Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
Witam. Nawet najtańsza markowa pilarka będzie dobra. Ważne, żeby był dostęp do serwisu i części zamiennych. Kurs obsługi pilarki też jest potrzebny,...
PKS Brzeg – usługi mechaniczne to pewność, że Twój samochód zostanie naprawiony przez fachowców. Ich zaangażowanie i profesjonalizm są na najwyższym...
Czy ktoś może mi powiedzieć czy warto kupić młot udarowy tej firmy: Sparky BPR 261E PROFESSIONAL SDS+ i jak urządzenia tej firmy mają się do firmy Einhell.
Witaj Zapomnij o Einhellu, to typowa amatorszczyzna. Natomiast Sparky produkuje profesjonalne urządzenia. O ile mi wiadomo, jest to niemiecka firma, która wykupiła bułgarskiego Eltosa(swego czasu producenta jednych z najlepszych szlifierek kątowych na świecie) Wiem, że w segmencie szlifierek i bruzdownic Sparky podtrzymuje wysoką jakość wykonania. Niewiele jednak potrafię powiedzieć odnośnie młoto-wiertarek, po prostu za mało się ich sprzedaje, aby wyrobić sobie opinię na ich temat. Biorąc pod uwagę cenę i parametry to za te same pieniądze proponowałbym Ci Makitę HR 2450, lub o ok. 100- zł droższego Boscha 2-26 DRE. W razie watpliwosci, służę poradą. Pozdrawiam
Sam niedawno kupiłem SPARKY taki sam model i muszę powiedzieć dobry sprzęt tylko mam kilka zastrzeżeń.Po pierwsze to 800W-przy wierceniu w kamieniu i betonie strasznie traci na mocy i obrotach.Po drugie to mi się nie chce wyłączyć udar na opcji wiercenie? Nie wiem o co chodzi! Ja bym polecał Boscha z funkcją constant electronic albo metabo UHE 28 MULTI
Witaj Zapomnij o Einhellu, to typowa amatorszczyzna. Natomiast Sparky produkuje profesjonalne urządzenia. O ile mi wiadomo, jest to niemiecka firma, która wykupiła bułgarskiego Eltosa(swego czasu producenta jednych z najlepszych szlifierek kątowych na świecie) Wiem, że w segmencie szlifierek i bruzdownic Sparky podtrzymuje wysoką jakość wykonania. Niewiele jednak potrafię powiedzieć odnośnie młoto-wiertarek, po prostu za mało się ich sprzedaje, aby wyrobić sobie opinię na ich temat. Biorąc pod uwagę cenę i parametry to za te same pieniądze proponowałbym Ci Makitę HR 2450, lub o ok. 100- zł droższego Boscha 2-26 DRE. W razie watpliwosci, służę poradą. Pozdrawiam ja tez popieram powyzsza opinie. SPARKY JEST O.K. Sprobuj nowego modelu mlotowiertarki model 540, sila udaru - 12 J !
Nie słuchaj złych opinii o Einhell bo sprzęt tej firmy jest nienajgorszy i jeżeli nie używasz profesjonalnie tego sprzętu tzn gdy on nie pracuje non stop to nie ma sensu wyrzucać pieniędzy w błoto na sprzęt profesjonalny. Sam mam firmę budowlaną, jestem inżynierem mechanikiem i mam w firmie sprzet tej firmy konkrentnie młotowiertarke BHG 726 za około 400 zł (i kilka innych i wszystkie pracuja praktycznie bezawaryjnie kilka lat - ACZKOLWIEK SPRZĘT U MNIE W FIRMIE DO RĘKI MOGĄ WZIĄŚĆ JEDYNIE ŚCIŚLE OKREŚLENI LUDZIE KTÓRZY ZA NIEGO ODPOWIADAJĄ NIKT INNY NIE MA PRAWA OWEGO SPRZĘTU NAWET DOTKNĄĆ CHYBA ŻE POD OKIEM OSOBY ODPOWIEDZIALNEJ ZA NIEGO MOŻE JEDYNIE GO CZYŚCIĆ I TO OCZYWIŚCIE BEZ ROZBIERANIA) do zastosowań amatorskich wystarczy w zupełności a nawet aż za nadto. Trwałość sprzetu oprócz jakości wykonania zależy od wiedzy tego który go używa, odpwiednio dobierając ludzi udowodnię ci że elektornarzędzia Hilti będą miały mniejsza trwałość niż np Einhell a jeszcze bardziej się starając przy doborze ludzi Hilti okażę się słabsze od Topexa (tak nawiasem mówiąc mam fezarkę do drzewa przerobioną przeze mnie która pracuję juz cztery lata w warsztacie stolarskim), więc nie wierz w owe bzdury o niezniszczalności