wkrętarka AEG BS 12X(1,5Ah) i efekt samorozładowania akumulatora

Do ostatniej strony »
G
Felek 2010-11-28 17:00

Re: wkrętarka AEG BS 12X(1,5Ah) i efekt samorozładowania akumulatora

Jk doliczyłeś do 11, ale jakoeś mnie nie przekonałeś.
O padających akumulatorach w AEG słyszę dość często. Czytam także na forum.
Dla mnie są zawodne, bo o innych producentach nic nie słychać. Uważam, że AEG nie jest rewelacją. Ot, zwykła maszyna w niskiej cenie, która się psuje. A serwis nie zawsze sprawny.

G
JK. 2010-11-28 19:15

Felek a ja słysze często o padających narzędziach metabo;)) szwankujące przekładnie, mizerne parametry, albo kosmiczne ceny niektórych narzędzi....to i tak znacznie gorzej, niż reklamacje na akumulator czy zapylone futerko sds;) A metabo droga słaba maszynka która ot tak pada... a serwis ma obiekcje że jakoby wiertaki nie były serii profesjonalnej....

Także oszczędź juz nam wszystkim, tej dyskusji.. zwłaszcza że Forest chyba ci już wyjaśnił dodatkowo kilka rzeczy, między innymi cenę. Cenilem sobie wiekszość narzędzi metabo, ale przez twoją infantylość będe od dziś odradzał ich zakup...Reklama ci się nie udała.

Forest To ceny wyprzedażowe już, LM od kilku miesięcy nie sprowadza BS12X podobnie jak inne sklepy, AEG powoli wycofuje z produkcji serię BSX, od kilku tez miesięcy bez problemowo dostaniesz w zamian mniejsze lzejsze i tańsze serie BSG, a jak ktoś potrzebuje mocy ma serię BSC lub BSB18HD

G
Felek 2010-11-28 19:29

Niepotrzebnie się boczysz.
Złość się na tych, co mają problemy z akumulatorem w AEG, bo przecież to niezawodne narzędzia. Nie przekonałeś mnie, że narzędzia AEG są warte uwagi. Szczególnie po tym, co tu czytam.

G
JK. 2010-11-28 21:09

W takim razie narzędzia Metabo sa jeszcze mniej warte uwagi;) według ciebie, bo znaczną ich część nie robi metabo, albo zleca chińczykom, albo zakładom AEG;)) - a skoro aeg jest takie kiepskie, to droższe Metabo jest przegięciem totalnym;) - narka panie Super Metabo(posiadający AEG);))

G
Felek 2010-11-28 22:04

albo zleca chińczykom, albo zakładom AEG;))

Na jedno wychodzi osiołku.

Nie napisałem, że to złe narzędzia, czytaj ze zrozumieniem - bo chyba jako elektryk z wykształcenia (buahahahahahaha) potrafisz czytać?
Napisałem:
"Uważam, że AEG nie jest rewelacją. Ot, zwykła maszyna w niskiej cenie, która się psuje. A serwis nie zawsze sprawny. "

Narka narka, i tak przecież wyliczysz mi moje błędy w 11 podpunktach, prawda?

G
JK. 2010-12-03 16:48

A metabo jest rewelacją? Zwłaszcza cenową;P

śmieszny jesteś chłopcze;))))
http://allegro.pl/akumulator-bateria-1-2v-2-3ah-pojedyncze-ogniwo-i1317818005.html - zbuduj sam;))

G
Łukasz 2010-12-03 20:51

Troche za tanio jak na dobre japońskie ogniwa, pewnie Japonie widziały tylko na obrazku.

