Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Proszę o radę. Potrzebuję wiertarko-wkretarki akumulatorowej, solidnej, z dobrze trzymającym akumulatorem. Mam skila 12V czteroletniego, ale padł akumulator (nowy drogi). Kupiłem Einhella le-as18/2/1h, ale akumulator starcza na wywiercenie 3 otworów średnicy 5 mm i tyle. Reklamowałem, dostałem nowy akumulator i to samo. Będę starał się oddać do sklepu. Oszczędny 2 razy traci. Na forum dobrze się mówi o makicie, hitachi. Co możecie powiedzieć o dewalt? Chodzi o niezawodność. Pozdrawiam
zapomniałem dodać: używam amatorsko ale często? ok 1-3x w tygodniu. Myślę o perles hb5148 (uchwyt 13mm), makita 6270dawe, dewalt dw926k2, black-decker? Chciałym żeby były 2 akumulatory. Cena do około 600 zł. Może być tansza byle solidna.
Witam. Z tych wkrętarek które wymieniłeś praktycznie tylko jedna zasadniczo odbiega paramatrami od pozostałych a mianowicie B&D. Co do reszty, to dobre i solidne maszyny, w warunkach domowych naprawdę trzeba być niezłym artystą żeby je zajechać. DeWalt to jedna z najlepszych wkrętarek aku jakimi zdażyło mi się pracować i moim zdaniem warto w nią zainwestować.Może pomyślałbyś jeszcze nad Metabo, to też klasowy sprzęt (ma 3lata gwarancji. W razie pytań jestem do dyspozycji na e-mailu. Pozdrawiam.
Konkretnie co do wkrętarki, trudno mi coś poleć bo żadną z tych które wymieniłeś nie pracowałem. Ale jeżeli chodzi o firmę, to mogę polecić Ci napewno Perlesa. Jest to naprawdę dobry sprzęt, klasy niebieskiego Boscha a w cenie zielonego. (mam szlifierkę kontową Perlesa - nie do zajechania). Co do wkrętarki to w pracy używam nie branych przez Ciebie pod uwagę, wkrętark Fein i Festool. Super sprawa, niestety droga, zwłasza Festool. Pozdrawiam.
Witaj Jeśli myślisz o bardzo porzadnym sprzęcie 12V do 600- zł, polecam Ci gorąco dwa profesjonalne modele. Makitę 6270D oraz Hitachi DS12DVF3. Obie maszyny wyposazone są w dwa aku. 2.0Ah, i szybkie ładowarki impulsowe. Nie bede się długo rozpisywał, bo ich specyfikacje znajdziesz bez trudu w necie. Uważam, że zakup tych wkrętarek to w tej chwili najlepszy zakup w stosunku: cena, jakość, a pojemnosc akumulatorów. Pozdrawiam
Dzięki za odpowiedzi. Czekam na więcej. Czy ktoś używa einhella wiertarko-wkrętarki i jak często ładuje akumulatory. Jak długo trzymają. Byłbym wdzięczny za uwagi.
Witam. U mnie w pracy używamy wiertarko wkrętarki Einhell 18V Bavaria raczej sporadycznie. Czasami jednak zdaża się robić nią więcej i częściej a wtedy....brak słów- aku ładuje się średnio 5godzin. Można wtedy wywiercić około 5 otworów fi 6 w tworzywie sztucznym (miękkim),no i wkręcić z 5-7 sztuk wkrętów M4- raczej niewiele, o wierceniu w metalu np st3 (fi5) nie wspomnę, bo wtedy następuje bardzo szybki zgon akumulatora(jak dobrze idzie to może z 1,5 otworu o długości 60mm). TRAGEDIA!!! Pozdrawiam
Witam. U mnie w pracy używamy wiertarko wkrętarki Einhell 18V Bavaria raczej sporadycznie. Czasami jednak zdaża się robić nią więcej i częściej a wtedy....brak słów- aku ładuje się średnio 5godzin. Można wtedy wywiercić około 5 otworów fi 6 w tworzywie sztucznym (miękkim),no i wkręcić z 5-7 sztuk wkrętów M4- raczej niewiele, o wierceniu w metalu np st3 (fi5) nie wspomnę, bo wtedy następuje bardzo szybki zgon akumulatora(jak dobrze idzie to może z 1,5 otworu o długości 60mm). TRAGEDIA!!! Pozdrawiam A ja absolutnie nie polecam aku-wkretarek blaucraft. Ten einhel przy aku-blakraft to jest super sprzet !
