Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam, potrzebuję wkrętarki do majsterkowania, wertowałem wiele ofert wkrętarek w kwocie do 300zł, znalazłem 3 opcje które wydają mi się na pierwszy rzut oka w miarę konkretne, lecz nie mogę się zdecydować, dlatego proszę o opinie Osób które miały do czynienia z tym sprzętem: 1) Celma WAK 14, 14,4V, 2x1,5Ah akumulatorki, walizka, ładowarka 2) Black&Decker EPC18CABK 18V, 2x1,2Ah akumulatorki, walizka, ładowarka 3) Gaphite 58G121, 18V, 2x1,3Ah akumulatorki, walizka, ładowarka (do tej pozycji jestem najmniej przekonany, ale może się mylę:)
I twoje przekonanie odnośnie Graphite jest słuszne;) najmniej ciekawa opcja, chyba że cenowo. Poszukaj wkrętarki Kressa AS 144 set, mysle że to lepsza wkretarka niż ten B&D, co do celmy, no cóż........ jest to polski chińczyk;) choć pewie i tak lepszy niż B&D
dzięki JK za wypowiedź w temacie:) czyli Graphite sobie odpuszczam, B&D też. Mocno zastanawiam się nad tą Celmą, czytałem że mocne ma aku, technologia wykonania zerżnięta od Makity, więc chyba nie jest tak tragicznie? Ten Kress pewnie i lepszy ale nie zmieszczę się w granicy 300zł i z jej dostępnością też są z tego co widzę problemy. Wkrętarka będzie używana naprawdę sporadycznie, więc nie widzę sensu od razu kupna np. Makity. Spytam może inaczej, czy do kwoty 300zł, jestem wstanie kupić coś rozsądniejszego niż tą Celmę?
Witam Jak miałem podobny problem i kupiłem wiertarkę Dewalt 024 na Allegro za około 255 zł z kosztami wysyłki. Co prawda do tej pory mało ją używałem ale sprawia bardzo dobre wrażenie, chociaż to produkt "Made in PRC". Wcześniej brane pod uwagę Makita i Maktec odpadły.
Przepraszam najmocniej pomyliłem tematy i prosze o usuniecie poprzedniego postu.
@Goskim - do 300 PLN zdecydowanie najlepszy będzie Kress. 144 AS SET na allegro poniżej 300 PLN (nowa), 122 AS Set na narzedzia.pl za 330 PLN. Kress daje 3 lata gwarancji, ale pamiętaj, że kupujesz narzędzie z akumulatorem w starej technologii (NiCd) i musisz mieć świadomość jej ograniczeń. Pozdrowienia, PanFleks
@PanFleks dzięki za informacje, rzeczywiście jest jedna sztuka na Allegro Kressa AS SET 144 (nowa) w cenie poniżej 300zł, ale gościu daje na nią miesiąc gwarancji (raczej unikam czegoś takiego:), a model AS SET 122, chodzi w cenie 350zł (nie mówiąc o przesyłce), więc wychodzi, że nie da się kupić KRESSA z 3 letnią gwarancją poniżej 300zł, chyba że jakaś mega promocja marketowa, ale liczyć na coś takiego to lepiej dać sobie spokój:) zauważyłem że na Allegro jest to producent praktycznie niszowy, bardzo mało ofert, podobnie jak Celma. Możesz się jeszcze wypowiedzieć na temat tej CELMY? nie mogę dojść gdzie ona w końcu jest produkowana, wszystko na to wskazuje że CHINA (mimo, że niektórzy sprzedawcy podają na aukcji: "WYPRODUKOWANE W POLSCE") - to mnie zastanawia. Czytałem opinie na temat tej CELMY i raczej są pozytywne:)
@Goskim, jeśli zależy Ci na tym, żeby sprzęt miał na etykiecie napis "Made in Germany", to kupuj Festoola ;-) A na poważnie: nie wiem skąd się bierze taka silna alergia na Chiny. Rozumiem, że boisz się, że narzędzie z Chin będzie tandetne, zgadza się? Kress kilka maszyn produkuje w Chinach, podobnie jak robią to inni producenci. Nie znaczy to, że są to narzędzia tandetne. Moja ukośnica Makity pochodzi z Chin, co nie znaczy, że jest tandetna. Mój smartfon też pochodzi z Chin, co nie znaczy, że przestanę go lubić. Wyznaję zasadę, że narzędzie powinno się dobierać wedle potrzeb, a nie etykiety i miejsca produkcji ;-) Jeśli chodzi o Celmę - w tej chwili to grupa kapitałowa obejmująca kilkanaście podmiotów. Główny zakład produkcyjny jest zlokalizowany na południu Polski. Z tego, co mi wiadomo część produkcji odbywa się właśnie tam, aczkolwiek niektóre modele wkrętarek robią w Chinach, o czym świadczy informacja na opakowaniu. Sprawdź, czy Celma ma jednoczęściowy uchwyt - Kress ma go na 100% i jest to dużo wygodniejsze rozwiązanie. Pozdrowienia, PF
Kress nie robi w chinach, tylko w Korei ;) Panie fleksie, koreańczyk mógłby się obrazić za porównanie go z chińczykiem.
Z tego co się dowiedziałem i trochę podzwoniłem, to praktycznie wszystkie narzędzia Celmy obecnie produkowane są w Polsce, z wyjątkiem właśnie wkrętarek, które są produkowane w Chinach, co oczywiście nie znaczy że są złe:) tak jak napisałeś obecnie większość renomowanych producentów przenosi produkcję do Chin i tym podobnych krajów:) Nie zależy mi żeby miała nalepkę: " made in germany" ma po prostu działać. Z tego co ja wiem to ta wkrętarka Celmy ma tylko jeden bieg, no ale trudno, akumulatory ma identyczne jak te z Makity czyli duży + jeśli chodzi o wytrzymałość. Zresztą jest na nią gwarancja 2 letnia w systemie Door to Door:)
Celma WAK 14 wygląda następująco (tak poglądowo na sprawę), może mi ktoś powie czy ma jednoczęściowy uchwyt;)
@goskim - dziwna ta Celma. Uchwyt ma dwuczęściowy, ale ma też hamulec silnika. Wprawdzie będziesz mógł dociągać wkręty z wyłączonym silnikiem albo rozładowaną baterią, ale uchwyt będziesz musiał rozkręcać oburącz. Prawdę mówiąc nie miałem nigdy narzędzia w takiej konfiguracji. Co do ilości biegów: jak dla mnie wygodniejsze są narzędzia dwubiegowe. Tutaj masz jeszcze ciekawą ofertę: http://allegro.pl/2-biegowa-wkretarka-psr-14-4-2-bosch-extra-gratis-i1907555623.html. Moim zdaniem Celma nie jest superokazją... Rozważyłbym Kressa, nawet, gdybym miał dopłacić parę dych.
Mam jeszcze inną propozycję, też chińczyk, ale dobrej klasy i przede wszystkim wysokie parametry pracy, 1h ładownaie, dwie baterie 1,5Ah, 36Nm siły momentu obrotowego. chodzi o Einhella RT-CD 14/1 - ważne aby był model 14/1 a nie samo 14;) niceo ponad 300zł powinien kosztować. Uważam że to lepsze wkretarki niż taki B&D.
dzięki za propozycje, co do tego zdjęcia Celmy które zamieściłem to jest ono jakieś dziwne ponieważ, w parametrach znalazłem, że wkrętarka posiada, cytuję: "uchwyt wiertarski szybkomocujący umożliwiający błyskawiczną wymianę narzędzia".
taki uchwyt ma każda wkretarka;) od takiej za 50zł
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.