kosa spalinowa Powermat - co to jest ??

Do ostatniej strony »
G
platerek_szynki 2012-08-07 10:49

Re: kosa spalinowa Powermat - co to jest ??

Mały update - fajka świecy w kosie to śmiech - sprężynka z "wąsem" wbitym w kabel WN, wąs zakulony żeby nie wypadł lol . Kosa zgasła przy pracy z powodu pęknięcia tego wąsa. Wymiana na fajkę NGK za 10 PLN załatwiła sprawę. Podejrzewam, że jest to celowe działanie, żeby ludzie kupowali cewki. Więc jak kosa nie pali i nie ma iskry to sprawdź. Wymiana trwa 3 minuty....

G
platerek_szynki 2012-08-07 10:53

zapomniałem dodać - pasuje fajka NGK o numerze LB05EH (od WSK)

G
platerek_szynki 2012-08-08 15:11

Re: Re: kosa spalinowa Powermat - co to jest ??

Kupiłem od nich Garden BC415, czy to normalne że podczas pracy cały silnik się kręci wokół własnej osi na obudowie sprzęgła w miejscu gdzie się łączy z wałem?

Normalne, dzięki temu możesz kosić pochyły teren bez zmiany pozycji silnika. Pozycja silnika ustala się sama po podwieszeniu na uprzęży.

G
ojtam 2012-08-31 08:51

koszę tym sprzętem już drugi sezon głowice mam trzy oryginalne ale przed użyciem rozebrałem je i poskładałem zgodnie z logiką /temat jak rzeka/ żyłkę odwijam ręcznie i nic się złego nie dzieje ,faktem jest to ,że wymieniłem już dwa szarpaki w jednym padła sprężyna a w drugim porwał się sznurek ale to są grosze na alledrogo 32 zł z wysyłką ,po zakupie przesmarowałem molibdenem przekładnię kątową bo była sucha ,w korku powiększyłem otworek odpowietrzający ,fajkę od świecy zdemontowałem i dałem na ostro teraz czeka mnie wymiana świecy bo jest jakaś LD-L7T założę NKG ,mam model HR-BC 430 leję olej STIHL mieszanka 1:25 trochę kopci ale tylko na wysokich obrotach a tych używam rzadko bo kose z rąk wyrywa zwłaszcza przy dotknięciu z glebą,każdy sprzęt za taką kasę wymaga wstępnego przeglądu zaraz po zakupie zwłaszcza jak ktoś ma trochę smykałki do majstrowania a jak tego się nie ma to pozostają tylko firmówki a to też niekiedy boli -oj boli i to bardzo;)

G
brodacz51 2012-09-27 21:00

brodacz51@tlen.pljaki jest adres serwisu Pilne

G
trawa 2012-11-30 17:12

dosciu je sprzedaje

m
momy 2013-05-12 21:30

kolego serdecznie ci odradzam tego typu kose,cena moze i atrakcyjna ale problemów bez liku np.paliwożerna,problemy z odpalaniem na ciepłym silniku.mam to coś już 2 rok i za każdym razem się męczę ,nie rozumiem ludzi którzy zachwalają ten szajs.

G
amandil 2013-05-23 11:57

witam kupiłem tą kosę i teraz żałuję pali jak smok ciężko odpala przekładnie lecą na byle kamieniu porażka poza ceną to żadna rewelacja 4 konna kosa a na daje się tylko do żyłki lepiej kup jakąś tanią firmówkę a nie będziesz żałował

G
plasterek_szynki 2013-06-02 22:21

No cóż, sprzęt może nie jest super, ale u mnie leci już czwarty rok. Z tarczą daje radę wycinać siewki drzew takie do 3 cm bez zająknięcia. Kosy teraz używam rzadko (3-4 razy w roku po około 800m) i daje radę. Ale kto bogatemu zabroni kupić firmówkę. Oczywiście sprzęt jest niedopracowany - patrz problemy z fajką i odpowietrzeniem zbiornika, ale poza tym przejdzie. Gdybym używał profesjonalnie i kosił hektary, to pewnie wiązłbym Husqvarnę - tak jak kosiarkę. Tylko kosiarka chodzi u mnie co 5-7 dni po 1000m.

G
olaf 2014-07-11 22:21

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

G
Użytkownik takowej kosy 2016-10-11 15:23

G
yogi 2017-05-21 13:54

G
Majsteeerek176 2018-07-15 16:08

Mam taką kosą jakość za cenę używam 3 lsta i niemam kłopotów mały feler to częsta wymiana świecy szybko padają

G
Majsteeerek176 2018-07-15 16:08

Mam taką kosą jakość za cenę używam 3 lsta i niemam kłopotów mały feler to częsta wymiana świecy szybko padają

G
patryk st 2019-09-18 14:41

kosa godna polecenia mam ją k 5 lat i kosi bez zarzutów jedynie tylko świeca padła ale to jest niewielki koszt elektronarzędzia też mocne i trwale także polecam

1 ... 5 6 7