sprzętu profesjonalnego sprzęt jest na tyle trwały ile wiedzy w swym mózgu ma jego użytkownik to podstawa - by ocenić trwałość narzędzia musisz go oceniać przy pracy tymi samymi ludźmi i takiej samej robocie (aczkolwiek wiedz że jeżeli ktoś ma coś w głowie to po zniszczeniu pierwszego narzędzia będzie wiecej myślał gdy weźmie do ręki drugie i nawet tutaj ocena nie będzie w pełni obiektywna). Jeżeli masz wiedze techniczną to sprzet tej firmy posłuży ci lata, jeżeli jesteś laikiem to musisz mieć profesjonalny bo tylko taki ma szansę wytrzymać (choć wcale nie powiedziane że wytrzyma) twój brak wiedzy choć wiedz że jest to tak jakbyś jechal na spacer w pogodny dzien czołgiem. Najpierw określ co chcesz robić czyli do czego go stosowoać a potem dobieraj sprzęt!!!!! i zapamiętaj trwałośc sprzętu wyznacza Twoja umiejętność posługiwania się nim, wiedza techniczna i dbałość o ten sprzęt a DOPIERO W DALSZEJ KOLEJNOŚCI JAKOŚC WYKONANIA. Einhel produkuje sprzęt dla amotorów i wśród firm produkujących taki sprzęt czyli dla amatorów jest to w chwili obecnej chyba najlepszy sprzęt na rynku.
Nie słuchaj złych opinii o Einhell bo sprzęt tej firmy jest nienajgorszy i jeżeli nie używasz profesjonalnie tego sprzętu tzn gdy on nie pracuje non stop to nie ma sensu wyrzucać pieniędzy w błoto na sprzęt profesjonalny. Sam mam firmę budowlaną, jestem inżynierem mechanikiem i mam w firmie sprzet tej firmy konkrentnie młotowiertarke BHG 726 za około 400 zł (i kilka innych i wszystkie pracuja praktycznie bezawaryjnie kilka lat - ACZKOLWIEK SPRZĘT U MNIE W FIRMIE DO RĘKI MOGĄ WZIĄŚĆ JEDYNIE ŚCIŚLE OKREŚLENI LUDZIE KTÓRZY ZA NIEGO ODPOWIADAJĄ NIKT INNY NIE MA PRAWA OWEGO SPRZĘTU NAWET DOTKNĄĆ CHYBA ŻE POD OKIEM OSOBY ODPOWIEDZIALNEJ ZA NIEGO MOŻE JEDYNIE GO CZYŚCIĆ I TO OCZYWIŚCIE BEZ ROZBIERANIA) do zastosowań amatorskich wystarczy w zupełności a nawet aż za nadto. Trwałość sprzetu oprócz jakości wykonania zależy od wiedzy tego który go używa, odpwiednio dobierając ludzi udowodnię ci że elektornarzędzia Hilti będą miały mniejsza trwałość niż np Einhell a jeszcze bardziej się starając przy doborze ludzi Hilti okażę się słabsze od Topexa (tak nawiasem mówiąc mam fezarkę do drzewa przerobioną przeze mnie która pracuję juz cztery lata w warsztacie stolarskim), więc nie wierz w owe bzdury o niezniszczalności sprzętu profesjonalnego sprzęt jest na tyle trwały ile wiedzy w swym mózgu ma jego użytkownik to podstawa - by ocenić trwałość narzędzia musisz go oceniać przy pracy tymi samymi ludźmi i takiej samej robocie (aczkolwiek wiedz że jeżeli ktoś ma coś w głowie to po zniszczeniu pierwszego narzędzia będzie wiecej myślał gdy weźmie do ręki drugie i nawet tutaj ocena nie będzie w pełni obiektywna). Jeżeli masz wiedze techniczną to sprzet tej firmy posłuży ci lata, jeżeli jesteś laikiem to musisz mieć profesjonalny bo tylko taki ma szansę wytrzymać (choć wcale nie powiedziane że wytrzyma) twój brak wiedzy choć wiedz że jest to tak jakbyś jechal na spacer w pogodny dzien czołgiem. Najpierw określ co chcesz robić czyli do czego go stosowoać a potem dobieraj sprzęt!!!!! i zapamiętaj trwałośc sprzętu wyznacza Twoja umiejętność posługiwania się nim, wiedza techniczna i dbałość o ten sprzęt a DOPIERO W DALSZEJ KOLEJNOŚCI JAKOŚC WYKONANIA. Einhel produkuje sprzęt dla amotorów i wśród firm produkujących taki sprzęt czyli dla amatorów jest to w chwili obecnej chyba najlepszy sprzęt na rynku. Naprawde trzzzzeba byc nawiedzonym by twierdzic ze: EIHELL jest lepszy od hilti !!! chyba ze sie podpiera wiedza teeechniczna !?
