Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Gratuluję dobrego wyboru! Myślę, że maszynka sprawdzi się na froncie ciężkich prac. Przypominam także o możliwości przedłużenia gwarancji do 3 lat poprzez rejestrację. Pozdrawiam!
Bosch ma świetne antywibracyjne rękojeści i po dłuższym szlifowaniu ręce nie drżą jak staremu dziadkowi. Do domu 850c wystarczy i też mi powinna parę lat posłużyć. Rękojeść jednak musiałem dokupić
Ło Bozicku to Boschem tak telepie ,że musi mieć konstrukcję antywibracyjną? . No , no ! Chyba .że to chwyt marketingowy..... pozdrawiam Sławek
Sławku rozumien że to był dowcip, bo w przeciwnym razie uznam że nigdy nie trzymałeś szlifierki kątowej w ręku, używając jej nie dłużej jak kilka sekund.
Jeżeli ktoś ma do czynienia z narzędziami tylko na półce sklepowej to pisze o nich głupoty. Jak by popracował szlifierką z założoną ściernicą grubości 6mm to by wiedział jak przydatna jest rękojeść antywibracyjna.
Nie.." Jak by..." tylko -jakby.Mariusz napraw sobie szlifierkę- wymień łożyska i wyważ dynamicznie wirnik i nie rób z siebie bohatera od cięcia i szlifowania. W malej szlifierce system tłumienia drgań to gadżet. pozdrawiam Slawek
sławku mylisz się i tyle, kto w nowej szlifierce będzie wymieniał łożyska i wyważał wirnik!?? - to co ty mówisz to kosmos. Rączka antywibracyjna ma ci zmniejszyc wybrację przenoszone na dłoń. Mniejsze wibracje wygodniejsza praca, mniej męcząca, zdrowsze stawy. Od tego są normy pracy nawet.
Sławku jesteś polonistą i o szlifierkach masz mgliste pojęcie. Posiadam kilka szlifierek, więc wiem co piszę. Nie będę wymieniał w nowych maszynach łożysk, bo nie ma takiej potrzeby.
.... i tu się mylisz..... ponieważ posługuję się tym sprzętem dość wytrwale. Dużo kupowałem z racji tylko prymitywnej chęci posiadania czegoś nowego. Powiem Ci,że jeżeli jest sprawne narzędzie to największe obciążenie drganiami przychodzi przy szczotkowaniu lub czyszczeniu tarczą właśnie ściernicą , gdy duża średnica ( bezwładność ) i różne zużycie lub rozłożenie masy powoduje bicie. Wtedy przy 2kW faktycznie przydałoby się coś do tłumienia drgań. Natomiast przy 500, 600, 800, 1000 W-atach jest to raczej niepotrzebne. Można się znowu spierać nad "raczej" . Powiem jeszcze jedno, że takich małych to mam bodajże kilkanaście. Powiem również,że te wzgardzane, marnych firm też są OK . Na słowo Makita , czy Perles nie wpadam w euforię bo mam i wcale nie są aż takie dobre- tez się psują. Wiem, z racji pozsiadania ww. sprzętu,ze pracę można i należy wykonać w miarę tanio i BEZPIECZNE.. pozdrawiam Sławek.
Sławku, ale nadal się mylisz, nie rozumiesz podstawowej rzeczy, może antywibracyjna rączka to bajer dla kogoś kto pracuje szlifierką pare godziń w roku. Ale dla osób które pracuje nawet kilka godzin dziennie, tak rączka naprawde jest czymś dobrym. Kiedyś miałem okazję przerabiać metalowe drzwi szlifować spawy, ciąć itp.. około 3-4 godzn pracy moim starym Skilem 550W i po pracy dłonie mnie po prostu bolały. Więc ja dobrze rozumiem ludzi którzy chcą mieć takie bajery, bo to dobra rzecz, po prostu.
Do cięcia ściernicą grubości 1-1,6 mm rączka antywibracyjna nie jest potrzebna. Najgorsze jest właśnie szlifowanie spawów grubą ściernicą trwające kilka godzin. Do tego błędem jest przekładanie ściernić, gdy raz tniemy a następnie szlifujemy mając jedną szlifierkę.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.