Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
@Jandomm: powiedz, proszę, dlaczego akurat ma to być narzędzie dwubiegowe? Pozdrowienia, PanFleks
Wiertarka 2-biebowa Moje uzasadnienie to: - wykorzystanie do wiercenia wiertłem w stali 10-13 mm, - wykorzystanie sporadyczne jako mieszadła do zapraw, - wykorzystanie wycinania otworów otwornicami przystosowanymi do uchwytu wiertarek, Nie ukrywam, że dotychczasowa wiertarka 1-biegowa o mocy 650[W] była mocno dociążana na niskich obrotach.
Jandom - tutaj oceny takiej nie znajdziesz, po pierwsze bo to forum flustratów, którzy wylewają na kimś pomyje bo ba ktoś inne zdanie. Po drugie że większość użytkowników to majsterkowicze którzy wiercą raz na rok, więc im Hitach nie potrzebne, albo są to pseudo fachowcy, którzy za kilka lat pracy w branży nie wyszli poza standardy używania i jadą na boschu;) Po trzecie mało kto używa tej klasy wiertarek dwu-biegowych. BO Albo ktoś ma małą jednobiegową wiertarkę do ścian lekkich typu cegła czy gipsy, albo jak ktoś ma beton to ludzie słusznie przechodzą na młoty udarowe od razu. Polski rynek jest bardzo mało chłonny na wiertarki dwubiegowe.
@Jandomm, nie wiem, na ile Ci pomogę, ale podzielę się moją opinią nt. tych producentów. * Makita mam ukośnicę (kupioną na narzedzia.pl w bardzo atrakcyjnej cenie). W stosunku do ukośnic Metabo tej samej klasy, Makita zdecydowanie lepsza, ale ciut droższa. Nie mogę jednak przyzwyczaić się do rocznej gwarancji, kiedy inni niemal w standardzie mają 3... Wiertarkami pracuje sporo znajomych stolarzy. Używają modelu, który sam producent określa jako model dla amatorów, ale są zadowoleni. Są też tacy, co bardzo narzekają na serwis. Większa część produkcji to Chiny - jeśli ma to dla Ciebie jakieś znaczenie. * Metabo - używam kilku narzędzi, sporo z nich rozebrałem na potrzeby zdjęć do bloga. Uważam je za solidne, zaprojektowane z głową, ale czasami zbyt drogie lub zbyt nieprecyzyjne w stosunku do ceny. Wiertarkę mogę spokojnie polecić. Część sprzętu produkowana w Chinach, niektóre narzędzia w Niemczech. *DeWalt - używam kilku narzędzi, jest to moje prywatne odkrycie tego roku. Podoba mi się w nich to, że mają dobry stosunek jakość/cena, ale mają kilka niedoróbek (np. brak wskaźnika naładowania akku w narzędziu za ponad tysiąc złotych). Wiertarki mają swoje odpowiedniki (tańsze i o lepszych parametrach u konkurencji). Sporo narzędzi produkowanych w Chinach, niektóre w Czechach. *Hitachi - znam ze słyszenia. Nie miałem okazji przetestować, pracować nimi. Z danych technicznych wynika, że ma największy moment obrotowy spośród Twoich typów. Ze względu na doświadczenia z narzędziami, albo na podstawie danych technicznych i Twoich wymagań postawiłbym na Metabo lub Hitachi. Jeśli już wybierzesz podziel się wrażeniami ;-) Pzdr, PF
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Tutaj bym się kłócił czy większość makity zwłaszcza u nas jest chińska, co prawda zdarza się:) np: wymienione przez ciebie ukośnice, ale w tej cenie Metabo ukośnice też ma z chin;). Spora część sprzętu makity pochodzi z fabryki w Anglii.
Kto jest producentem (w jakim kraju produkcja) wiertarki Makita HP 2071 jeżeli Kod kreskowy z opakowania to: 0 88381 05168 2
MAM PYTANIE SZUKAM WIERTARKI BEZ UDAROWEJ DO TEJ PORY PRACUJE NA Hitachi D 10VF ZALEZY MI NA WYTRZYMAŁOSCI TE WIARTARKI STARCZAJA NA OK 2 TYG MOWIE O SZCZOTKACH I OGÓLNYM ZUZYCIU ZALEZY MI TAKZE ABY LEWE I PRWE OBROTY MIAŁY TA SAMA MOC POZDRAWIAM I CZEKAM NA ODPOWIEDZ
Z AEG masz dwa modele, z obrotowym szczotkotrzymaczem - czyli pełna moc na lewych obrotach http://www.narzedzia.pl/Wiertarka-BE-650-R,33994.html lub starszy model: http://www.narzedzia.pl/Wiertarka-BE-600-R,4331.html Jest jeszcze ciekawa opcja z milwaukee, z dużym momentem obrotowym 59Nm co jak na wiertarke 630w jest olbrzymią siłą.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.