makita 6270 d instrukcja obsługi
Jeśli chodzi o einhella to akumulator widze spisuje sie tak samo dobrze jak u mnie w pracy wkrętarka 18V Topexa. TeZ nikomu nie polecam. No chyba ze ta seria graphite jest lepsza. podobno dla profesjonalistów :) . Ja używam Castoramowego mac allistera. Uważam że jesli chodzi o stosunek ceny do jakości jest super. Polecam.
Witam! Zastanawiam sie nad zakupem wiertarko-wkretarki aku i prosilbym o porade...ma pracowac w gospodarstwie, aktualnie zaczynam budowe wiec bedzie miala co robic...poza tym w codziennej pracy bedzie uzywana 3-4 razy w tygodnia + ewentualne remonty wiec raczej nie bedzie lezala. Zastanawiam sie nad takim modelem: http://plptocs.bosch-pt.com/boptocs-pl/Product.jsp;jsessionid=9E8100F6845F21FD8D8F4EAFD9DEE83A ?division=gw&language=pl-PL&ccat_id=81967&prod_id=7485 Czy ktos pracowal na takim sprzecie i jak jest z jego trwaloscia?I jak ogolnie sprawdza sie Bosh? Moze wybrac inny model albo innego producenta? Pozdrawiam
fajna maszyna, diabelnie mocna ale deczko ciężka. Jeśli myślisz o zakupie wiertarko-wkętarki aku, pomyśl nad modelem udarowym (jeśli przewidujesz wiercenie w murze, model GSB 12/14,4 VE-2, ale jeśli ma to być beton, dokup jakiegoś prostego wiertarko-młotka sds+) Ta wkrętarka ma silnik z wymienialnymi szczotkami (zazwyczaj jak się zużyją trzeba wymienić cały silnik), a więc w naprawach jest tańsza. Do tego ma solidne aku, (2,6 AH) i szybką ładowarkę, ale jeśli nie będziesz nią wiercił w murze kup prostszy model. Ta jest full wypas, ale do domu to trochę przerost formy nad treścią. Polecam model GSR 14,4 V (2 x 1,5 AH), szybka ładowarka i ostatnio staniały o 50 zeta. pozdro
Fakt...lepiej wziac uradowke. A co do pracy to bedzie wiercila w scianach, stali, drewnie. Do betonu mam inny sprzet. A co do wkretarki to wole mocny sprzet bo bedzie pracowala na budowie a pozniej przy wszystkich remontach i naprawach wiec bedzie miala co robic. Po podpowiedzi kolegi pomysle nad modelem: http://plptocs.bosch-pt.com/boptocs-pl/prod_id=7498 Pozdrawiam
kolego za ok 496zl kupisz dw907k2.(prosze o meila to napisze gdzie) spokojnie Ci wystarczy do domu i do pracy. jesli chodzi o B&D sa to narzedzia amatorskie i jesli zdecydujesz sie na promocyjny najtanszy model za ok 149zl to moze nie podolac Twoim oczekiwaniom i wymaganiom. pozdro
To jest narzedzie amatorskie? http://plptocs.bosch-pt.com/boptocs-pl/Product.jsp;jsessionid=9F834AAE7852540914D16A1AD02B0404?division=gw&ccat_id=81947&prod_id=7494 Bo o tym modelu myslalem...
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.