Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Mam malutki dylemat! Nie wiem co wybrać! Co jest lepsze! Czy makita 14,4V z słabszym momentem obrotowym 22Nm i latarką albo bosch 36Nm ale bez niczego z obudową wytrzymującą upadek z 2 metrów. Co robić proszę o pomoc!!!!
to zależy co chcesz robić. Do podstawowych zastosowań wystarczy ta makita a latarka zawsze się podczas dłubania w czymś przyda. popatrz jedynie na pojemność akumulatorów i rodzaj ładowarki. Domyślam się że maszyna boscha to nowy model GSR 14,4 V z 2 x aku 2.0 ah i godzinną ładowarką. Pojemniejsze aku zawsze się przydadzą, a jeśli zamierzasz ostro ją eksploatować, takie aku przekładają się na znacznie dłuższy czas pracy na jednym ładowaniu. Nie wspominając o fakcie że mocniejszą maszynę (moment) ciężej uszkodzić lub przeciążyć. Zadaj sobie szczerze pytanie co zamierzasz nią robić. jeśli do prostych prac, wystarczy makita lub jeszcze coś prostszego, jeśli masz w planie solidny remont, wybierz boscha. pozdro
p.s. dopiero teraz doczytałem opis w temacie ;) gsr 12 v (standard duty) ma 32 Nm, a nie 36 i ma półtora amperogodzinie aku. Nie wiem jaka jest różnica w cenie między tymi dwoma maszynami, ale jeśli chodzi o maks moment, bosch i tak wypada nieco lepiej pod względem mocy. No chyba że różnica w cenie jest na tyle znaczna, że skórka przestaje być warta wyprawki ;) wtedy weź makitę. Słynie z bdb wkrętarek aku.
ps.2 mam wątpliwości jaką maszynę masz na myśli, bo jeśli rzeczywiście chodzi dokładnie o model GSR 12 (basic duty) za niecałe 500 zł to trzymaj się od tego z daleka, bo to mega niewypał. To maszynka która wyszła w tym roku z okazji 75-cio lecia boscha jako zapchaj dziura w ofercie i jest funta kłaków niewarta. nie wspominając że ma zaledwie 17 Nm momentu. Ale jeśli chodzi o model GSR 12 V Standard duty, to rzeczywiście ma 32 Nm i to już jest bardzo solidna maszyna. pozdro i sorry za rozwlekłość
chodzi właśnie o ten model 12V standart duty 32Nm za 767zł.
makita ma 14,4V akku 2Ah i niestety nie wiem jaką ładowarkę, bo nigdzie nie mogę doczytać
w standardzie bankowo ma 1 godzinną. jeśli już mógłbym na którąś wskazać, to jeśli mają zbliżoną cenę, weź makitę, bo ma pojemniejsze aku pozdro
Dzięki za pomoc!
witam i pewnie się już spóżniłem ale zaproponuję Dewalta DC728KA 14,4V z 35Nm momentem w cenie ok 850zł. dla porównania samej siły wkretarki podaje modele makity z podobnym momentem 6319DWDE, 6339DWDE, 8434DWDE. a różnice to takie ze wkrętarki makity są 3-biegowe, 2,6Ah aku i cena :-P pozdro
mam dokladnie ten model boscha i jestem bardzo zadowolony, obudowa rzeczywiscie jest wytrzymala na upadki, niechcacy sie przekonalem:) akumulator wystarczy na dlugo a o mocy nie wspomne, atom! tylko ze z cena to troche przesadziles, ja kupilem nowy orginal na allegro z super latara i walizka w zestawie za 560zl pozdrawiam
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.