Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
dzień dobry, Chodzi o piłę łańcuchowa Parkside Performance PPKSA40Li (IAN 494217). Gdzie można dostać zdejmowaną część obudowy piły łańcuchowej, tę...
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Witam, Mój Ojciec kończy w w tym miesiącu 50 i chciałbym mu sprawić jakaś wiertareczkę, trochę już przejrzałem i nie mogę się zdecydować. Z Góry Dziękuje Pozdrawiam
Nawet Felkowi (którego pozdrawiam) nie chce się strofować kolejnego niefrasobliwego tematu (pewnikiem jest na mieninach!). Pełna zgoda panie Felku. Kolejny "kwiatek" nie odrobił podstaw logiki forum w opcji wyszukiwarka. Cóż, niestety taka uroda współczesnych szybkich czasów... szybkich samochodów... i szybkich nr...ków... Kwota 4-ech stówek jest bardzo ładną kwotą, której nie będzie stać wielu rodzin w Polsce AD 2010 wydać jednostkowo (a nawet w całości) na prezenty dla swoich najbliższych (w tym dzieci). Powiem tak - "ładny kwiatek panie kierowniku" nam pan zafundował, gdyż tej konfrontacji niełatwo sprostać. Proszę nie wierz tak do końca w magię firm, nazw i wizytówek. Pomimo, iż reklama dźwignią handlu! W związku z czym, proponuję zarówno młotowiertarkę jak i wiertarkę. Dla płyty żelbetonowej w bloku: Einhell BH-G 726 750W - energia udaru 1,8 J oraz - jednobiegowa AEG model: SBE 500 R ewentualnie Einhell BT-ID 710E Dla prywatnej posesji: Parkside 1050W - energia udaru 2,2 J oraz dwubiegowa Graphite 58G718 810W lub SKIL 1022 900W lub Modeco 1100W Idąc myślą pewnego "forumowego artysty" powiem - Hilti nie dla każdego. Powiem więcej, "wiertarka" nie dla każdego!!! Sorry jeśli naśmieciłem, moderacja wszak już działa! I na koniec dedykuję mojemu (*F) interlokutorowi: Zdrowy rozsądek może zastąpić **prawie każdy stopień wykształcenia, ale żadne wykształcenie nie zastąpi zdrowego rozsądku. ARTHUR SCHOPENHAUER * fajnemu * * (wiem) prawie robi różnicę
wiercenie precyzyjne cegła, pustak, drewno, sporadycznie beton małymi średnicami : HP1640 ok 255 http://allegro.pl/wiertarka-udarowa-hp1640-1640-makita-680w-2lata-gw-i1345923645.html lub http://allegro.pl/makita-hp1640-wiertarka-udarowa-dhl-0-2lgw-diler-i1349388062.html HP1630k ok 325 HP1631k ok 365 Kress 550 sblr ok 300 Kress 650 sblr ok 365
gosc dwubiegowa wiertarka w połączeniu z młotkiem udarowym to jest lekka paranoja w zastosowaniu dla domu, ale to tylko moja opinia . Ani to lekkie ani precyzyjne. Kompletnie nieprzydatne.
To nie tylko optymalne rozwiązanie, ale opcjonalnie rozsądne. A o komforcie wiercenia mechanikiem w betonie zapomnij. Lekkie i precyzyjne jest to: http://www.proxxon.com.pl/w_k_c.html a jeszcze bardziej to: http://www.proxxon.com.pl/w_p_fbs.html Mam w dalszym ciągu świadomość, że są zdecydowanie i lżejsze, i precyzyjniejsze wiertareczki. ...bo widzisz ddd - rzecz idzie o amatorskie zastosowanie i wykorzystanie elektro-narzędzia. A rozsądek buntuje się przeciw przepłacaniu nie tylko za 'brand image'... (bo czymże jest twoje 255-365, do mojego stu złotowego banknotu?) Jeśli masz nieodpartą skłonność posiadania znaku firmowego i potrzebę płacenia za marketingowy wizerunek nie mam naprawdę nic przeciw. To nasze (i to nie tylko manualne) umiejętności i zdolności, zadecydują w praktycznym wykorzystaniu narzędzia. A dwubiegówka w przydomowej posesji - rzecz niezbędna. Ale to tylko moje zdanie.