G
JK. 2010-12-04 18:01

A ile chciałbyś za ogniwo płacić?;> masz np: 12V baterie, kupujesz 10szt. = 60zł, za 14V płacisz 72zl, za 18V zapłacisz 90, plus jakies 10-15zł koszt przesyłki, masz tylko gołe ogniwa, nie masz ani obudowy ani elektroniki, ani blaszek - jakbyś chciał to wszystko dopkupić to wyjdzie teoretycznie drożej niż nowa bateria. Jak wymiensz to uzywasz własnej obudowy baterii itp...
ddlatego regeneracja jest tańsza...
Owszem są w atrakcyjnej cenie, bo kiedyś podobne widziałem za 10zł ale pojemności 2,45Ah

G
Łukasz 2010-12-04 18:50

Nie napisali jakiego producenta to ogniwa, żadnej charakterystyki, nawet nie napisali czy są wysokoprądowe. Chińskie ogniwa o tych parametrach są droższe, a te rzekomo są made in Japan.

G
JK. 2010-12-04 21:35

Droższe? a gdzie? o ile? Narzędzie w sklepie stacjonarnym też bywa droższe niż przez internet....

G
Łukasz 2010-12-04 23:18

Akumulatory tego typu firm Kan, JJJ, Kayo są droższe w sklepach internetowych i firmach które zgrzewają pakiety z takowych. A to ciągle chińszczyzna, a gdzie 'japońskie' koszty produkcji?

G
Sasza 2010-12-05 11:18

Kupiłem BS 12 X ( z latarką w komplecie) w OBI jakieś 1,5 roku temu-wkrętarka pracuje intensywnie przy produkcji i montażu mebli kuchennych -powiem uczciwie że w zasadzie to już zwróciła się z nawiązką !
Akumulatory pracują bez problemu.
Powiem więcej w tym samym okresie kupiłem też wkrętarkę DeWALT DC756KC i padł mi zupełnie jeden akumulator -zareklamowałem ale reklamacji mi nie uznali.

Tak więc nie ma o co kruszyć kopii-z akumulatorami tak to już jest że padają i dotyczy to w zasadzie wszystkich marek -zwłaszcza jeśli to są aku kadmowo- niklowe.
Przerobiłem temat wielu wkrętarek w zasadzie to najmniej problemów miałem z akumulatorami w Makicie -dobre baterie ma też Kress,ale każda kiedyś się zużyje i trzeba mieć tego świadomość.

G
Łukasz 2010-12-05 16:49

Akumulatory się zużywają, ale nie powinny padać tak szybko jak u autora tego tematu. Czasami wystarczy pomierzyć pojedyncze ogniwa, jedno uszkodzone i cały pakiet nie funkcjonuje tak jak powinien. Akumulatory niklowo kadmowe nie powinny padać częściej niż inne, Ni-Cd to dopracowana technologia i przy odpowiedniej obsłudze służą bardzo dobrze. Radze złapać kontakt z kimś kto ma dostęp do profesjonalnego testera ogniw i zgrzewarki, to bardzo ułatwia życie. ;)

G
JK. 2010-12-05 17:42

Ja znam firmę, która regeneruje akumulatory za ok 80% ceny nowego akumulatora... Więc 6 zł za ogniwo wcale nie jest niemozliwą za dobrą jakość. A jesli uważasz że nie moga być japońskie to się mylisz;) spójrz na ceny Hitachi "made in japan" np: DH24PC3 w promocji mozna ją mieć z 500zł podczas gdy Makita HP2470 "made in england" najtaniej widziałem za 650zł... Więc Japonia nie musi wszystkiego robić super drogiego;]

G
Felek 2010-12-05 23:08

JK, ty już się popisałeś wiedzą o prądzie i akumulatorach, więc może nam oszczędź.

Są akumulatory i AKUMULATORY. Dobrego ogniwa nie kupisz tak tanio, o czym ktoś inny już napisał. Na allegro dostaniesz super mega akumulatory AA o pojemności 4900 mAh, ale ile są warte? Proszę, weź od razu 20 sztuk i zregeneruj sobie dwa akumulatory do wkrętarki: http://allegro.pl/4900mah-baterie-akumulator-aa-r6-etui-grtis-bc56a-i1336756950.html.
Będzie Cię to kosztowało około 75 PLN za dwie sztuki z przesyłką. I znowy będziesz najmądrzejszy.

1 2 3