elektronarzędzia do cięcia blachy - co polecacie?

G
okukulele 2008-09-17 00:00

elektronarzędzia do cięcia blachy - co polecacie?

Witam,
chciałbym trochę zmodernizować narzędzia do pracy i zastanawiam się, jaką firmę wybrać. Potrzebne mi są nowe nożyce do cięcia blachy. Oczywiście w grę wchodzą tylko elektronarzędzia. Macie jakieś wypróbowane modele określonych firm? Przedstawicielom dziękuję, zależy mi na opiniach z życia wziętych :)

G
EB 2008-10-09 00:00

Re:elektronarzędzia do cięcia blachy - co polecacie?

Polecam strony www.festool.pl oraz www.protool.pl;
(Znajomy jest dealerem w niemczech: festool_de@gmail.com)
Sprawdź czy coś będzie tobie odpowiadać.
(Ja mam z Festoola KAPEX i tne plastiki, aluminium itp. ale przyznam że twardszych materiałów nie ciołem)
To przede wszystkim narzędzia dla Cieśli, Stolarzy, Lakierników itp.
Pozdrawiam

G
okukulele 2008-10-13 00:00

Tak jak pisałeś - są to narzędzia dla trochę innej grupy użytkowników. Ja potrzebuję elektronarzędzi do cięcia blachy i to takiej powyżej 3mm. Mimo tego dzięki za info. Zapoznam się z obiema stronkami, bo może przy okazji wyszukam coś interesującego :)
Pozdrawiam

G
nibblerfan 2008-10-14 00:00

Jaką kwotę możesz na to przeznaczyć? Bo możesz polecieć standardem (Makita, niebieski Bosch), albo kupić coś droższego ale np. jakościowo lepsze i ekonomiczne, o lepszych parametrach.

G
okukulele 2008-10-15 00:00

Jeśli będą to naprawdę dobre narzędzia (liczy się jakość i to, żeby koszty eksploatacji nie były z kosmosu) to mogę dać nawet dwa razy więcej niż za produkty wszędzie reklamowane.

G
nibblerfan 2008-10-17 00:00

no to zerknij sobie na: www.limtech.pl i tam się zorientuj, czy coś dla siebie znajdziesz. Nazwa producenta mało znana, narzędzia z wyższej półki, ale czasami warto zainwestować więcej, żeby też więcej z tego mieć.

G
okukulele 2008-10-20 00:00

zobacze co mają ciekawego na stronie. dzięki. Ktoś coś jeszcze poleci?

G
snake 2008-11-07 00:00

Witaj,
Sprawdź tą ofertę >> Najpopularniejsze nożyce do cięcia blachy

G
okukulele 2009-01-29 00:00

Dzięki za nowy pomysł. W zeszłym roku niestety zabrakło już budżetu na zakup sprzętu, dlatego ponownie rozglądam się za nożycami. Tak jak pisałem, potrzebuję czegoś powyżej 3mm. Ostatnio trafiają mi się klienci z blachą powyżej 4,5 mm. Ponieważ nie mam takiego sprzętu no to musiałem im odmawiać. Pierwsza inwestycja w tym roku to właśnie takie nożyce, żebym nie traci kolejnych zleceń. Ze wszystkich proponowanych na ostatniej stronce to chyba najlepiej wychodzi niebieski Bosch (podejdzie pod blachę do 3,5 mm), ale nie rozwiązuje do końca sprawy. Na tej drugiej stronce są takie modele do cięcia blach nawet i 7 mm. Zastanawiam się tylko, czy ktoś ich używał i może coś więcej powiedzieć, bo tanie nie są, a kota w worku wolę nie kupować...

G
Sadziński Krzysztof 2009-02-28 00:00

Witam
Z pełną odpowiedzialnoscią moge polecic nożyce do cięcia blach szwajcarskiej firmy Trumpf. Może nie najtańsze, ale są poprostu świetne. Trwałość,ergonomia, moc - to główne atuty tych urządzeń, a znam to z praktyki. Polecam.

G
mrw111 2011-03-29 14:53

Re: elektronarzędzia do cięcia blachy - co polecacie?

http://zaginarki.net/ narzędzia do blach - serdecznie polecam!

G
kali 2011-11-09 14:44

Mam takie nożyce . Na sprzęt nie mogę narzekać, jest bardzo wytrzymały, moc w zupełności wystarczająca. Na sprzęcie celmy nie można się przejechać.

G
Łoś-Superktoś 2011-11-10 21:24

I co, ciąłeś tą Celmą blachy powyżej 3mm o jakich mowa w wątku? Czy tak tylko chciałeś sobie pospamować?

G
Nerlich81 2013-08-16 08:45

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

G
Gość 2017-06-08 12:44

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

1

Kategorie :