Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Kiedyś bym polecił ale to co teraz jest w castorama to tragedia nie wytrzymuje nawet pol roku trzyletnia wiertarka lepiej działa niż dwumiesięczną a...
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Witajcie . Szukam szlifierki na dużą tarczę do bieżących prac remontowych . W zasadzie robiłem przegląd allegro kilka razy i co patrzę to ciągle nie mogę sie zdecydować. Jako że szlifierka ma służyć do cięcia betonu na początku stwierdziłem że ma być tania bo i tak pewnie długo nie wytrzyma ale jak poczytałem to nawet do tego co ma powycinać może nie być czym skończyć. Ktoś poleci coś sensownego i jak najtańszego. Maks suma to powiedzmy 400zł W zasadzie z markowego sprzętu znalazłem Hitachi G 23SR za 380zł z dostawą oraz AEG WS 2200 za 425 z przesyłką . Poza tym Maktec o którym w zasadzie nic nie wiem no i black & decker . Reszta to raczej chińszczyzna. Ktoś coś poleci w temacie. Jak wygląda rozpatrywanie gwarancji w wypadku spalenia wirnika po zapyleniu ,która szlifierka jest dobrze zabezpieczona przed pyłem ( o ile to jest w ogóle możliwe). Może jest jakiś "lepszy" chińczyk który podoła w betonie a nie kosztuje 300. Macie jakieś doświadczenia z tymi 2 modelami aeg i hitachi , jakieś wady . Pozdawiam N
Nikt nic nie podpowie? Gdy szukałem wiertarki dużo mi pomogliście ..
dużego wyboru nie ma żeby kupić dobrą kątówkę w tej cenie
Ost do cięcia betonu używałem tej BOSCH gws 22 niebieski... szła dobrze (wcześniej spaliłem na tym samym betonie po niecałym metrze jakiegoś chińczyka a Boscha miałem pożyczonego), albo polecałbym Metabo. Metabo W2000. Obie dostaniesz za 470zł... do tego Bosch gwarancja "door to door" na 3 lata, metabo gwarancja 3 lata. Wiem że trochę więcej niż zakładasz ale może jakoś wyskrobiesz te kilkadziesią zł więcej;)
Co do pyłu to piszą na aukcji że Bosch jest dodatkowo zabezpieczony, nie wiem jak te Metabo bo doroższe modele na pewno są.
Kurcze nie chciałbym już bardzo przechodzić ponad tą kaskę bo zaczynałem od 150zł.. a praktycznie i tak te 2 sprzęty są już firmowe a chciałbym dokupić sobie jeszcze stojak żeby mieć przecinarkę.Chociaz przyznam szczerze jak wszedłem na al..ro pierwszy typ to było metabo;) Nie mniej Generalnie Aeg ma też 3 lata gwarancji i silnik 2200W. Zabezpieczenie przed pyłem też na pewno jest nienajostatniejsze. Tutaj znalazłem mały teścik w którym można nawet zobaczyć jak sprzęt tnie. http://www.portalnarzedzi.pl/wideo/test-szlifierki-katowej-aeg-ws-2200-230-2 Na forum konstruktorów maszynek CNC znalazłem pochlebne opinie zarówno o jednej jak i o drugiej . Tyle że chłopaki używają ich do pracy w metalu. Jeżeli ktoś ma jakieś konkretne doświadczenie z tymi modelami używa sprzętu profesjonalnie z chęcią usłyszę jakieś opinie.Pozdrawiam O jeszcze znalazłem teścik jakiegoś bliźniaka do tego hitachi http://www.youtube.com/watch?v=u1I0ZdrwKZk jakoś mam wrażenie jakby gość miał założoną grubą tarczę.Gniecie tą szlifierkę i gniecie a ta nie wchodzi . Generalnie aeg w pracy wygląda na dużo stabilniejszą.
metabo w2000 to tez koszt ok. 520zł
5 minut szukania i jest za 485zł z przesyłką do domu.
Mam już wiertarkę aeg i wolałbym żeby to było AEG chyba że ktoś ma doświadczenia że szlifierka ta posiada jakieś konkretne wady sypie się itp. Budżet też mam ograniczony..;( Pozdrawiam
Zamiast na cenę, patrz na inne rzeczy. Przy dużych szlifierkach ważne jest, żeby narzędzie miało łagodny start (oszczędza przekładnię). Pyłoszczelne łożyska to właściwie standard przy markowych narzędziach. Są oczywiście łożyska i łożyska ;-) Gwarancję masz podobną, z tym, że w Metabo chyba w dalszym ciągu naprawiają maszynę na swój koszt, gdy ulegnie przeciążeniu. Wkrętarki AEG robi bardzo dobre, ze szlifierkami nie miałem do czynienia.
Witam po wszystkich radach i przemyśleniach wziąłem jednak to metabo .Mam nadzieję że będzie warte tych pieniędzy .Przekonała mnie pierwsza naprawa na koszt metabo nawet jak ja coś sknocę... Pozdrawiam i dziękuję za porady .
napisz po jakimś czasie w tym miejscu jak się sprzęt sprawuje;)
Witam, Jeśli chodzi o 1 pierwsze przeciążęnie to w praktycznie zawsze pierwsze przeciążenie traktowane jest "ulgowo", przynajmniej jeden z elementów wymieniany na nowy (np. silnik). Proszę zwrócić uwagę, że napisałem "praktycznie zawsze", ponieważ w drastycznych przypadkach odmawiamy bezpłatnej naprawy (m.in. stopione ze sobą w jedną, części silnika i innych elementów).
hitachi jest bardzo dobrą firmą uzywalem bardzo czesto do ciecia betonu metalu i roznych rzeczy i w pracy juz z 3 lata jest i nikt tam o nia za bardzo nie dba i byle gdzie zuca w piasek bloto i jakos nie mozna jej zarżnąc. tak ze polecam
Witam Wszystkich! Miał ktoś z Was może styczność z szlifierką kątową Makita GA9040R lub może polecić jakąś szlifierkę z obracaną tylną rękojeścią?? Nie wiecie może czy trwałość takiej szlifierki z obracaną rękojeścią nie jest niższa niż takiej za stałą?? Z moich doświadczeń z pracy szlifierką z obracaną rękojeścią komfort pracy taką szlifierką jest zdecydowanie większy niż z rękojeścią stałą. Pozdrawiam Tomek
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.