Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Do glazury i gresu?????? Michale wybacz ale gdyby tak było byliby potentatem na rynku. A tak się właśnie składa że na rynku w tym segmencie ciężko o chociażby dobre (pomimo zawrotnej ceny sięgającej kilkuset złotych za sztukę) narzędzia typu otwornica, wiertło do ww. materiałów, więc proponowanie komuś chińskiej masówki jako zajefajny produkt do pracy w tak wyjątkowo ciężkich w obróbce materiałach uważam delikatnie za... nieporozumienie. Chyba że miałeś na myśli płytki ala castorama za 4,39/m2 ;) Ostatnio miałem okazję pobawić się wiertłami do glazury marki Cedima (drogie dla profesjonalistów) i jeśli chodzi o żywotność nie wypadły rewelacyjnie. Po kilku otworach już widać było problemy i stopniowe przegrzewanie. A to była dopiero 8-sma klasa twardości.... a gdzie wiercenie w kaflach klasy Maratzi? na nasze nieszczęście w sprzedaży są koszmarnie drogie i twarde płytki podłogowe, które nie wiedzieć czemu ludzie upodobali sobie układać również na ścianach (bo nie porysują się? paranoja) ale brak również narzędzi zdolnych w nich skutecznie i wydajnie wiercić. No chyba że miałeś na myśli amatorów dłubiących dziury pod jeden uchwyt ręcznikowy, albo muszących dociąć jedną kafelkę. Do tego dedra i może się nada ale nie radzi sobie z hurtowym cięciem i mięknie podobnie jak zresztą dużo droższe konkurencyjne wyroby na twardszych materiałach. Ot pech, są kafle a nie ma ich czym wiercić... pozdro Tak się składa, że te wiertła są z Angielskie
Tak widziałem te wiertła, ale napis jak byk: made in china.
Wiem że nie do końca ten temat ale była mowa o problemach z twardym gresem . Z czystym sumieniem polecam RotoZipa ! http://www.rotozipeurope.com/pl/pl/intro.htm Naprawdę diaboliczna maszyna -miałem okazję tym popracować i już wiem że to będzie mój następny zakup.
Wiem że nie do końca ten temat ale była mowa o problemach z twardym gresem . Z czystym sumieniem polecam RotoZipa ! http://www.rotozipeurope.com/pl/pl/intro.htm Naprawdę diaboliczna maszyna -miałem okazję tym popracować i już wiem że to będzie mój następny zakup. Rufus czy mógłbys powiedzieć coś na temat trwałości tych koronek,bo z tego co wiem koronki tego typu w gresie wywiercą parę otworów i tracą swe właściwości.Jak jest z tymi bo cenowo to widzę że półka dość wysoka Pozdrawiam
Technika rotozipu różni sie od reszty podobnych technik diamentowych. Diament w koronkach, wiertłach czy frezach z rotozipu jest naniesiony specjalną metodą, dzięki czemu kryształy diamentu są równomiernie ułożone na powierzchni, trwałość kilkukrotnie większa. Technika wprost z USA, w polsce rozpowszechnia to Bosch.
Jak wyżej ! :) Trwałość koron jest podobno bardzo wysoka-piszę podobno bo do tej pory sam nie mam tej maszyny ale miałem jedynie okazję ją testować. Przedstawiciel Boscha twierdzi że wywiercenie jednego otworu w np granicie to zaledwie koszt ok 4- 5 zł -biorąc pod uwagę ze korona 21 mm kosztuje ok 200 zł wychodzi na to ze można nią zrobić przynajmniej 40-45 otworów w płycie granitowej o grubości 5 cm (na takiej płycie testowałem maszynę) Wrażenie z pracy RotoZipem jest niesamowite bo korona wchodzi w materiał jak w "masło" Wjeżdża się w płytkę pod lekkim skosem a potem wykonuje się maszyną lekkie ruchy dookoła wierconego otworu w celu chłodzenia koronki. Otwory przy prawidłowym cieciu wyglądają jak wycięte jakimś laserem. Bosch oferuje dwie wersje maszyny różniące się mocą -w zestawach dodają chyba trzy frezy do różnego zastosowania -korony trzeba sobie kupić.
Sorry-rozpędziłem się -płyta miała grubosć 2,5 cm a nie 5 !
już nie ma w CASTORAMIE WIERTAREK-WKRĘTAREK SĄ BARDZO DOBRE BO MAM DWIE 18V SZKODA
Mój pogląd na wkrętarkę 18V - oltowa Dedry jest odmienny od kol. powyżej: 1. Baterie szybko rozładowują się w czasie pracy, 2. Kłopot z wkręceniem bez otworu prowadzącego śruby fi 5mm długości 7cm- więc słabiutka, a co dopiero gdy przyjdzie wkręcić 13cm! Jest więc dużo gorsza od zielonego Topexa 14,4V, i żółtej Toya 14,4V. Do drobnego kręcenia może być ale cięższej pracy to nie wykonamy tym narzędziem. Dlatego też warto było się potrudzić i wyremontować akumulatory posiadanych wkrętarek. No cóż za w.w. braki w firmie z renomą trzeba dopłacić... . pozdrawiam Sławek
Jeżeli chodzi o dedry to nie mam większych zastrzeżeń,ale generalnie nie kupuje w sieciowych marketach z racji tego,że maja bardzo dużo reklamacji.
ale generalnie nie kupuje w sieciowych marketach z racji tego,że maja bardzo dużo reklamacji. Generalnie trzeba też uważać na sprzedawców, którzy reklamują się na forach w zakamuflowany sposób, a im samym też sporo do doskonałości brakuje.
dostałem w spadku wkretarke dedra, niestety z padnietymi akumulatorami, chcialem dokupic takie same (12v) ale znalezlem jedynie 14v. czy mozna gdzies dostac 12v? czy moge zastosowac zamiennie 14v? wspomnieliscie cos o jakis malych akumulatorkach? czy to jakis inny sposob?
Gdy użyjesz 14V baterii może spalić silnik.
Witan mam problem z ładowarką do wkrętarki po prostu padła. Niestety nigdzie nie moge znależć miejsca gdzie mogłabym kupić nową. Może macie jakieś namiary.
Karolina.... 1. Jeżeli masz paragon i wiertarka nie ma jeszcze 2 lat to wymień na nową. 2. ładowarka może być z każdej innej wkrętarki - te najprostsze o pasującym Ci napięciu jeżeli zastosujesz z uszkodzonej adapter do akumulatora.... pozdrawiam Slawek
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.