Wkrętarka Black&Decker, Celma, Graphite - którą wybrać

G
Hesbollah 2011-12-14 16:54

Re: Wkrętarka Black&Decker, Celma, Graphite - którą wybrać

Z podanych przez Ciebie pozycji najlepiej prezentuje się Celma WAK 14. Mój kolega używa tej wiertarki i jest bardzo zadowolony. Zarówno z mocy jak i wytrzymałości.

G
3maja 2012-10-16 09:48

Firma Black and Decker to syf. Kupiłem kilka ich produktów i wszystko okazało się śmieciem. Diaks i wkrętarka się spaliły. Wkrętarka padła po kilku tygodniach użytkowania, ale gwarancji mi nie uznali, bo ją "przeciążyłem" skręcając szafki kuchenne. Najbardziej rozwalił mnie kątownik z linijką, który nie miał kąta prostego, a podziałka z linijki zmyła się, jak przypadkiem zachlapałem ją wodą. Chcecie się wkurzyć to kupcie sobie noname - przynajmniej taniej wyjdzie.

G
1001narzedzi_pl 2012-10-17 10:41

Z uchwytem raczej nie będzie problemu,każda wiertarka go posiada. Model Celma WAK 14 to dobry wybór,czytam o nim same pozytywne opinie.

G
kaziu 2013-02-23 10:36

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

G
elektotool 2013-04-16 13:07

witam!
wszystkie te narzedzia to chiny lub korea celma to tylko polska nazawa wpisz sobie np c w googlach celma keyang to zobaczysz co wyjdzie graphite zawsze był chinski a blacj tez teraz nalezy do stnaleya

P
PanFleks - blog dla majsterkowiczów 2013-04-16 13:47

Czasami naprawdę przesadzacie... ;-)
Co z tego, że coś jest chińskie? IPhone też jest robiony w Chinach, a ludzie stoją w kolejkach, żeby go kupić. Kooperacja pomiędzy producentami to także nie jest nowość. Ja kupuję narzędzia do pracy, a nie dla etykiety. Prawdziwie niemiecki jest Festool, Protool, inni na potęgę budują narzędzia na wschodzie. Czy to znaczy, że nie warto na nie patrzeć? Proponuję jednak trochę rozsądniej podejść do tematu ;-)

A to, ze Celma to Keyang? Po co firma ma inwestować w technologię, skoro może kupić gotowy produkt. Keyang od dawna produkuje silniki elektryczne dla przemysłu. Mają kilka swoich, porządnych maszyn i tyle. Czy Wy nigdy nie jadacie na mieście, bo lepiej zrobić kebaba na patelni? ;-)

G
Jusufff 2013-04-18 03:50

A ja zasugeruję spojrzenie z trochę innej strony - szukaj wkrętarek z baterią Li-Ion, a potem sposród nich wybierz najlepszą.

G
MRrrr 2015-09-17 22:30

Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.

1 2