wkrętarko-wiertarka Parkside krzywo się obraca?

G
JK. 2012-06-22 23:38

Re: wkrętarko-wiertarka Parkside krzywo się obraca?

O kolejny fan idiotyzmów;)

G
remek 2012-06-22 23:47

Śledzę dyskusję i jak inni zastanawiam się nad tym, dlaczego Wy nie spotkacie się w "realu" i nie dacie sobie po gębie?

JK - czy Ty naprawdę nie czujesz, że przeginasz?
Inni userzy - co Wam da, że się poznęcacie nad JK? Przecież to chyba raczej nic nie zmieni.

Dajcie spokój, wrzućcie na luz. Dzisiaj Niemcy wygrali z kryzysem, więc jest co świętować ;-)

G
JK. 2012-06-23 23:07

Ja przeginam? Mnie można obrażać??, bo ktoś widzi super róznicę między biciem inaczej nazwanym? W dodatku jest to powiedziane dla osoby która nie wiedziała nawet że takie bicia są normalne w wiertarkach/ wkrętarkach? Komu pan Tom chciał zabłysnąć? Wystarczy powiedzieć, że naturalne bicie jest spowodowane gwintem w uchwycie wiertarskim i tyle! A nie wnikanie że masło jest maślane!

p.s. wierz mi ja mam zawsze ubaw po pachy.

G
Trele 2012-06-26 16:02

Baranie stożek Morse'a nigdy nie był stosowany wewnątrz futerka tylko jak już to zwykły stożek, i nadal można takie futerka kupić, nie wypisuj takich głupot jak się nie znasz.. :)

G
Tom 2012-06-27 07:17

Baranie stożek Morse'a nigdy nie był stosowany wewnątrz futerka tylko jak już to zwykły stożek, i nadal można takie futerka kupić, nie wypisuj takich głupot jak się nie znasz.. :)

No normalnie nie wierzę; JK wszystkowiedzący bufon znów dał ciała.
Ubaw po pachy

G
JK. 2012-06-29 23:40

Trele czy inny nicku z tego samego IP;) baranie czytaj dokładnie !!! Stożek Morse'a to uchwyt, sama głowica jest nabija
http://allegro.pl/trzpien-wiertarski-b22-mk3-stozek-morse-a-morsa-i2439109370.html
Czyli baranie nabijana głowica wiertarska jak na Stożek morse'a jest precyzyjna, gwintowany uchwyt już NIE, dlatego w narzędziach precyzyjnych stosuje się Morse'a(wiertarki stołowe) albo gwinty drobnozwojowe(mikronarzedzia). W elektonarzędziach przenośnych zwykłe gwinty calowe.

Tom ubaw fakt jest;) nawet powyżej pach!;)

G
gr 2012-07-05 12:47

ucieka trochę na bok mi ta góra z końcówką

Coś mi się wydaje, że bije Ci tylko uchwyt do bitów (zaciskany uchwytem wiertarskim) - to normalne i w niczym to nie przeszkadza. Jak chcesz sprawdzić bicie uchwytu wiertarskiego, to zaciśnij w nim DOBRE wiertło (i oczywiście włącz wkrętarkę). Chyba, że oddałeś sprzęt i wziąłeś kasę ?

G
gość 2013-05-13 20:45

Też kupiłem i ta sama lipa. Moja ma odchylenie wiertła z 5-6mm, ale..
wyciągam wiertło , obracam o 180%, wkładam i już działa wszytko ok.
Sprawdzałem to z 7 razy i nie 1 wiertłem. To samo. Teraz możecie wyrazić opinię :)

G
Pan Q 2021-04-01 23:42

Ejjj mistrzowie. Widze, ze u was obu szkola byla daleka od domu. Pytanie bylo proste a spieracie sie kto jest z gorszej nory. Zalosne.

1 2