Małe "ale" gość .. w domu nie ma betonu w pełnym znaczeniu tego słowa... po co mi zatem komfort wiercenia w nim ?Kupno dwóch ciężkich narzędzi jest bez sensu ! Ani to roztropne ani rozsądne ani potrzebne. Jeżeli ktoś chce wydać 89 pln na wiertarkę AEG niewiadomego pochodzenia bez gwarancji może tak zrobić. bo widzisz gość... szczerze mówiąc mnie byłoby wstyd zrobić taki PREZENT. Wywlekanie na wierzch kwestii chęci posiadania markowego narzędzia w kontekście pierwszego postu a w szczególności słowa prezent jest troszeczkę nie na miejscu. Tym bardziej głupie jest podawanie linków do kieszonkowych wiertarek, którymi wywiercenie w ścianie z cegły czy porotherm'u(a więc w zastosowaniu dla domu) otworu wiertłem fi 6 pod kołek graniczy z cudem. Masz wątpliwości co do precyzji wiercenia sprzętem z SDS ? Czy może masz wątpliwości w kwestii poręczności a raczej jej braku wiertarek dwubiegowych w porównaniu do jednobiegowych ? Do czego mi 2 biegi w domu ? Chyba tylko po to aby trzymać 1 kg więcej nad głową wiercąc w suficie otwór pod lampę.
Zaczynacie głupoty pisać. Proponujecie sprzęt dla modelarzy do domowego użytku.
Proponuje Kwiatek zebys zdecydowal sam czy to ma byc mlotowiertaqrka czy wiertarka udarowa(chodzi o przeznaczenie narzedzia) i wtedy bedzie latwiej cos doradzic konkretnego.
Beton to podstawowy budulec konstrukcyjny, z którego wykonana jest "podstawa" naszego domu, czyli fundamenty. I nie tylko. ...troszeczkę nie na miejscu byłoby pytanie, czy pochodzenie masz wiadome... więc nie pytam. A wstyd, to kraść i z d...y spaść! Aliści (w próżności swej zafascynowany magią brand image) skąd możesz o tym wiedzieć? Albowiem wielu mądrych inaczej uważa, że dobre jest tylko to, co sporo kosztuje. Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno....
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
Chyba powinienem napisac ze najlepsze jakosciowo narzedzia sa robione przez elfy w laponii aby nikt nie wziam mego posta na powaznie. Dziwie sie porownaniom zywnosci do narzedzi. Ale przyjmijmy ze narzedzia podlegaja tej samej rutynie co zywnosc. Zauwazcie ze marketowe i ze "specjalnych" sklepow maja te same oznaczenia (chodzi mi o model np) i kraj produkcji tez . czyli musieliby gorsze jakosciowo bebechy pakowac w ta sama obudowe. Moim zdaniem jezeli obnizaja koszty to poprostu w calej serii danego mkodelu niz jakies szarady pol na pol ale glowy nie dam.
soryy nie ten watek
"Apel do Moderatorów/Administratorów - Panowie/Panie, zróbcie coś z tym." Masz nie tylko "odwagę", ale i tupet. Nie przebieraj nogami, zmień pampersa i złóż donos w swojej sprawie - w poprawnej kolejności - Panie/Panowie. Oto dyskredytująca fraza: Re: metabo, makita, dewalt 2010-11-19, 10:42 Gość: Felek napisał "...byłbyś w stanie op....lić własną Matkę... "
O tak, tan F... jest dobry w takich sprawach;] - widzi złe ttylko u innych.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.