SPARKY jest O.K. jakosc stabilna, cena srednia, ale w pracy mozna polegac na tym sprzeciorku *
I tylko tyle zrozumiałeś z tego tekstu?
Ja mam wiertarkę udarową SPARKY (nie pamiętam modelu bo jest na wsi-kosztowała mnie bodajże 200 zł w CASTORAMIE)uważam ją za bardzo dobrą jak za tę cenne -owiele lepsza niż KINZO które miałem wcześniej (po roku się spaliła)a ze "sparkim" żadnych problemów.
I tylko tyle zrozumiałeś z tego tekstu? SPARKY jest O.K. !!! nie zawiodl mnie w pracy i to nieraz po 12 godzin non stop. I jakos SPARKY nikt nie podrabia, nie falszuje i nie doluje, nie sprzedje po jarmarkach i ulicach mimo ze jest to sprzecik bulgarski. DOBRA MARKA OBRONI SIE SAMA !
Słuchaj ten przełącznik nie działa (najprawdopodobniej wybija go do góry tak było u mnie)ponieważ (nie jestem profesjonalistą więc moja rada może nie być do końca trafna ) kuleczka znajdująca się na końcu mechanizmu udarowego wyleciała (taka jak w łożyskach do rowerów) i poodchodzi pod metalowy przełącznik blokując go . Ja rozebrałem wiertarkę włożyłem kuleczkę na miejsce (żeby nie wypadała w czasie zamontowywania dałem trochę smaru gęstego do dziurki i od tego czasu już 0 problemu (rok miną i jak na razie ok)
Posiadam szlifierke do betonu SPARKY,polecam w 100% Bardzo dobre narzedzia.
Porównanie Einhela i Sparky nie ma sensu - Sparky to liga najwyższa.Eltos to firma legenda jeżeli chodzi o niezawodność (wszystko to historycznie bazuje na technologii AEG) Co do opinii kolegi,który komentarz brzmi..mimo że to sprzet bułgarski,odpowiem jedno...kochany..nie masz pojęcia o niczym. Bułgarska technika jest przynajmniej 2 poziomy lepsza niż wszystko made in Poland....Chociaż by fakt,że wszystkie łożyska do wrzecion obrabiarek SKF produkuje w BG.... Dwie proste liczby: W Bułgarii 24%ludności ma wyższe wykształcenie,a 6 procent ludnośći mieszka na wsi.Dla porównania: W Polsce te liczby są odpowiednio 8 i 30% Komentować dalej?
kolego Stamat Dolmov. wytłumacz mi jedną sprawe: frezarka. dlaczego jest prawie identyczna z mac allisterem?? różnica w gabarytach:) tyle ze mac był pierwszy. pozdro
Kolego !!! Porównanie Sprky do Eihella jest jak najbardziej na miejscu. Faktem jest że zwycięzcą będzie Sparky . Ale obie firmy to rynek narzędzi TYPOWO AMATORSKICH!!!! Sparky w tej grupie narzędzi zajmuje miejsce między Einhellem , Graphite a Skilem , B&D , czy zielonym boschem. Przy czym bliżej mu do tych lepszych firm. I na tym tyle o jakości i miejscu w hierarchii narzędzi. I nie wolno pisać że Sparky to "najwyższa półka" bo to po prostu BREDNIE. A skoro kolego Stamat Dolmov twierdzisz że Sparky to sprzęt provi to albo nigdy nie miałeś do czynienia z takim sprzętem (De Walt , niebieski Bosch , Metabo , Festool , Hilti itp ) i nie masz z nim porównania , albo pan z Castoramy nawciskał Ci takiego Kitu. No ewentualnie masz coś wspólnego z firmą sparky i wtedy nic do Ciebie nie trafi. A co do obrażania Polski i Polaków , to proponuję wyprowadzkę do USA skoro tu taki ciemnogród !!! Pozdrawiam
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.