Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam Serdecznie mam problem w wyborze wkretarki. mam 3 na oku...Ryobi najlepiej wykonana i w srodku wszystko metalowe. Celma: http://allegro.pl/celma-wkretarka-wak14-wak-14-okazja-siedlce-fv-i1457333237.html Maktec: http://allegro.pl/makita-maktec-wkretarka-aku-mt062sk2-9-6v-2biegi-i1450532868.html i Ryobi: http://allegro.pl/wiertarka-wkretarka-csdt-1202n-ryobi-okazja-raty-i1450017459.html Wktrętarka ma byc mała bedzie słuzyła do montazy mebli jako druga/dodatkowa/zapasowa. Bardzo proszę o wypowiedz ludzi którzy mieli z nimi doczynienia! a nie ze slyszalem czy tam kumpel ma itd.
Z tych trzech wybrałbym Celme ! W to że jest w 100% Polska ( a tak się reklamują) to ja nie wierzę ,ale marka ma od lat dobrą opinię,a ich narzędzia po zmianie desingu prezentują sie naprawdę dobrze ( taka nasza Makita :) ) O Mactekach i Ryobi słyszałem różne opinie zwłaszcza o awryjności akumulatorów. W podobnym zakresie cenowym masz jeszcze Kressa: http://allegro.pl/wiertarko-wkretarka-kress-caly-zestaw-grosze-i1464102183.html Po prawdzie to Kress sklada je w PRC ( choć jest napisane Made in Germany),ale są dosyć wytrzymałe i maja bardzo przyzwoite akumulatory.
Rufus;P na boga, ta wkrętarka po pierwsze nie jest tanio;) 394 +16zł skoro w zwykłym sklepie kupisz ją za jakieś 370-400zł, z gwarancją. Po drugie kolega chciał małą lekką wkretarkę, a ty mu proponujesz "kobyłę" - może i dobra ale ciężka i duża. PO trzecie nie jest chińska tylko koreańska, po czwarte "kraj pochodzenia" nie oznacza kraju produkcji. Kraj pochodzenia to tylko skąd została sprowadzona do polski.
Link podałem jedynie poglądowo a nie po to aby z niego skożystać przy zakupie ! Ta wkrętarka kosztuje w OBI jakieś 399 zł i ma trzy lata gwarancji. Co do wagi to też nie przesadzajmy- Celma waży 1,5 kilo -nie jest to mała i lekka wkrętarka. Kress jest trochę cięższy ale ma pojemniejsze akumulatory. A z tą Koreą to byłbym ostrożny -sam rozmawiałem z człowiekiem z Lange który wyraźnie mówił ChRL !!! Kress odwala ściemę i moim zdaniem psuje sobie opinię bo na walizce jest naklejka na której wyraźnie jest napisane "Kraj pochodzenia Niemcy" Jak nie wierzysz to przejdź się do Obika i sam zobacz....nie ma słowa o tym ze robiona jest na wschodzie ! Człowiek z którym rozmawiałem mówił ze w firmie (Lange) nie bardzo podoba się zagrywka Kressa która została wymuszona koniecznością wejścia do marketów z tańszą nieco wkrętarką-ten model nie jest nawet prezentowany w katalogu. Nie zmienia to faktu że to dosyć przyzwoite narzędzie bez względu na to czy zrobiona jest przez Koreańczyka czy Chińczyka..
....acha i jeszcze jedno-na tabliczce znamionowej jest napisane Made in Grmany- czyli zmajstrowano u Germańca ! To nie jest kraj pochodzenia tylko kraj produkcji ! Czyli zwyczajnie oszukują ! Prawdopodobnie aby być w zgodzie z prawem sprowadzają ją w częściach do Bisingen i tam odbywa sie ostateczne poskładanie jej do kupy z Chińskich lub Koreańskich części ! Nawet walizka nie jest typowa jak dla Kressa tylko taka sama jak dla popularnej chińszczyzny !
powiem wam ze celma podobno do makity i ladowarka tez;) moze sie zdecyduje na nia;) westfelia....czymalem ja w rece jakas czerwona wersja dla profesj. i powiem wam ze bdb wykonana ciezka itd fajna
nie chce lekka...tylko mała;)
Jak zależy ci na tym aby była mała to trochę dołóż i kup AEG BS 12G. waży jakieś 1,5 kg z akumulatorem ale jest faktycznie mala--praktycznie na długość mieści sie na dłoni.
Dwa posty wyżej walnąłem byka-oczywiście pisze się skorzystać !!! Sorki :)
Rufus niepotrzebnie się tak wściekkasz, po pierwsze musisz odróżnić "kraj pochodzenia" od kraju produkcji, sam mamy katówki Z Kressa na których opakowaniu pisze: "kraj pochodzenia szwajcaria" ale jest obok Made in Germany - jedno drugiemu nie przeczy! Kraj pochodzenia to tylko wskazówka skąd Lange importuje ten sprzęt. Poza tym ja tteż wiem od ludzi z Lange że to Koreańczyk nie Chińczyk, może oba narody skośnookie ale nie porównywałbym to z wyrobami "made in PRC" Nie musze jechac do Obi bo sam sprzedaje ta wkrętarke;] więc nie jest ona przeznaczona jako tańsza tylko na markety, po prostu kress idąc z duchem nowoczesności "wygasza" produkcję wkrętarek NiCd w niemczech.. Dlatego te tańsze modele są robione w Korei w znacznej części.
powiem tak. dzisiaj mialem celme w rece....odpada nei wygodna jak dla mnie i wykonanie....mialem aeg fajna wkretarka ale ryobi lepiej wykonana....2 razy lepiej;) jednak to JAPAN a nie Germany
JK- ależ ja się nie wściekam -bo i po co. Twierdzę tylko że napis na tabliczce znamionowej mówi że wyprodukowano w Niemczech co nie jest prawdą albo nie jest prawdą do końca -więc ktoś robi konsumenta w balona ! damianqn- to RYOBI które pokazałeś w linku jest tak samo Japońskie jak omawiany wyżej KRESS jest Niemiecki :) Nie chcę cię tutaj naginać ale RYOBI z twojego linku do AEG o którym pisałem ma się jak Cinquecento do Yarisa :) To jest popularny model marketowy ! Oczywiście to moje zdanie-wybierzesz to co Ci będzie najbardziej pasowało !
Witam. Nie jestem fachowcem od marketingu, sprzedaży a tym bardziej od części, jakie wkładane są do wkrętarek i gdzie są owe części produkowane, ale powiem jedno, od 6 lat używam w domu małej i lekkiej wkrętarki Hitachi DH12DVF3 i jestem z niej bardzo zadowolony. Nawet akumulatory Ni-Cd są sprawne do dzisiaj.
Mała pomyłka nie DH tylko DS12DVF3
Od kiedy "made in" oznacza kraj pochodzenia :-) Made in to miejsce produkcji i Kress jest produkowany w Niemczech.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.