Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witam. Kupiłem ostatnio Makite BDF-451. Co koledzy mogą powiedzieć na jej temat. Zauważyłem że na 3 biegu i najwyższych obrotach, czasem drży, ale wrzeciono nie ma luzów. A drży tylko bez obciążenia i to tylko czasami, nie wiem czy oddać ją na gwarancji, czy wrzeciono bez obciążenia wpada w rezonans czasami. Po za tym mam pytanie co to dokładnie jest moment twardy i moment miękki. (samo pojęcie momentu obrotowego znam, ale z określeniami twardy i miękki nie spotkałem się na zajęciach z mechaniki)
Fajny model ale mogles brac model 2-biegowy BDF454, na drugim biegu obroty takiesamie jak w Twoim modelu na 3 biegu a cena o okolo 50zl nizsza niby nic, tylko przygotuj sie do wymiany pierscienia z przekladni przy intensywnej eksploatacji co 7-8 miesiecy (koszt pierscienia okolo 5 zl) Wkrecanie twarde to wkrecanie w metal a miekkie w drewno. Co do pracy samego urzadzenia to trudno powiedziec bez sprawdzenia przez serwis, faktem jest ze silniki 4 polowe w makitach podczas pracy wydaja troszeczke inny dzwiek niz tradycyjne wkretarki Wkrecanie twarde to wkrecanie w metal a miekkie w drewno.
Dziękuje za szybką informację. Na razie jest mi za bardzo potrzebna by oddawać ją do serwisu. Czy w okresie gwarancyjnym pierścień nie podlega wymianie. Jakie są objawy jego zużycia. Wkrętarki po remoncie będę używał sporadycznie acz intensywnie. Nie chciał bym mieć jakiś niespodzianek jak będzie mi potrzebna. Można go wymienić samemu czy tylko serwis autoryzowany??. Nie lubię grzebać w rzeczach na których się nie znam.
W okresie gwarancyjnym jest wymieniany bezplatnie. Objawy uszkodzenia to silnik pracuje ale uchwyt sie nie obraca. Jest to wina wkrecania srub na 3 biegu bez sprzegla, nie ma sie co oszukiwac na 3 biegu jest bardzo szybka, ale jednoczesnie bradzo slaba z tego powodu sprzeglo jest najczesciej blokowane przez uzytkownika i pada pierscien na przekladni. Nie zapominajmy ze najwiekszy moment obrotowy podawany w dokumentacji jest mierzony zawsze na pierwszym biegu. Jezeli podczas wkrecania uzywales sprzegla to nie powinienes sie niczego obawiac. Szczerze mowiac lepiej oddac do serwisu, po gwarancji zaplacisz max 30 zl i sprzet sprawny, bez doswiadczenia mozna zle poskladac przekladnie, a przy tym jest wiecej roboty i cena za usluge w serwisie napewno wzrosnie. Na gwarancji oczywiscie tylko serwis autoryzowany. Jezeli podczas wkrecania uzywales sprzegla to ni powinienes sie niczego obawiac.
głównie pracuje na sprzęgle, jedynie jak wierciłem 12mm na przepusty przełączałem na blokadę sprzęgła. Ale sprzęcik nawet się nie spocił przy tym.
Gdzie można dostać te nieszczęsne pierścienie? Mam 2 wkrętarki: BDF-451 i BHP-451 obie mają ten sam problem. Ślizgają się na 2 i 3 biegu.
Każdy sklep autoryzowany MAKITY oprócz maszyn ma w ofercie również części. CO prawda na zamówienie ale w kilka dni powinni CI załatwić temat. Pozdrawiam
nie istnieje możliwość kupienia samego elementu przełączającego biegi,część ta nie występuje w żadnej serwisówce. Pozostaje zakup całej przekładni
Spokojnie.Ja w serwisie makity ze 2 lata temu dostalem sam pierscien ,tylko ze na zamowienie.
Nr tego pierscienia to 419558-2.Na zamowienie w serwisie makity.Cena z 5 zl.Tez mi wlasnie padl .Pech
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.