Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
witam, chciałbym sie zapytac jaka wiertarke udarowa mam wybrac do prac remontowych w domu, do wydania mam okolo 400 złotych, na allegro znalazłem myśle ze 2 ciekawe okazje, ale nie jestem pewnien czy ten sprzet jest dobry. Pierwsza z nich to wiertarka Metabo SBE 850 Inpulse http://www.allegro.pl/item229660954_metabo_sbe_850_impuls_wiertarka_udarowa_nowa_.html A druga to Makita HP2051F http://www.allegro.pl/item229655247_makita_hp2051f_udarowa_2_biegowa_nowiutka.html Z góry dziękuje ;]
metabo ma dobrą cenę, ale dziwnym trafem nie ma ani ogranicznika głębokości ani walizki..... prawdopodobnie może być kradziona, bo nowy sprzęt ZAWSZE jest w walizce i zawiera ona ogranicznik głębokości... ja bym się zastanowił nad czymś innym. No i połowa ceny sklepowej???? za nówkę??? za tanio. żadna firma w Polsce nie ma takich upustów w metabo by pozwolić sobie na taką cenę. trochę mi to metabo śmierdzi pozdro
Wysłałem do sprzedającego maila z prośba o dokładne zdjęcia wiertarki i zapytałem czy ma gwarancje producenta, zobaczymy co odpowie. A co sądzisz o tej makicie? A może zaproponujesz jakis inny sprzet w tym przedziale cenowym, tylko taki zeby sie nie rozsypał po trzech dziurkach ;] Dziękuje i Pozdrawiam. ;]
Zapytaj go nie o więcej zdjęć, ale o pisemną gwarancję i ewentualnie dowód zakupu, bo to podstawa, przy oddawaniu sprzętu do naprawy gwarancyjnej ;). jeśli maszyna ma pracować w domu, to zadam jeszcze jedno pytanie. w czym chcesz wiercić, cegła, beton??? bo to podstawa, gdy zamierzasz wiercić w betonie, potrzebujesz raczej jakiegoś elektropneumatyka na sds+ a nie wiertarkę udarową. Ale jeśli jest to zwykły mur, plus w opcji zamierzasz powiercić w drewnie i metalach, poleciłbym... (o nie Michale, tym razem nie tą wiertarkę ;P) ... boscha zielonego, PSB 750-2 RE. kosztuje 400 zł na półce w sklepie, więc na allegro będzie taniej. ma 750W i jest dwubiegowa. do domu w zupełności wystarczy.
p.s. a co do makity, powiem szczerze w ogóle w tej marce nie siedzę, więc trudno mi by było rzetelnie się o niej wypowiedzieć pozdro
witam:) http://www.allegro.pl/item229574164_wiertarka_udarowa_black_decker_kr850ck_850w_.html klogo a co dokładnie bedziesz robił?? mieszanie wkręcanie to 2-biegówka Ci wystarczy (mieszanie stopniowe, to nie mieszarka). jeżeli nie będziesz wyonywał takich prac to zwykła jedno biegowa wiertarka wzupełności wystarczy:) a jest w czym wybierać pozdro
Mieszac raczej nic nie będe ;] A Wiercenie to głownie w Suporeksie, Cegle, Od czasu do czasu w betonie do 12mm i w róznych metalach.
oki. myślę że KR603 lub KR653 lub KR703 lub KR753 z B&D spokojnie Ci wystarczy. mechanicznie praktycznie niczym się nie różnią, oprócz silnikami. wszystkie są na łożyskach tocznych a nie tulejkach, mają blokady wrzeciona(jedno tulejowy uchwyt wiertarski), prawe lewe obroty takie same i wedłóg mnie zajefajny udar:). zewnetrznie różnice to: 603 i 653 są w czałkowitej obudowie plastikowej, 703 i 753 mają budowe słoikową i osłona przekładni jest metalowa, 603 nie ma podgumowanego uchwytu i tym można ja rozróżnić od 653. dla porównania poprzedniej serii wiertarek do obecnej: nowa: http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=228355739 stara: http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=229021647 co do różnic to to że gadbaryty się zmieniły i w starszych modelach obroty prawolewo były różne. pozdro
Jeśli chcesz wydać cztery stówy, to spokojnie bierz makitę. Profesjonalny sprzęt w domowych warunkach będzie długo i wiernie służył. Makita to uznana marka. Z doświadczenia wiem iż z metabo są problemy, szczególnie z uznawaniem reklamacji, pozatym to kąkretne metabo, jak ktoś to określił, śmierdzi.
he he, wydaje mi się, że każdy profesjonalny sprzęt w warunkach domowych będzie służył długo i bezawaryjnie ;) a co do metabo mocno zdziwiło mnie Twoje zdanie jakoby stwarzali problemy przy reklamacjach. Od 10 lat w tym siedzę i jeszcze nie miałem przypadku poza ewidentną winą użytkownika (próba reklamacji piły widiowej z powyłamywanymi wszystkimi zębami) by odmówili naprawy lub stwarzali problemy. Powiedziałbym raczej że ich serwis jest równie liberalny jeśli chodzi o naprawy gwarancyjne co serwis boscha, ale z kolei nie są tak szybcy w ich realizacji jak bosch. pozdro
Kolego Jakubie. Zarówno ta makita jak i metabo to dobry sprzęt i do domu wystarczy w 200%. Proponuję się zapoznać także z ofertą De Walta i boscha. Myślę że na prawdę w podanej przez ciebie cenie znajdziesz coś fajnego. Co mogę ci doradzić to jeśli chcesz wydać takie pieniądze to kup sprzęt w sklepie. Tam masz pewność oryginalności. Na allegro widzisz sprzęt dpoiero po otwarciu paczki a zdarza się że dowiadujesz się że to podróbka dopiero podczas wizyty w serwisie. W najlepszym wypadku pozostaje ci negatyw i na tym koniec. Pozdrawiam
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi ;] A co sądzicie o tym sprzęcie? Czy bedzie pracował bezawaryjnie? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=231305223&msg=Aukcja+zosta%C5%82a+dodana+do+obserwowanych.%0A%09%3C%2Fp%3E%3Cp%3EAby+przed+zako%C5%84czeniem+otrzyma%C4%87+e-mail+z+przypomnieniem%2C%3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ustawienia+w+zak%C5%82adce%0A%09%3Ci%3EMoje+Allegro+%3E+Aukcje+%3E+%3Ca+href%3D%22%2Fmy_allegro.php%3Fpage%3Dauctions%26type%3Dwatch%22%3EObserwuj%C4%99%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E
w warunkach domowych spokojnie wystarczy na długie, długie lata pozdro
Kolego Jakubie. Sprzęt który tu podałeś to sprzęt z segmentu profi. Do domu aż nadto. Jego zakup jak na warunki domowe to super inwestycja. Zaręczam że starczy ci on an długie lata przyjemnej i bezawaryjnej pracy. Jeśli chcesz wydać niemałą kasę na sprzęt do domu to dobry wybór. Sprzęt na moje to oryginał. Pozdrawiam
i na tym polega sprzedaż elektronarzedzi. dobrać odpowiednie narzedzie do odpowiedniej pracy i czestotliwości tej pracy. i nie opłaca sie płacić więcej jak się nie wykorzystuje sprzętu w 100%. czyli amator nie wykorzysta obtymalnie wiertarki makity,niebieskiego boscha, dewalta, metabo itd, bo szkoda tego narzedzia na 15 otworów rocznie. pozdro
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.