Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
chcę kupić szlifierkę kątową 125mm mam przeznaczone na nią 500-600zł, czy bosch 11-125 CIE http://www.allegro.pl/item976961433_bosch_gws_11_125_cie_szlifierka_katowa_11_125cie.html to dobry wybór? może ktoś doradzi coś innego,
Określ zastosowanie narzędzia min. : co będziesz ciął- szlifował ,jak moc , natężenie stosowania, czy jest to jedyna Twoja szlifierka, jak długo spodziewasz się ja eksploatować, czy pyłoszczelna, czy ma mieć regulację obrotów jakie są Twoje ambicje w posiadaniu markowych rzeczy.... inne. Myślę, że ten jeden parametr " mam na ten cel 500- 600 zł" to za mało aby podjąć decyzję o zakupie, zresztą chyba najmniej ważny acz decydujący . Możliwe jest ,że wystarczy szlifierka za mniejsze pieniądze więc przemyśl problem starannie. pozdrawiam Slawek
chcę kupić kątówkę do użytku domowego tzn rozpoczynam budowę domu i myślę że przyda się taki sprzęt, szlifierka ta służyć by miała do wszystkiego co bym mógł zrobić sam. Jako szlifierka ma ciąć i szlifować i ma być wytrzymała. Zastanawiałem się także nad tańszą wersją o mniejszej mocy http://www.allegro.pl/item979482266_szlifierka_katowa_850w_125mm_gws_850ce_bosch.html ale panowie w sklepie poradzili zakup tej silniejszej machiny "bo zapas mocy jest ważny"
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
GWS 11-125 jest dużo nowocześniejsza od GWS 1000. Rożnica w mocy nie jest taka duża bo raptem 100 W. Natomiast ta pierwsza (GWS 11-125) posiada elektronikę sterującą i utrzymującą stałe obroty niezależnie od obciążenia maszyny. Oprócz tego GWS 11-125 jest napewno produkowana w RFN, GWS 1000 nie jestem już pewien bo np. niższe modele: GWS 850 C i GWS 850 CE to już chińskie.
Poza tym czy chodzi o GWS 11-125 czy o GWS 11-125 CIE? Bo ta pierwsza ma stałe obroty. Wersja GWS 11-125 CIE ma płynną regulację obrotów. GWS 1000 dostępny jest tylko w jednej wersji ze stałymi obrotami.
ale czy ta elektronika w 11-125 jest trwała
GWS 11-125 i GWS 11-125 CIE to bardzo dobre szlifierki. Są używane do zastosowań przemysłowych i dają sobie radę dość długo oczywiście jak się o nie dba. Co do GWS 14-125 i GWS 14-125 CIE to jest to już tylko kwestia większej mocy i wyższej ceny. Jeżeli potrzebuje Pan do przydomowych zastosowań to GWS 11-125 jest i tak bardzo mocnym sprzętem od którego sąsiadowi oko zbieleje z zazdrości. Mocniejsza maszyna nie jest potrzebna, no chyba że Pan stocznię otwiera;-)
Zakup szlifierki 125mm o mocy 1400-1500W ma sens w firmie która uzytkuje dużo maszyn : np. kilka słabszych i mniejszych ale poręczniejszych do lekkich prac (700-900W), kilka o średniej mocy (1000-1200W) i z jedną (1400-1500) do najcięższych prac - ale mówimy o zastosowaniach przemysłowych kiedy maszyna jest katowana przez kilka godzin dziennie od poniedziałku do soboty.
Zatem polecam model GWS 11-125 lub GWS 11-125 CIE. Ten drugi posiada regulację prędkości obrotowej. Jeżeli będą szlifowane jakieś elementy np. z kamienia to redukcja obrotów jest pożądana. Natomiast zakup GWS 14-125 jest moim zdaniem przepłacaniem. Za te pieniądze lepiej kupić sobie komplet dobrych markowych tarczy (diamentowych i korundowych). Proszę pamiętać także że nawet najlepsza szlifierka kątowa przegra ze złej jakości zwichrowanymi i niewyważonymi tarczami, które powodują zwiększone wibracje i bicie. To może w szybkim tempie spowodować uszkodzenie przekładni. A o tym że jest to mało bezpieczne już wspominać nie trzeba.
a co Pan sądzi o szlifiece Bosch gws850 ce oprócz tego że ma 850w
Mała, poręczna, lekka maszyna do naljżejszych prac. Posiada regulację prędkości obrotowej (wersja CE). Jest to najmiejsza profesjonalna szlifierka kątowa Boscha na tarcze 125 mm. Produkowana niestety w Chinach (Made in PRC). W sumie bardzo popularna, ale jako zasadnicza maszyna przy budowie domu może być za słaba. Poprzednio omawiany model jest bardziej optymalny - w sam raz - ani za mało, ani za dużo.
a co może mi Pan doradzić zamiast boscha 11-125, oczywiście inną firmę o podobnych parametrach ale tańsze. a może nie warto kupować czegoś tańszego??
Może być Makita np. 9562 (1200 W) w trzech wersjach lub Metabo 11-125 Quick (1100W) w dwóch wersjach. Jakościowo są podobne oo Boscha niebieskiego i są to profesonalne szlifierki. Cenowo Makita powinna być trochę tańsza. Metabo podobnie do Boscha. Natomiast Bosch i Metabo oferują opcję przedłużenia gwarancji do 3 lat (i nieważne czy maszyna jest kupiona na paragon czy f. vat), w przypadku Makity gwarancja jest krótsza bo tylko 2 lata przy paragonie lub rok przy f.vat. Dodatkowym atutem Boscha jest szybki serwis gwarancyjny (wysyłka kurierem na koszt Boscha do Warszawy) i ponad 100 serwisów pogwarancyjnych w całej Polsce. A tego już nikt inny nie ma. Tutaj Bosch pozostawia daleko całą konkurencję razem wziętą. Można poszukać także u innych producentów np. Milwaukee, AEG, Protool itd. podałem tylko te najbardziej popularne na polskim rynku.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.