php?products=product&prod_id=795 mamy działkę 2500mkw a do tego często się trafia że nie mamy czasu na systematyczne koszenie albo pada przez dłuższy czas i ogród szybko zarasta. A więc kosiarki mają u nas nieraz warunki ekstremalne. Ta ma silnik B&S górnozaworowy http://briggsandstratton.com.pl/index.php?page=produkty&kat=2&id=10&grupa=kosiarki&grupa2=INTEK+EDGE+OHV&model=18]875 Seria OHV cena już dość wysoka i w jej odrębie można już bardziej wybierać, co o niej sądzicie?
Kosiarka jest OK, silknik też...ale ma wadę ( małą?)- potrafi się rozciec zbiornik w miejscu zgrzania górnej pokrywy..Obejrzyj jak to tam jest zrobione Jeżeli Ci poprzerasta trawa na działce, albo trawa jest dość wysoka i mokra to w koszeniu nawet b.duża moc silnika Ci nie pomoże. Przeanalizuj zakup pod względem możliwosci zostawienia zmielonej trawy na trawniku. Tecumseh i Honda to też dobre silniki Slawek
Z tego co słyszałam od serwisanta u którego oddaliśmy do naprawy naszą obecną kosiarkę, do silników Hondy są drogie części i przez to koszt późniejszej naprawy leci w górę, dlatego przeglądałam oferty w odrębie silników B&S. Martwi mnie ta wada w tych PARTNERACH, myślałam o tym mocniejszym modelu poniewać też często kosimy dużo na raz, więc wiadomo mocniejszy silnik więcej zniesie, ale teraz przemyślę opcje modelu P53-675. Co do pozostawoiania zmielonej trawy jet to fajne, ale przy mega wysokiej, myślimy o bocznym wylocie i późniejszym zgrabieniu, i tu podoba mi się ten wylot w Partnerach, fajny szeroki. Wczoraj oglądaliśmy trójkołowego vikinga MB 3 RT i jedyne co mi sie w niej nie podobało to właśnie odchylany wylot boczny który miał dość mały przekrój.
Kupiłem kosiarke firmy Brics Intek silnik 6.5 Konia model 95 i mam pytanka na temat opini o tej Kosiarce prosze pomuszcie bo niewiem czy dobry wybur
kupilem kosiarke partner popracowala niespelna 5 godzin i sie zajechala to najwiekszy bubel jaki mozna kupic nie polecam nikomu
a jaki model, jaki silnik? w kazdej firmie kosiarki silniki i tak są b&s albo hondy. Robiłes przerwy w pracy co powiedzmy 20 minut? Na dotarciu bardzo sie silnik grzeje i nie mozna jechac na maxa.
Witam, mam taki smieszny problem ... Nie wiem jak wymienic olej w kosiarce Partner z silnikiem BS 625serie... pomożecie:)
daadi: Rozgrzej kosiarke - olej, przechyl ją po ustaniu pracy na bok ( na stronę WTDECHU!) i odkręć korek spustowy i wylej olej do płaskiego pojemnika uważając aby nie ciekł na nóż. Oczywiście kosiarka w trakcie spuszczania oleju musi stać na 4-rech kołach. Następnie wkręć korek i przez wlew nalej olej. Musisz to robić aż bedziesz go miał na max drugiej dziurce bagnetu. Olej najlepiej trochę lepszy niż sprzedaje Briggs, wiec np syntetyk lub półsyntetyk. Olej z K@ semisyntetic 10W$0 kosztuje 13 zł więc jest tańszy a lepszy od briggs'owskiego. Przed nalaniem oleju możesz łatwo odkręcic i naostrzyć nóż! pozdro Sławek
A czy w nowej kosiarce trzeba najpierw naostrzyć nóż?czy mozna odrazu kosić?bo tydzien temu czerwca kupiłem Partnera P53-550CM ale coś mi słabo idzie ta kosiarka,i tak myśłe że albo nóż tępy albo trawa za wysoka....no i te kółka nieszczesne tylnie momentalnie sie zaklejają trawa i wychodzi podwojne kolo;/
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.